ΑρχικήinetΘα μειωθεί κατά 25% η κυκλοφορία από μηχανές αναζήτησης μέχρι το 2026;

Θα μειωθεί κατά 25% η κυκλοφορία από μηχανές αναζήτησης μέχρι το 2026;

Θα μειωθεί η κυκλοφορία από μηχανές αναζήτησης στον ιστότοπό σας κατά 25% έως το 2026 λόγω της άνοδου των μηχανών απάντησης γενετικής τεχνητής νοημοσύνης; Αυτό προβλέπει η Gartner, μια τεχνολογική εταιρεία έρευνας και συμβουλευτικής.

Δείτε επίσης: Διασκεδαστικά tricks στο Google Search!

κυκλοφορία μηχανές αναζήτησης

Το SEO και το PPC είναι εξαιρετικά πολύτιμα. Η κίνηση αναζήτησης είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε εσοδα και κέρδη (είτε μετατρέποντας αυτήν την κίνηση σε πιθανούς πελάτες, πωλήσεις, ή οποιοδήποτε άλλο είδος μετατροπής, είναι σημαντική για το brand σας).

Η ανόδος της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης έχει προκαλέσει δικαιολογημένες ανησυχίες ότι η “Γενετική Εμπειρία Αναζήτησης της Google” (και άλλες μηχανές απαντήσεων με AI) μπορεί να “κλέψουν” επισκέψεις που θα είχαν πάει στον ιστότοπό σας στο παρελθόν ή να αυξήσουν σημαντικά το κόστος για τους διαφημιζόμενους. Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι το ChatGPT κλέβει ήδη μερίδιο αγοράς από τη Google.

Η Gartner πιστεύει ότι η κυκλοφορία θα στραφεί σε βοηθούς AI όπως το ChatGPT, αντί για τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google). Εάν αυτό αποδειχθεί αληθινό, θα σήμαινε μια τεράστια αλλαγή στις στρατηγικές μάρκετινγκ αναζήτησης, τόσο τις επι πληρωμή όσο και τις οργανικές. Η Gartner προβλέπει:

  • Έως το 2026, ο όγκος των παραδοσιακών μηχανών αναζήτησης αναμένεται να μειωθεί κατά 25%, με το μάρκετινγκ αναζήτησης να χάνει μερίδιο αγοράς προς τους βοηθούς AI και άλλους εικονικούς πράκτορες.”
Δείτε ακόμα: Pegasus: Η επόμενης γενιάς μηχανή αναζήτησης της Apple

Ωστόσο, μια πρόβλεψη είναι απλώς μια υπόθεση. Οι προβλέψεις της Gartner είναι συνήθως σωστές, αλλά παραμένουν απλώς οι καλύτερες υποθέσεις.

Οι εκλεκτοί αναλυτικοί οίκοι σπάνια κατηγορούνται όταν κάνουν λάθη – γιατί σπάνια οι άνθρωποι επιστρέφουν να ελέγξουν. Ως ένα πρόσφατο παράδειγμα, η Gartner έκανε μια εκπληκτική πρόβλεψη ότι το 50% των καταναλωτών θα περιορίσουν την αλληλεπίδραση ή θα εγκαταλείψουν τα social media μέχρι το 2025 – αλλά αργότερα το ανασκεύασε λίγο.

Η Gartner προέβλεψε προηγουμένως ότι “η κυκλοφορία από μηχανές αναζήτησης θα μειωθεί κατά 50% ή και περισσότερο καθώς οι καταναλωτές αποδέχονται τις γενετικές αναζητήσεις που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη.” Αυτό βασίστηκε εν μέρει σε ευρήματα από έρευνα (299 καταναλωτών τον Αύγουστο του 2023) που ανέδειξε:

  • Το 79% των συμμετεχόντων προέβλεπαν να χρησιμοποιήσουν αναζήτηση ενισχυμένη με τεχνητή νοημοσύνη μέσα στον επόμενο χρόνο.
  • Η πλειονότητα των καταναλωτών, περίπου 70%, εξέφρασε επίπεδο εμπιστοσύνης στα αποτελέσματα αναζήτησης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε επίσης: Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν εμφανίζονται στοιχεία σας στο Google Search;

Μπορεί να συμβεί όπως προβλέπει η Gartner – θα το μάθουμε σίγουρα το 2026.

Πηγή: searchengineland

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS