ΑρχικήUpdatesProton Drive Android: Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και διαχείριση φωτογραφιών

Proton Drive Android: Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και διαχείριση φωτογραφιών

Proton Drive Android αντίγραφα ασφαλείας

Η Proton, η ελβετική εταιρεία που παρέχει διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες με έμφαση στο απόρρητο, φέρνει τώρα μια αλλαγή στην Android έκδοση της υπηρεσίας αποθήκευσης στο cloud, Proton Drive, που προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end-to-end encryption – E2EE). Με τη νέα αλλαγή, το Proton Drive μοιάζει τώρα περισσότερο με το Google Drive. Η έκδοση Android του Proton Drive επιτρέπει πλέον να δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και να διαχειρίζεστε τις φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας.

Δείτε επίσης: Proton Drive: Η cloud storage υπηρεσία έρχεται στο desktop

Με την προσθήκη μιας δυνατότητας συγχρονισμού και διαχείρισης φωτογραφιών, γίνεται μια πιο χρήσιμη εναλλακτική στις βασικές επιλογές αποθήκευσης, όπως το Google Drive και το Microsoft OneDrive. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις δύο αυτές υπηρεσίες, τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο Proton Drive είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να δει το περιεχόμενο που έχετε ανεβάσει.

Δείτε επίσης: Samsung: Νέα Λειτουργία “Προσωρινό Cloud Backup” για Galaxy Συσκευές με One UI 6

Μέχρι τώρα, το Proton Drive επέτρεπε να αποθηκεύετε φωτογραφίες και άλλα αρχεία από το Android τηλέφωνό σας, αλλά δεν συγχρόνιζε αυτόματα νέες φωτογραφίες. Η ενημέρωση θα κάνει πιο βολική τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών στην υπηρεσία, καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον να ανεβάσετε όλες τις πρόσφατες φωτογραφίες σας με μη αυτόματο τρόπο. Επιπλέον, το Proton Drive αποκτά μια νέα καρτέλα “Photos” για να βλέπετε όλες τις φωτογραφίες σας οργανωμένες με βάση το μήνα που τραβήχτηκαν.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών στην εφαρμογή Android του Proton Drive είναι τώρα διαθέσιμη, ενώ θα έρθει και στο iOS κάποια στιγμή αργότερα.

Δείτε επίσης: Οι ευπάθειες και οι επιθέσεις που σχετίζονται με το cloud αυξήθηκαν σημαντικά το 2023

Το Proton Drive είναι δωρεάν για χρήση έως και 1 GB. Για αποθήκευση 200 GB υπάρχει μια συνδρομή 4,99 $ το μήνα, ενώ για πρόγραμμα 500 GB χρεώνεστε 12,99 $ το μήνα. Η αποθήκευση στο cloud γίνεται όλο και πιο δημοφιλής αφού φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αποθηκεύουν και έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους. Η προσβασιμότητα, η ευκολία και η ευελιξία το καθιστούν την τέλεια λύση για άτομα που θέλουν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από οπουδήποτε στον κόσμο.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS