ΑρχικήinetiMessage: H Google θέλει η Ευρώπη να ρυθμίσει την εφαρμογή

iMessage: H Google θέλει η Ευρώπη να ρυθμίσει την εφαρμογή

Ο μακροχρόνιος αγώνας για να γίνει το iMessage της Apple συμβατό με όλες τις συσκευές έχει διαρκέσει χρόνια, χωρίς να έχει φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η Google και άλλοι φορείς κινητής τηλεφωνίας αξιοποιούν πλέον τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψηφιακή Αγορά (DMA), σύμφωνα με την Financial Times. Ο νόμος, ο οποίος τίθεται σε ισχύ το 2024, απαιτεί από τους “gatekeepers” να μην προτιμούν τα δικά τους συστήματα ή να περιορίζουν τρίτους από το να αλληλεπιδρούν με αυτά. Οι gatekeepers είναι οποιαδήποτε εταιρεία που πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, της Apple, της Samsung και άλλων.

Δείτε επίσης: iMessage: Zero-click exploit μολύνει τα iPhone με spyware
iMessage

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά εάν η τρέχουσα λειτουργία του iMessage παραβιάζει την Οδηγία για την Ψηφιακή Αγορά. Η Apple υποστηρίζει ότι η “μικρή κλίμακα σε σχέση με άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων” και η έλλειψη υποχρεωτικής χρήσης το καθιστούν ασήμαντο στο πλαίσιο του νόμου. Ωστόσο, μια επιστολή από εκτελεστικούς στην Google, τη Vodafone και την Orange υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να θεωρηθεί “enriched“, καθώς είναι διαθέσιμο μόνο για χρήστες της Apple.

Το iMessage της Apple ανταμοίβει αρκετά εμφανώς την επικοινωνία με άλλες συσκευές της Apple. Οι συνομιλίες στο iMessage παραμένουν μπλε μέχρι να προσθέσετε έναν χρήστη Android στο μείγμα και, ξαφνικά, όλα γίνονται πράσινα. Από τεχνολογικής πλευράς, οι χρήστες Android λαμβάνουν επίσης φωτογραφίες και βίντεο χαμηλότερης ποιότητας όταν αυτά αποστέλλονται μέσω iMessage. Επιπλέον, τα iMessages μπορούν να αποστέλλονται μέσω Wi-Fi, μειώνοντας την ανάγκη για δεδομένα κατά τα ταξίδια ή εάν απλά έχετε λίγα GB για τον μήνα.

Δείτε ακόμα: Το iMessage απαλλάσσεται από τη νομοθεσία της ΕΕ

Ευρώπη

Με σκοπό να διατηρήσει τα οφέλη του iMessage αποκλειστικά για τους χρήστες της Apple, η εταιρεία δήλωσε: “Οι καταναλωτές σήμερα έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και συχνά χρησιμοποιούν πολλές ταυτόχρονα, κάτι που αντικατοπτρίζει πόσο εύκολη είναι η μετάβαση ανάμεσά τους. Ο σχεδιασμός και η αγορά του iMessage απευθύνονται σε προσωπικές επικοινωνίες, και ανυπομονούμε να εξηγήσουμε στην επιτροπή γιατί το iMessage βρίσκεται εκτός του πεδίου εφαρμογής της οδηγίας για την ψηφιακή αγορά.

Αν ο αγώνας κατά της Apple είναι επιτυχής, οι αλλαγές στο iMessage θα αποτελέσουν την πιο πρόσφατη αλλαγή που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το νέο iPhone 15 της Apple αποφάσισε να αφαιρέσει τον φορτιστή Lightning, ακολουθώντας έναν νόμο που απαιτεί όλες οι νέες κινητές συσκευές που πωλούνται στην ΕΕ να διαθέτουν θύρα USB-C έως το τέλος του 2024.

Δείτε επίσης: Reddit: Βελτιώνει την κοινή χρήση περιεχομένου στο iMessage

Το iMessage της Apple, παρά τις αμφισβητήσεις, έχει καταφέρει να σταθεί ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ασφαλή μέσα ανταλλαγής μηνυμάτων στην παγκόσμια αγορά. Με την αυξημένη ενσωμάτωση με άλλες υπηρεσίες της Apple και την προσφορά υψηλού επιπέδου ιδιωτικότητας και ασφάλειας, το iMessage συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη επιλογή για εκατομμύρια χρήστες της Apple σε όλο τον κόσμο. Οι ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας και η αποκλειστικότητά της για τους χρήστες της Apple, ωστόσο, είναι συχνά αντικείμενο επικριτικής συζήτησης και ανάλυσης.

Πηγή: engadget

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS