Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Νόμιμο υπό προϋποθέσεις το jailbreak στις ΗΠΑ

Η απόφαση αφορά προς το παρόν μόνο τα smartphones

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάνθηκε ότι το jailbreak, το «ξεκλείδωμα» δηλαδή συσκευών iPhone, είναι απολύτως νόμιμο και δεν παραβιάζει νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα iPad αφού όπως φαίνεται<…>
αυτά εξαιρούνται από την εν λόγω απόφαση.

Αυτό γιατί σύμφωνα με την απόφαση του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας των ΗΠΑ περί εξαιρέσεων στο νόμο Digital Millennium Copyright Act (DMCA), «η κατηγορία των tablets είναι δύσκολο να οριστεί». Οπότε το Γραφείο αντί να τα απαλλάξει, αρνήθηκε να τα τοποθετήσει στην ίδια κατηγορία με τα κινητά τηλέφωνα.

Αρκετοί οργανισμοί, όπως οι Electronic Frontier Foundation, New Media Rights, και το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού προσέφυγαν στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας για την εξαίρεση του jailbreak από το νόμο DMCA.

Το Γραφείο αποφάνθηκε ότι η αίτηση τους είναι δίκαιη, αφού αρκετά smartphones έχουν περιορισμούς στο λειτουργικό τους, οι οποίοι επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία τους.

Στο θέμα των tablets όμως, και συγκεκριμένα του iPad, το Γραφείο αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την χορήγηση απαλλαγής, χωρίς όμως να αποκλείει πιθανή εξαίρεση τους στο μέλλον.

Η απαλλαγή φαίνεται να χορηγήθηκε μόνο στα smartphones λόγω του ότι αυτά χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερο από τα tablets.

Με τη διάθεση όλων και περισσότερων συσκευών tablet όμως, και με τη διείσδυση τους στην αγορά και την καθημερινή μας ζωή, είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να επανεξετάσει σύντομα το ζήτημα της απαλλαγής τους από τη νομοθεσία και να νομιμοποιήσει το jailbreak και σε αυτά.

Πηγή: newsbeast.gr
Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *