ΑρχικήinetHarvard: Παραγωγή μπαταριών για ηλεκτροκίνηση που φορτίζουν σε 10 λεπτά

Harvard: Παραγωγή μπαταριών για ηλεκτροκίνηση που φορτίζουν σε 10 λεπτά

Στο Πανεπιστήμιο του Harvard, ερευνητές ανέπτυξαν μια καινοτόμο μπαταρία στερεάς κατάστασης για ηλεκτροκίνηση που μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 10 λεπτά.

Harvard

Αυτή η πρόσφατη ανακάλυψη μπαταριών στο Harvard αφορά μπαταρίες μετάλλου λιθίου, οι οποίες είναι σε στερεά κατάσταση, και προσφέρουν τη δυνατότητα επαναφόρτισης και αποφόρτισης περισσότερες από 6.000 φορές. Αυτή η καινοτομία υπερβαίνει κάθε άλλη τεχνολογία που γνωρίζουμε. Οι μπαταρίες αυτές παρουσιάζουν επίσης δέκα φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από τις εμπορικές μπαταρίες γραφίτη, και αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Microsoft AI: Βρήκε νέο υλικό για την αντικατάσταση των μπαταριών ιόντων λιθίου

Η καινοτόμος μέθοδος κατασκευής αυτών των μπαταριών αναλύεται σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature Materials. Ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζονται είναι ο σχηματισμός δενδριτών, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα ή ακόμη και φωτιά. Οι ερευνητές αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας σωματίδια πυριτίου στην άνοδο, τα οποία εμποδίζουν τον σχηματισμό δενδριτών και εξασφαλίζουν ομοιογενή επίστρωση του μετάλλου λιθίου.

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV11 hours ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV15 hours ago

Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για πιο πρακτικές μπαταρίες στερεάς κατάστασης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές, με τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησής τους για χιλιάδες κύκλους φόρτισης και αποφόρτισης.

Ο καθηγητής Λι και η ομάδα ερευνητών ανακοίνωσαν ένα καινοτόμο σχέδιο μπαταρίας για την ηλεκτροκίνηση που χρησιμοποιεί μέταλλο λιθίου γύρω από το σωματίδιο πυριτίου, δημιουργώντας ένα είδος “κέλυφους” που επιτρέπει την επαναφόρτιση της μπαταρίας σε περίπου 10 λεπτά. Η επιμετάλλωση και η απομάκρυνση γίνονται γρήγορα σε επίπεδη επιφάνεια, επιτρέποντας την γρήγορη επαναφόρτιση.

Η μπαταρία, που έχει το μέγεθος μιας ταχυδρομικής σφραγίδας, αναπτύχθηκε από τους ερευνητές και είναι 10 έως 20 φορές μεγαλύτερη από τις κυψέλες νομισμάτων που συνήθως χρησιμοποιούνται σε πανεπιστημιακά εργαστήρια. Αυτή η μπαταρία επίσης παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή, διατηρώντας το 80% της χωρητικότητας της ακόμα και μετά από 6.000 κύκλους, ξεπερνώντας τις συνηθισμένες μπαταρίες.

Harvard EV ηλεκτροκίνηση

Δείτε ακόμη: Google Maps: Θα παρέχουν στους οδηγούς EV πληροφορίες για το εύρος της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο

Η Adden Energy, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον καθηγητή Λι και τρεις αποφοίτους του Harvard, έχει αδειοδοτήσει μια τεχνολογία που επιτρέπει την κατασκευή μιας μπαταρίας θήκης σε μέγεθος έξυπνου τηλεφώνου. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για προηγμένες εφαρμογές σε φορητές συσκευές, δημιουργώντας έτσι νέες δυνατότητες στον χώρο της τεχνολογίας.

Πηγή: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS