Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Απάντηση της εταιρείας Singular Logic σχετικά με την έρευνα αναγνώστη του SecNews

Η εταιρεία Singular Logic ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάρτηση του SecNews αναφορικά με έρευνα αναγνώστη που εντόπισε λάθη στα δημοσιευμένα δεδομένα των εκλογικών αποτελεσμάτων [δείτε εδώ].

Σε λιγότερο από 24 ώρες  (σ.σ. δεν έχουμε  λάβει άλλη φορά στο παρελθόν τοσο άμεση απάντηση) τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η εταιρεία υπεύθυνη για την μηχανογραφική υποστήριξη κατά την διεξαγωγή των εκλογών Singular Logic, <…>

εξέδωσαν ανακοίνωση την οποία κοινοποίησαν στο SecNews, αναφορικά με την έρευνα του αναγνώστη κ. Κωνσταντίνου Γκουτζή. Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις τόσο από πλευρά του Υπουργείου όσο και από την πλευρά της εταιρείας όπως ακριβώς τις έλαβε το SecNews:

From: angelos koulos
Sent: Wednesday, June 20, 2012 3:29 PM
To: ‘Konstantinos Gkoutzis’
Subject: RE: Σημαντικό λάθος στον επίσημο ιστοχώρο του Υπουργείου Εσωτερικών

 

Αγαπητέ Κε Γκουτζή

Οι αλλαγές που έχετε εντοπίσει είναι αποτέλεσμα διορθώσεων μεμονωμένων τμημάτων που πάντα γίνονται μετά τις εκλογές.

Οι διορθώσεις αυτές προκύπτουν από ελέγχους που διενεργεί το Υπουργείο, αλλά και τα ίδια τα κόμματα.

Σχετικά με το χρόνο ενημέρωσης που αναφέρετε στο μήνυμά σας, δεν είναι αποτέλεσμα λάθους ή επέμβασης στο σύστημα, αλλά απεικονίζει τον πραγματικό χρόνο ενημέρωσης της εκλογικής βάσης, συμπεριλαμβανομένων και των ανωτέρω διορθώσεων και επεμβάσεων, οι οποίες φυσικά και πρέπει να αφήνουν το κατάλληλο ίχνος στο σύστημα, στα πλαίσια της διαφάνειας και της παρακολούθησης του συστήματος.

Εν προκειμένω, ο τελικός χρόνος ενημέρωσης (22/5, 11:45), προκύπτει από την τελευταία ενημέρωση που έγινε στο σύστημα και αφορούσε το 231ο ε.τ. της εκλογικής περιφέρειας Χανίων, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς αναζητώντας το εν λόγω εκλογικό τμήμα μέσω του συστήματος. Φυσικά τον ίδιο χρόνο ενημέρωσης εμφανίζουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της εκλογικής περιφέρειας Χανίων, ενώ θα παρατηρήσετε ότι κάθε εκλογική περιφέρεια έχει διαφορετικό χρόνο ενημέρωσης, ανάλογα με το πότε εισήχθη (ή διορθώθηκε) το τελευταίο εκλογικό τμήμα. Για παράδειγμα, η Σάμος εμφανίζεται να έχει τελευταίο χρόνο ενημέρωσης στις 2:10, ξημερώματα της 7ης Μαίου, 7 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, στοιχείο που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή αν προκύψει κάποια διόρθωση σε εκλογικό τμήμα της Σάμου.

Τέλος αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών και εμφανίζονται στο http://ekloges.ypes.gr είναι ανεπίσημα και σκοπός τους είναι η ταχύτερη ενημέρωση του ελληνικού λαού (βλέπε σχετική διευκρίνιση στο http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2012a/public/index.html#{%22cls%22:%22info%22,%22params%22:{}}) . Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται πάντα από τα αρμόδια Πρωτοδικεία τις επόμενες ημέρες και εν καιρώ το site του Υπουργείου ενημερώνεται με τα τελικά και επίσημα αποτελέσματα, όπως έχει ήδη γίνει για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2009, οπότε και εμφανίζεται η ένδειξη ότι τα αποτελέσματα «έχουν προσαρμοσθεί με τα επίσημα στοιχεία των Πρωτοδικείων» (βλέπε http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html )

Με εκτίμηση

Άγγελος Κουλός
Προιστάμενος τμήματος
Ανάπτυξης και Υποστήριξης
Μηχ/κων Εφαρμογών
Υπουργείο Εσωτερικών

Προς:  Συντακτική ομάδα SecNews

Αξιότιμοι κύριοι

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε την επίσημη απάντηση που έχει στείλει το Υπουργείο Εσωτερικών στο κ. Γκουτζή σε απάντηση των ερωτημάτων του. Η απάντηση στάλθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 15.29

Επιπρόσθετα ως SingularLogic θα θέλαμε να σας παραθέσουμε την παρακάτω διευκρινιστική  επισήμανση  όσον αφορά  στη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων ( Σύστημα Ασφαλούς μετάδοσης – SRT):

«Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης SRT μέσω κινητών τηλεφώνων, που λειτουργεί  παράλληλα με  τη θεσμοθετημένη διαδικασία αποστολής των τηλεγραφημάτων, αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό τα μεμονωμένα λάθη που προκύπτουν από τον παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης και μάλιστα έχει αξιοποιηθεί προκειμένου να εντοπισθούν τέτοια λάθη.
Σημειώνεται ότι στον παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης, για να επιτευχθεί η  μεταφορά/μετάδοση του αποτελέσματος από οποιοδήποτε σημείο, μπορεί να μεσολαβεί τηλέφωνο / τηλεγράφημα /fax / απλή φωτοτυπία που μεταφέρεται με κλητήρα ή με οποιονδήποτε  απαιτούμενο συνδυασμό των παραπάνω τρόπων και συνεπώς είναι αναμενόμενο να προκύπτουν μεμονωμένες αστοχίες».

Ευχαριστώ

Για τη SingularLogic

Γραφείο Τύπου

 

To SecNews ευχαριστεί τους υπευθύνους του Υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic για την έγκυρη και αναλυτική ενημέρωση.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *