Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Intel: Ο νόμος του Moore θα ισχύει και την επόμενη δεκαετία

Η Ιntel προετοιμάζεται να μεταβεί σε κατασκευαστική μέθοδο 14 νανομέτρων για τους επεξεργαστές της την επόμενη χρονιά και ταυτόχρονα, βλέπει εφικτή τη μετάβαση μέχρι και τα 5 νανόμετρα, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Οι δηλώσεις αυτές, έγιναν από το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας Mark Bohr, <…>

κατά τη διάρκεια του συνεδρίου IDF που ολοκληρώθηκε εχθές στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Ιntel βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης από την κατασκευαστική μέθοδο των 22 νανομέτρων, με βάση την οποία κατασκευάζονται οι γνωστοί Ivy Bridge επεξεργαστές της. Ο Bohr δήλωσε ότι πλέον οι ρυθμοί παραγωγής στα 22 νανόμετρα, έχουν φτάσει αυτά της προηγούμενης γενιάς επεξεργαστών, των 32 νανομέτρων, αφού οι αρχικές αστοχίες της παραγωγής που αντιμετώπισαν, έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Ο Bohr σημείωσε κατά την ομιλία του πως η «3D»  tri-gate δομή των transistor που εισήγαγε η εταιρεία με τους Ivy Bridge, θα επεκταθεί στην κατασκευαστική μέθοδο των 14 νανομέτρων το 2013 και πιθανώς να διατηρηθεί και για τα 10 νανόμετρα, στα προϊόντα που αναμένονται το 2015.

Η υπάρχουσα λιθογραφική μέθοδος κατασκευής των 22 νανομέτρων, είναι πιθανό να διατηρηθεί για 2 ακόμη γενιές επεξεργαστών, ενώ η επόμενης γενιάς λιθογραφική μέθοδος, “extreme ultraviolet” (EUV) θα έρθει με τη γενιά των 10 νανομέτρων.

Mετά τα 10 νανόμετρα, η Intel έχει θέσει στόχο τα 7 και κατόπιν τα 5 νανόμετρα, κάτι που θα συνεχίσει να επαληθεύει το νόμο του Moore, για μικρότερους και πυκνότερους επεξεργαστές, περίπου κάθε 18 μήνες.

Βεβαίως, στη φάση των 5 νανομέτρων, το πιθανότερο είναι πως δε θα χρησιμοποιείται πυρίτιο. Ο Bohr ήταν φειδωλός ως προς τις πληροφορίες σε αυτό το σημείο και το μόνο που ανέφερε, ήταν πως η γραφίνη (ή γραφένιο) είναι ένα από τα υλικά που πιθανώς χρησιμοποιηθούν στους μελλοντικούς επεξεργαστές.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *