ΑρχικήGamingΗ MSI πρόσφατα ανακοίνωσε το Claw: Πρώτες Εντυπώσεις

Η MSI πρόσφατα ανακοίνωσε το Claw: Πρώτες Εντυπώσεις

Εισάγωντας το MSI Claw, ένα φορητό Windows gaming PC που αντιμετωπίζει το Steam Deck, προσφέροντας νέες τεχνολογίες και ανταγωνιστική απόδοση.

Εισάγωντας το MSI Claw, ένα φορητό Windows gaming PC που αντιμετωπίζει το Steam Deck, προσφέροντας νέες τεχνολογίες και ανταγωνιστική απόδοση.

Η MSI πρόσφατα ανακοίνωσε το Claw, ένα φορητό Windows gaming PC που ακολουθεί την κατεύθυνση του Steam Deck. Στοχεύει να ανταγωνιστεί τα Asus ROG Ally και Lenovo Legion Go με ίδια αρχική τιμή των $699. Αυτή η συσκευή διαθέτει επεξεργαστή Intel Core Ultra, με την MSI να υποστηρίζει πως είναι ανώτερος σε απόδοση και διάρκεια μπαταρίας σε σύγκριση με την AMD.

Έγινε πρόσφατα χειροπιαστό στη CES 2024, όπου παρατηρήθηκε ότι είναι αδύνατο να κριθεί αν είναι καλό, καθώς η απόδοση και η διάρκεια μπαταρίας δεν είναι τελικές. Η MSI παρουσίασε δείγματα μηχανικής εδώ, τα οποία φαίνεται ότι χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση πριν το προγραμματισμένο λανσάρισμα τους στο πρώτο μισό του 2024.

Δείτε επίσης: Το DukeBox της LG: Ένα Ρετρό Κόσμημα με Σύγχρονη Αίσθηση Ηχου

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV11 hours ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV14 hours ago

Ωστόσο, υπάρχουν θετικά στοιχεία: αν σας αρέσει το Asus ROG Ally και θα θέλατε ένα πιο άνετο και μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία, το Claw μπορεί να είναι η λύση. Οι χειρολαβές είναι μεγαλύτερες και πιο άνετες από το Asus, χωρίς την υπερβολική όγκωση του Lenovo Legion Go. Σε πολλά σημεία, το Claw φαίνεται σαν να έχει πάρει έμπνευση από το ROG Ally, με παρόμοια διάταξη θυρίδων, παρόμοια τοποθέτηση κουμπιών και οθόνη 7 ιντσών 120Hz 1080p.

Το interface φαίνεται παρόμοιο και χρειάζεται παρόμοιες βελτιώσεις που δεν είχαν έρθει στο Ally για ένα διάστημα. Σημαντικό είναι επίσης ότι περιλαμβάνει μια μπαταρία 53Wh, μεγαλύτερη από το ROG Ally, και υποστηρίζει τη μεταβλητή ρυθμό ανανέωσης, προσφέροντας ομαλότητα στην εμπειρία.

Ωστόσο, όσον αφορά τον επεξεργαστή Intel Core Ultra, φαίνεται να έχει ορισμένα προβλήματα στην ομαλότητα του gameplay προς το παρόν, με κορυφές καρέ. Τα δείγματα μηχανικής έχουν προεπιλογή TDP 24W-27W, περισσότερο από ό,τι περιμέναμε από έναν αποτελεσματικότερο επεξεργαστή. (Πάλι, πρόκειται για δείγματα μηχανικής! Πιθανώς μήνες πριν την κυκλοφορία!) Τα ανεμιστήρια φαίνονται σχετικά ήσυχα υπό φορτίο, αλλά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί αυτό σε έναν κοντινό χώρο.

Σίγουρα δεν ανταγωνίζεται ακόμα με το Steam Deck στη χαμηλή κατανάλωση ισχύος. Όταν το ρύθμισα στη λειτουργία “Υπερεξοικονόμησης Μπαταρίας” 15W, παρόμοια με το Deck, αντιμετώπισε προβλήματα σε ένα benchmark του Assassin’s Creed Mirage ακόμα και στα 720p με τις χαμηλότερες ρυθμίσεις. Είδα μια μέση τιμή μόλις 24fps με μεγάλες πτώσεις καρέ.

Δείτε ακόμα: CES 2024: Ανοίγει το παράθυρο στο μέλλον της τεχνολογίας

Όμως, υπάρχουν λειτουργίες turbo, όπως και σε άλλα φορητά Windows: έως 35W με μπαταρία ή 40W όταν είναι συνδεδεμένο στον τοίχο. Ακόμη και η λειτουργία απόδοσης 27W μου έδωσε μια μέση τιμή 40fps στα 720p και πάνω από 30fps στα 1080p στο Mirage. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις καμπύλες των ανεμιστήρων, να χαρτογραφήσετε τα πλήκτρα σας και να προγραμματίσετε έως και 12-πλήκτρα macros με καθυστέρηση ανά πλήκτρο. Επίσης, το Claw διαθέτει Wi-Fi 7, παρότι ένας εκπρόσωπος της MSI λέει ότι το Windows 11 μπορεί να μην υποστηρίζει επίσημα το Wi-Fi 7 πριν το δεύτερο μισό της χρονιάς.

Επιπλέον, το φορητό διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, όπως τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου και μια λειτουργία απόδοσης που χρησιμοποιεί το NPU του επεξεργαστή Intel για να προσαρμόσει δυναμικά τον φωτισμό της οθόνης και την ισχύ του επεξεργαστή. Παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση ισχύος κυμαίνεται μεταξύ 24W και 27W στο Mirage όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.

Παρά την υψηλή κατανάλωση ισχύος που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή, η MSI αναφέρει ότι αναμένεται να παρέχει δύο ώρες μπαταρίας για απαιτητικά παιχνίδια, τέσσερις ώρες για ελαφρύτερα παιχνίδια και πέντε ή περισσότερες ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Αυτό δεν ξεπερνά σίγουρα αυτό που αναμένεται από το Deck OLED, αλλά δεν είναι πάντα εγγυημένο για τα φορητά Windows. Ένας εκπρόσωπος λέει ότι ήδη παίρνουν δύο ώρες με το Forza 5, όπου θα είχαν μια ώρα με το Asus ROG Ally.

Διαβάστε επίσης: Η Dell ανακοινώνει την UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub Monitor

Παρόλο που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ακόμα αυτό, παρατήρησα τη μπαταρία να μειώνεται κατά 25% σε 30 λεπτά δοκιμής. Οι υπολογισμοί υποδηλώνουν ότι ίσως να κατάφερα να διαχειριστώ δύο ώρες αν συνέχιζα.

Πηγή πληροφοριών: https://www.theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS