ΑρχικήinetWindows 11: Προσθέτει υποστήριξη για 11 αρχεία αρχειοθέτησης

Windows 11: Προσθέτει υποστήριξη για 11 αρχεία αρχειοθέτησης

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Windows 11 22H2 υποστηρίζει πλέον φυσικά σχεδόν μια δεκάδα επιπλέον μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων RAR, 7-Zip, Tar και GZ.

Δείτε επίσης: Windows 11: Υποχρεωτική κρυπτογράφηση SMB για τις εξερχόμενες συνδέσεις

Windows 11

Η εταιρεία πρόσθεσε υποστήριξη για 11 νέες μορφές αρχείων αποθήκευσης με την προαιρετική ενημέρωση KB5031455 για τον μήνα αυτό. Η ενημερωμένη λίστα των υποστηριζόμενων τύπων αρχείων στα Windows 11 προσθέτει τώρα τα .rar, .7z, .tar, .tar.gz, .tar.bz2, .tar.zst, .tar.xz, .tgz, .tbz2, .tzst και .txz, αν και η υποστήριξη για αρχεία με κωδικό πρόσβασης δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.

Όταν ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υποστήριξη αρχείων που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης που λείπει, ένας εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει κάτι άλλο να μοιραστεί αυτήν τη στιγμή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόσθεσε τα νέα αρχεία αρχειοθέτησης με τη βοήθεια του έργου ανοικτού λογισμικού libarchive, υποδηλώνοντας ότι πιθανόν να δούμε και άλλες μορφές όπως LZH, LZH και XAR.

Επειδή η KB5031455 είναι μια προαιρετική ενημέρωση, οι χρήστες των Windows πρέπει να την εγκαταστήσουν χειροκίνητα ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πηγαίνοντας στην Ενημέρωση των Windows και κάνοντας κλικ στο ‘Έλεγχος για ενημερώσεις‘. Στη συνέχεια, οι χρήστες θα κληθούν να εγκαταστήσουν την ενημέρωση κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο ‘Λήψη και εγκατάσταση‘.

Αυτή η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες των Windows 11 μέσω συνολικών ενημερώσεων που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν με το Patch Tuesday του Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης Build 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα Windows 11 θα υποστηρίξουν επιπλέον μορφές αρχείων, σύμφωνα με ένα άρθρο τον Μάιο, που παρουσίασε το νέο κέντρο ελέγχου Dev Home των Windows.

Δείτε ακόμα: Windows 11: Αuto-discovery κρυπτογραφημένου διακομιστή DNS

Προσθέσαμε φυσική υποστήριξη για επιπλέον μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων tar, 7-Zip, RAR, gz και πολλών άλλων χρησιμοποιώντας το ανοιχτού κώδικα έργο libarchive”, δήλωσε ο Panos Panay, πρώην Αρχηγός Προϊόντος της Microsoft. “Τώρα μπορείτε να απολαύσετε βελτιωμένη απόδοση της λειτουργίας αρχειοθέτησης κατά τη συμπίεση στα Windows.

αρχεία αρχειοθέτησης

Οι μορφοποιήσεις αρχείων όπως το ZIP, το 7-Zip και το RAR χρησιμοποιούνται εκτενώς στα συστήματα των Windows, με το ZIP να είναι η πιο διαδεδομένη επιλογή.

Ωστόσο, ενώ τα Windows έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για αρχεία ZIP από το 1998, για τον χειρισμό των αρχείων 7-Zip (.7z), RAR (.rar) ή gz (.gz) απαιτούνταν τρίτες εφαρμογές όπως το 7-Zip και το WinRAR. Η μορφή αρχείου .gz συνδέεται συνήθως με το Linux μέσω του εργαλείου GNU Zip (gzip). Ωστόσο, αναμένεται να γίνει πολύ πιο χρήσιμη για τους χρήστες των Windows με την αυξανόμενη δημοτικότητα της δυνατότητας Windows Subsystem for Linux.

Η σημερινή προαιρετική ενημέρωση ενεργοποίησε επίσης όλα τα νέα χαρακτηριστικά της Έκδοσης 4 του Moment, φέρνοντας 72 νέα χαρακτηριστικά στα Windows 11. Ανάμεσά τους είναι ένας ανανεωμένος Εξερευνητής Αρχείων, μια νέα εφαρμογή Αντιγράφων Ασφαλείας, ένας ενσωματωμένος Διαχειριστής Κωδικών και ο AI-powered Copilot για τα Windows.

Δείτε επίσης: Windows 11 KB5031354: Κυκλοφόρησε με νέα χαρακτηριστικά

Τα Windows 11 χειρίζονται τη συμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων με τη χρήση της τεχνολογίας NTFS (New Technology File System). Το NTFS είναι το κύριο σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται από τα Windows και παρέχει δυνατότητες συμπίεσης και αποσυμπίεσης αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συμπιέσετε αρχεία για να εξοικονομήσετε χώρο στον σκληρό δίσκο σας και να αποσυμπιέσετε αρχεία όταν χρειάζεστε πρόσβαση σε αυτά.

Η συμπίεση αρχείων στο Windows 11 μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να επιλέξετε να συμπιέσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή ολόκληρο φάκελο, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο συμπίεσης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με την ισορροπία μεταξύ της μείωσης του μεγέθους του αρχείου και της ταχύτητας συμπίεσης.

Για την αποσυμπίεση αρχείων στο Windows 11, απλά ανοίξτε το συμπιεσμένο αρχείο ή φάκελο και επιλέξτε την επιλογή ‘Αποσυμπίεση όλων‘ από το μενού. Το σύστημα θα αποσυμπιέσει αυτόματα τα αρχεία και θα τα τοποθετήσει στην αρχική τους τοποθεσία. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποσυμπιέσετε μόνο ορισμένα αρχεία από το συμπιεσμένο αρχείο, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS