ΑρχικήSecurityNoName ransomware: Πολλές οργανώσεις στη λίστα θυμάτων της

NoName ransomware: Πολλές οργανώσεις στη λίστα θυμάτων της

Η ομάδα NoName ransomware έχει αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων που έχουν στοχεύσει πολλές οργανώσεις σε Ουκρανία, Φινλανδία και ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: NoName Ransomware: Κυβερνοεπίθεση σε κρίσιμες οντότητες της Λετονίας

NoName ransomware

Αυτή η αποκάλυψη, δημοσιευμένη στο κανάλι dark web του υπόπτου δράστη, ονομάζει συγκεκριμένα οκτώ οργανισμούς ως τα υποτιθέμενα θύματα μίας συντονισμένης και ευρέως διαδεδομένης επιχείρησης κυβερνοεπιθέσεων σε οργανισμούς.

Οι οργανισμοί που αναφέρονται ως στόχοι σε αυτήν την υποτιθέμενη επίθεση NoName ransomware περιλαμβάνουν την PrivatBank 24, την Credit Agricole Bank, την MTB BANK, την Accordbank, την Matek Systems (Κίνα), την Pixhawk (Ελβετία), την SpetsInTech και την Kvertus.

Η ανάρτηση στο σκοτεινό διαδίκτυο από τον δράστη απεικονίζει γρίφους μυστηρίου και συνδέσμους Check-Host, πιθανότατα για να επαληθεύσει τις ισχυρισμένες τους αποδείξεις. Τα μηνύματα σφάλματος προτείνουν μια σειρά από διακοπές, συμπεριλαμβανομένων των “503 Service Unavailable“, “403 Forbidden” και “Internal Server Error“. Παρόλο που αυτές οι λεπτομέρειες είναι ανησυχητικές, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ισχυρισμοί που κάνει η ομάδα NoName ransomware παραμένουν απροσδιόριστοι προς το παρόν.

Δείτε ακόμα: NoName: Επιθέσεις DDoS εναντίον ιστότοπων της Ουκρανικής κυβέρνησης

Παρά τις αξιώσεις που διατυπώνει ο ομάδα NoName ransomware, μια οπτική εξέταση των ιστότοπων των οργανισμών που επηρεάζονται αποκαλύπτει ένα μεικτό σενάριο. Ενώ κάποιες ιστοσελίδες φαίνονται πλήρως λειτουργικές και δεν εμφανίζουν άμεσα σημάδια κυβερνοεπίθεσης, περίπου το ήμισυ των αναφερόμενων ιστοσελίδων αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα κυμαίνονται από εμφάνιση σφάλματος “403 Forbidden” μέχρι αργή φόρτωση της σελίδας, υποδηλώνοντας μια πιθανή διακοπή ή παραβίαση.

οργανώσεις

Η κατάσταση είναι δυναμική και συνεχίζει να εξελίσσεται. Είναι ζωτικής σημασίας να προσεγγίσουμε αυτές τις πληροφορίες με προσοχή, καθώς οι μη επαληθευμένες αξιώσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας δεν είναι ασυνήθιστες. Η υποτιθέμενη επίθεση NoName ransomware αναδεικνύει το διαρκές απειλητικό περιβάλλον των κυβερνοεπιθέσεων στις τράπεζες και άλλες ζωτικές οντότητες.

Δείτε επίσης: NoName: Στοχεύει πολλαπλές ιστοσελίδες στη Λιθουανία

Υπάρχουν πολλές προηγούμενες περιπτώσεις θυμάτων του NoName Ransomware. Αυτό το είδος κακόβουλου λογισμικού έχει επηρεάσει εταιρείες και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Οι επιθέσεις του NoName Ransomware μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας σημαντικών δεδομένων και της παρεμπόδισης της λειτουργίας των συστημάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιθέσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια των δεδομένων του θύματος, εάν δεν υπάρχει κατάλληλο αντίγραφο ασφαλείας.

Οι επιθέσεις από το NoName Ransomware δεν είναι περιορισμένες σε οποιονδήποτε συγκεκριμένο τομέα ή γεωγραφική περιοχή. Επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η τεχνολογία, έχουν πληγεί από αυτό το ransomware.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, παρά την ύπαρξη προηγούμενων περιπτώσεων, η προστασία από το NoName Ransomware είναι δυνατή. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, τα αποτελεσματικά εργαλεία ασφαλείας και την εφαρμογή καλύτερων πρακτικών, τα θύματα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο επίθεσης από αυτό το ransomware.

Πηγή: thecyberexpress

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS