Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Aναλύοντας τα «προφίλ» στο Facebook

Αυτό που κάνει το «Facebook Report», όταν του δοθεί η εντολή «Analyze My Facebook Data» είναι να δώσει στον χρήστη μία αναφορά, πλήρη με γραφήματα και στατιστικές, σχετικά με τη «ζωή» του στο Facebook.

Καθώς τα social media παίζουν όλο και σημαντικότερο ρόλο, εξελισσόμενα σε αναπόσπαστο κομμάτι της πραγματικής ζωής, τα προφίλ των χρηστών γίνονται πραγματικοί «θησαυροί» πληροφοριών για τους κατόχους τους:

μία δημοσίευση ενός τραγουδιού ή άρθρου, για παράδειγμα, μπορεί να μη σημαίνει πολλά από μόνη της, αλλά σε συνδυασμό με πολλές άλλες επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων και στοιχείων σχετικά με το πώς ο χρήστης χρησιμοποιεί ένα κοινωνικό δίκτυο και το είδος της διασύνδεσής του με τους «φίλους» του.

Η εταιρεία Wolfram Research, που αποτελεί μέρος της ομάδα πίσω από τον δημοφιλή «φωνητικό βοηθό» της Apple, Siri, δημιούργησε ένα εργαλείο (βασιζόμενο στη μηχανή «computational knowledge», Wolfram Alpha) το οποίο κάνει ακριβώς αυτό: αναλύει δεδομένα και καταρτίζει μία λεπτομερή αναφορά. Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη στο Facebook σαν μία κλασική, «συμβατική» εφαρμογή.

Αυτό που κάνει το «Facebook Report», όταν του δοθεί η εντολή «Analyze My Facebook Data» είναι να δώσει στον χρήστη μία αναφορά, πλήρη με γραφήματα και στατιστικές, σχετικά με τη «ζωή» του στο Facebook: στατιστικά στοιχεία για τους φίλους (εύρος ηλικιών, θρησκευτικές πεποιθήσεις, σχέσεις κ.α), πληροφορίες σχετικά με τις δημοφιλέστερες δημοσιεύσεις, εκτιμήσεις σχετικά με το κάθε πότε ο χρήστης χρησιμοποιεί το Facebook κ.α.

Την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε εδώ.

Όπως γράφει ο ίδιος ο Στίβεν Βόλφραμ, Βρετανός επιστήμονας, ιδρυτής της εταιρείας και δημιουργός της ευρέως χρησιμοποιούμενης στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο εφαρμογής Mathematica και της μηχανής Wolfram Alpha, «φυσικά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιδίδονται στο είδος της συλλογής πληροφοριών που κάνω εγώ εδώ και δεκαετίες. Αλλά σήμερα πολλοί διαθέτουν μία εξαιρετικά πλούσια πηγή δεδομένων για τους εαυτούς τους: τα ιστορικά τους στο Facebook».

Το Wolfram Alpha, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009, αποτελεί ένα «answer engine», με σκοπό την εξαγωγή πληροφοριών και ένα εύχρηστο interface. Η μηχανή βασίζεται στην ανάλυση γλώσσας και ένα μεγάλο εύρος αλγορίθμων για να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα. Πρόκειται για μία από τις μηχανές που «συμμετέχουν» (πέρα από το Siri) και στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft Bing, καθώς και το Google και το Yelp!.

 

Πηγή: cretalive.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *