Κίνα: Οι κινεζικοί ρυθμιστές έχουν προτείνει κανόνες που θα περιορίζουν τον χρόνο οθόνης των smartphone για άτομα κάτω των 18 ετών σε έως και δύο ώρες την ημέρα.
Οι ριζοσπαστικοί κανόνες του επαυξανόμενα ισχυρού Cyberspace Administration of China (CAC) αναδεικνύουν την επιθυμία της Πεκίνου να ασκήσει έλεγχο σε περισσότερα μέρη της ψηφιακής ζωής της χώρας.
Εάν οι κανόνες επικυρωθούν, μπορεί να έχουν συνέπειες για εταιρείες όπως η Tencent και η ByteDance, οι οποίες διαχειρίζονται μερικές από τις μεγαλύτερες κινεζικές εφαρμογές για κινητά.
Οι προσωρινοί κανονισμοί του CAC αποτελούν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας των κινεζικών αρχών να περιορίσουν και να αποτρέψουν την εθιστική συμπεριφορά ανάμεσα σε ανηλίκους σε σχέση με εφαρμογές και κινητά τηλέφωνα. Το 2021, η Κίνα εισήγαγε νομοθεσία που περιόρισε τη δυνατότητα των έφηβων κάτω των 18 ετών να παίζουν online βιντεοπαιχνίδια για περισσότερο από τρεις ώρες την εβδομάδα.
Η Γη κάποτε είχε έναν δακτύλιο σαν τον Κρόνο
Blindsight: Έγκριση του FDA για το εμφύτευμα της Neuralink
Προσοχή! Το StealC malware κλέβει τους κωδικούς σας
Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς γίγαντες της Κίνας έχουν επιδείξει προληπτική στάση έναντι των περαιτέρω μέτρων περιορισμού που θα λάβουν οι ρυθμιστές.
Οι κανόνες που συντάχθηκαν απαιτούν τα smartphones να διαθέτουν ένα “minor mode” για όσους είναι κάτω των 18 ετών, ο οποίος θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμος όταν η συσκευή ενεργοποιείται, είτε ως εικονίδιο στην αρχική οθόνη είτε στις ρυθμίσεις του συστήματος της συσκευής.
Το minor mode θα επιτρέπει στους γονείς να διαχειρίζονται τι βλέπουν τα παιδιά τους και θα επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να εμφανίζουν περιεχόμενο με βάση την ηλικία του χρήστη. Σύμφωνα με το CAC, στα παιδιά κάτω των τριών ετών θα πρέπει να προβάλλονται τραγούδια και περιεχόμενο εστιασμένο στον ήχο. Όσοι είναι μεταξύ 12 και 16 ετών μπορούν να εκτεθούν σε εκπαιδευτικό και ειδησεογραφικό περιεχόμενο.
Το Ελεγκτικό και Ρυθμιστικό Συμβούλιο Αθλητικής Επιτροπής (CAC) ειδοποίησε τις εταιρείες που λειτουργούν διαδικτυακά να μην παρέχουν υπηρεσίες που προκαλούν εθισμό ή είναι επιζήμιες για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.
Πηγή πληροφοριών: cnbc.com