Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Νέο security update από την Adobe μία βδομάδα μετά το τελευταίο

Η Adobe κυκλοφόρησε μία ακόμη ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για το Flash Player για να αντιμετωπίσει μια νέα σειρά από έξι τρωτά σημεία που επηρεάζουν ακόμη και την πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση που εκδόθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Adobe κάλεσε τους χρήστες Windows και Mac να αναβαθμίσουν το Flash Player στην έκδοση 11.3.300.271 και τους χρήστες Linux στην 11.2.202.238, για να μετριάσουν ένα θέμα ευπάθειας. Τα θύματα ανοίγοντας <…>

ένα έγγραφο του Microsoft Word θα μπορούσαν να μολυνθούν, ή θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω του ActiveX του Flash Player για τον Internet Explorer. Αυτή η ευπάθεια θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές τον υπολογιστή και να επιτρέψει σε χάκερ να πάρουν τον έλεγχο.

Η Symantec επιβεβαίωσε τις επιθέσεις, παρατηρώντας πάνω από 1300 περιπτώσεις κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις 10 Αυγούστου. Υπενθύμισε στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το patch 11.3.300.271 και τους προέτρεπε να κρατήσουν τα συστήματά τους ενημερωμένα.

Όμως αυτή η ενημερωμένη έκδοση δεν είναι πλέον αποτελεσματική. Η Adobe ανακοίνωσε περισσότερα τρωτά σημεία που επηρεάζουν όλες τις εκδόσεις του Flash Player, συμπεριλαμβανομένων και του Android 4.x, 3.x και 2.x. Όπως και στο προηγούμενο θέμα ευπάθειας, θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερ να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή ή της συσκευής. Αυτή τη φορά μάλιστα η  Adobe έχει δώσει υψηλότερη βαθμολογία σοβαρότητας της κατάστασης από την τελευταία φορά.

Adobe έχει δώσει στο νέο patch για Windows αξιολόγηση προτεραιότητας 1. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία πιστεύει ότι η ευπάθεια είναι ήδη στο στόχαστρο των hackers, ή ο κίνδυνος είναι υψηλός γιατί είναι διαθέσιμο ήδη ένα exploit. Συνιστά λοιπόν την ενημέρωση στη νεότερη έκδοση του Flash Player 11.4.402.265, το συντομότερο δυνατό.

Στο patch για Mac δίνει χαμηλότερη βαθμολογία προτεραιότητας 2, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γνωστά exploits, ενώ για Linux και Android έχει δώσει προτεραιότητα 3.

Adobe κυκλοφόρησε επίσης κρίσιμα patches για Windows, Macintosh, Android και SDK (περιλαμβάνει το AIR για iOS) εκδόσεις του Adobe AIR, με βαθμολογία προτεραιότητας 3.

Πηγή: iGuRu.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *