ΑρχικήYoutubeΑνακαλύφθηκε τεράστια ρωμαϊκή στρατιωτική βάση 1.800 ετών

Ανακαλύφθηκε τεράστια ρωμαϊκή στρατιωτική βάση 1.800 ετών

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο Ισραήλ τα απομεινάρια μιας τεράστιας ρωμαϊκής στρατιωτικής βάσης (Iron Legion) 1.800 ετών. Είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί στην περιοχή.

Εντοπίστηκε κοντά στο Tel Megiddo, ένα εθνικό πάρκο στο βόρειο Ισραήλ. Σύμφωνα με Ισραηλινούς αρχαιολόγους, το ρωμαϊκό στρατόπεδο “Iron Legion” στέγαζε κάποτε περισσότερους από 5.000 λεγεωνάριους και αποτελούσε στρατηγική στρατιωτική βάση για τους Ρωμαίους.

Οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι ήταν μια ομάδα επίλεκτων στρατιωτών του πεζικού, που υπηρετούσαν και προστάτευαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου, οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφές στην περιοχή και έχουν ανακαλύψει “εκτεταμένα και εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα” του κεντρικού δρόμου του στρατοπέδου. Επίσης, έχει εντοπιστεί ένα ημικυκλικό βάθρο και πλακόστρωτες περιοχές με πέτρα που ήταν μέρος ενός “μνημειακού” δημόσιου κτιρίου.

Δείτε επίσης: Το αρχαιότερο τείχος της Ευρώπης βρέθηκε στο βυθό της Βαλτικής

ρωμαϊκή στρατιωτική βάση Iron Legion
Ανακαλύφθηκε τεράστια ρωμαϊκή στρατιωτική βάση 1.800 ετών

Το στρατόπεδο Iron Legion χρησιμοποιούνταν για περίπου 180 χρόνια, ξεκινώντας κάπου μεταξύ 117 και 120 μ.Χ. έως το 300 μ.Χ. Ο στρατιωτικός χώρος είχε μήκος 550 μέτρα και πλάτος 350 μέτρα και ήταν προσβάσιμος μέσω δύο δρόμων που οδηγούσαν στη βάση. Στη διασταύρωση είχε χτιστεί η έδρα του στρατοπέδου.

Τα απομεινάρια των κτιρίων δεν διατηρήθηκαν σε ύψος, καθώς οι περισσότεροι οικοδομικοί λίθοι αφαιρέθηκαν με τα χρόνια για επαναχρησιμοποίηση σε οικοδομικά έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη βυζαντινή και την πρώιμη ισλαμική περίοδο“, είπε ένας από τους αρχαιολόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί και άλλα ρωμαϊκά στρατόπεδα σε διάφορες περιοχές στο Ισραήλ, αλλά εκείνα ήταν πολύ μικρότερα και χρησιμοποιούνταν ως “προσωρινά στρατόπεδα πολιορκίας“. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, “κανένα δεν συγκρίνεται με ολόκληρο το συγκρότημα της βάσης των λεγεωνάριων“, που βρέθηκε τώρα.

Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης διάφορα αντικείμενα, όπως νομίσματα, μέρη όπλων, θραύσματα αγγείων, θραύσματα γυαλιού και κεραμίδια.

Δείτε επίσης: Palace of Collyweston: Ερασιτέχνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τμήματα του χαμένου παλατιού

Τα κεραμίδια οροφής, μερικά από τα οποία ήταν σφραγισμένα με τις σφραγίδες της VIth Legion, χρησιμοποιήθηκαν για διάφορους σκοπούς, για στέγες κτιρίων, πλακόστρωτα δάπεδα και επίστρωση τοίχων. Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία, οι τεχνικές κατασκευής και τα όπλα που έφερε η Λεγεώνα από την πατρίδα, είναι μοναδικά για τον ρωμαϊκό στρατό, αντανακλώντας συγκεκριμένα στρατιωτικά αποτυπώματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας“, έγραψαν οι ερευνητές.

λεγεωνάριοι

Η ανακάλυψη της ρωμαϊκής στρατιωτικής βάσης είναι σημαντική για την αρχαιολογία καθώς παρέχει νέες πληροφορίες για την Ρωμαϊκή παρουσία στην περιοχή. Το μέγεθος και η κλίμακα της βάσης της λεγεώνας αποδεικνύουν τη σημασία που είχε η περιοχή για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Επιπλέον, η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει τους ιστορικούς να κατανοήσουν καλύτερα την οργάνωση και τη λειτουργία των Ρωμαϊκών στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν από την ανασκαφή μπορούν να προσφέρουν νέα δεδομένα για την καθημερινή ζωή των Ρωμαίων λεγεωνάριων.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε εκτεταμένο δίκτυο αρχαίων πόλεων στον Αμαζόνιο

Τέλος, η ανακάλυψη αυτής της ρωμαϊκής στρατιωτικής βάσης ενισχύει την ιστορική συνέχεια της περιοχής, καθώς επιβεβαιώνει την ιστορική παρουσία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη της αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή.

Πηγή: www.livescience.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS