ΑρχικήUpdatesWindows 11: Αποκτούν επανασχεδιασμένο Settings homepage και νέο backup app

Windows 11: Αποκτούν επανασχεδιασμένο Settings homepage και νέο backup app

Τα Windows 11 αποκτούν έναν ανασχεδιασμένο αρχικό πίνακα ρυθμίσεων (Settings homepage) και μια νέα εφαρμογή αντιγράφων ασφαλείας (backup app).

Δείτε επίσης: Windows 11: Η νέα πολιτική επιτρέπει στους admins να ελέγχουν την εγκατάσταση προαιρετικών ενημερώσεων

Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft κυκλοφόρησε τις προεκτάσεις προεπισκόπησης των Windows 11 με αριθμούς έκδοσης 22631.2262 και 22621.2262 στο Beta Channel, εισάγοντας μια πληθώρα αλλαγών που καθιστούν το λειτουργικό σύστημα πιο “ευαίσθητο”. Ωστόσο, η τελευταία έρχεται με τα νέα χαρακτηριστικά απενεργοποιημένα από προεπιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι η πρώτη είναι αυτή που θα επιλέξετε αν θέλετε να δοκιμάσετε αμέσως όλα τα νέα πράγματα στον υπολογιστή σας.

Η πιο αξιοσημείωτη νέα λειτουργία στην τελευταία έκδοση είναι μια επανασχεδιασμένη αρχική σελίδα Settings που χρησιμοποιεί ένα διαδραστικό card interface για να προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε προτεινόμενες ρυθμίσεις, αποθήκευση cloud, ανάκτηση λογαριασμού, επιλογές εξατομίκευσης και διαχείριση συσκευών Bluetooth. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να βλέπουν και να διαχειρίζονται τις συνδρομές τους στο Microsoft 365 και στο Xbox απευθείας από την εφαρμογή Settings.

Η Microsoft αναφέρει ότι ο ανασχεδιασμός θα καθιστά τη διαχείριση συσκευών και λογαριασμών απρόσκοπτη και αποτελεσματική, ειδικά καθώς οι διαθέσιμες επιλογές θα προσαρμόζονται αυτόματα βάσει του μοτίβου χρήσης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας στο ιστολόγιό της, “Καθώς χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας, θα προσαρμοστεί για να παρέχει τις πιο σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες βάσει της χρήσης και των προτιμήσεών σας.”

Η νέα εμπειρία θα εισαχθεί σταδιακά, οπότε δεν θα είναι διαθέσιμη από την αρχή σε όλους τους χρήστες. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα παρακολουθεί τα σχόλια πριν την επέκταση της διάθεσής της. Επίσης, η ανασχεδιασμένη εφαρμογή Settings θα είναι διαθέσιμη μόνο στις εκδόσεις Home και Pro των Windows 11 και όχι σε συσκευές που διαχειρίζονται οργανισμοί, πράγμα που σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείτε ένα φορητό υπολογιστή με Windows 11 που έχει εκδοθεί από την εταιρεία σας, μάλλον δεν θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη νέα εμπειρία σύντομα.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι οι βελτιωμένες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς που η Microsoft ισχυρίζεται ότι θα κάνουν τη μετακίνηση σε νέο υπολογιστή πιο εύκολη από ποτέ. Οι νέες δυνατότητες βασίζονται στη δυνατότητα επαναφοράς εφαρμογών που ανακοινώθηκε πέρυσι και περιλαμβάνουν μια νέα εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows που έχει σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας του τρέχοντος υπολογιστή τους και να είναι έτοιμοι να μετακινηθούν σε νέο υπολογιστή. Η νέα εφαρμογή όχι μόνο θα μεταφέρει όλες τις ρυθμίσεις από τον προηγούμενο υπολογιστή, αλλά θα διασφαλίσει επίσης ότι όλες οι εφαρμογές Store από τον παλαιότερο υπολογιστή θα καρφιτσωθούν στη γραμμή εργασιών και στο μενού Start στη νέα συσκευή.

Υπάρχουν και μερικά άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά στη νέα έκδοση. Πρώτον, το Flyout Cast στa Quick Settings έχει ενημερωθεί για να εμφανίζει έναν σύνδεσμο υποστήριξης για την αντιμετώπιση προβλημάτων εντοπισμού, συνδεσιμότητας και μετάδοσης. Τέλος, η Microsoft εισάγει μια νέα επιλογή «Dynamic Lighting» που θα επιτρέπει στους χρήστες με φωτισμό RGB στις συσκευές τους να τις συγχρονίζουν με το accent χρώμα των Windows στα Settings. Επιπλέον, θα μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για να φωτίσετε τις συσκευές σας.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS