ΑρχικήYoutubeVoyager 2: Βλάβη στην επικοινωνία του με τη NASA

Voyager 2: Βλάβη στην επικοινωνία του με τη NASA

Το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι έλαβε ένα σήμα από το Voyager 2, χρησιμοποιώντας το Deep Space Network του οργανισμού. Το δίκτυο αυτό είναι ικανό να λαμβάνει αδύναμα σήματα από μακρινά διαστημόπλοια.

Δείτε επίσης: Η NASA έλυσε το μυστήριο των περίεργων μεταδόσεων δεδομένων του Voyager 1

Voyager 2

Το JPL ανακοίνωσε ότι το σήμα του Voyager 2, γνωστό και ως “χτύπος της καρδιάς“, επιβεβαιώνει τη συνεχή εκπομπή του διαστημοπλοίου. “Οι μηχανικοί θα προσπαθήσουν τώρα να στείλουν στο Voyager 2 μια εντολή για να στραφεί προς τη Γη. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο, όταν το λογισμικό του διαστημικού σκάφους θα του πει αυτόματα να επαναφέρει την κατεύθυνσή του“, προσθέτει η δήλωση της JPL.

Το διαστημικό σκάφος Voyager 2 της NASA βρίσκεται πλέον στο κενό του διαστήματος, λόγω μιας βλάβης στο σύστημα επικοινωνίας που το εμποδίζει από τη λήψη οδηγιών ή τη μετάδοση δεδομένων πίσω στη Γη.

Οι επικοινωνίες με το Voyager 2, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος περίπου 19,9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, διακόπηκαν ως αποτέλεσμα προγραμματισμένων εντολών. Αυτές οι εντολές περιέστρεψαν ακούσια την κεραία του διαστημικού σκάφους δύο μοίρες μακριά από τον πλανήτη μας, αρκετά για να κόψουν τις συνδέσεις του με τις επίγειες κεραίες του Deep Space Network (DSN) της NASA, σύμφωνα με δήλωση του Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA. Ως αποτέλεσμα, το Voyager 2 δεν στέλνει πλέον δεδομένα πίσω στο DSN και οι υπεύθυνοι της αποστολής στη Γη δεν μπορούν να στείλουν εντολές πίσω στο διαστρικό διαστημόπλοιο.

Δεν έχουν χαθεί όλα όμως. Το Voyager 2, που εκτοξεύτηκε το 1977, υποβάλλεται σε πολλαπλές διορθώσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου, προκειμένου να διατηρεί την κεραία του προσανατολισμένη προς τη Γη. Αυτό γίνεται για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη επικοινωνία με τον πλανήτη μας. Έχει προγραμματιστεί μια νέα αποστολή για την 15η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, που θα επιτρέψει στο Voyager 2 να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τον επίγειο έλεγχο. Μέχρι εκείνη την στιγμή, οι χειριστές προσδοκούν ότι το διαστημόπλοιο θα διατηρήσει την προγραμματισμένη του τροχιά.

Δείτε ακόμα: Η NASA ερευνά το μυστήριο με τα data του spacecraft Voyager 1

επικοινωνία

Το Voyager 2 ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Πύργο Εκτόξευσης 41 στο Cape Canaveral της Φλόριντα, στις 20 Αυγούστου 1977. Η 10η Δεκεμβρίου 2018 αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή, όταν το διαστημόπλοιο έγραψε τη δική του ιστορία. Ήταν το δεύτερο που αποχώρησε από το ηλιακό σύστημα και εισήλθε στο απέραντο διάστημα.

Πριν από έξι χρόνια, το αδελφικό του σκάφος Voyager 1 έγινε το πρώτο τεχνητό αντικείμενο που πέρασε πέρα ​​από την περιοχή του ηλιακού μας συστήματος. Παρόλο που βρίσκεται περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, το Voyager 1 βρίσκεται ακόμα σε επικοινωνία με τον πλανήτη μας.

Τόσο το Voyager 1 όσο και το 2 σχεδιάστηκαν από τη NASA για να αναζητούν και να μελετούν αντικείμενα στα άκρα του ηλιακού συστήματος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Voyager 2 επιτέλεσε μια σειρά επιστημονικών επιτευγμάτων, καταφέρνοντας να καλύψει μια πληθώρα μοναδικών ερευνητικών κατορθωμάτων. Το συγκεκριμένο διαστημικό σκάφος έχει διεξάγει αναλυτικές έρευνες για όλους τους τέσσερις γιγάντιους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος: το Δία και τον Κρόνο, καθώς και τους παγωμένους Ποσειδώνα και Ουρανό. Πρόκειται για μία μοναδική επίτευξη στον χώρο της διαστημικής έρευνας.

Τον Ιανουάριο του 1986, το Voyager 2 έγινε το πρώτο αντικείμενο από τη Γη που πέρασε κοντά από τον Ουρανό. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, το Voyager 2 ανακάλυψε 10 νέα φεγγάρια και δύο νέους δακτυλίους που περιβάλλουν τον γίγαντα από πάγο. Αυτή η αποστολή αναφέρεται σε μια μοναδική ανακάλυψη που αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στην κατανόηση μας για το ηλιακό σύστημά μας και τον ευρύτερο κόσμο γύρω μας.

Τον Αύγουστο του 1989, το διαστημόπλοιο πραγματοποίησε ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του στον Ποσειδώνα, ανακάλυψε πέντε φεγγάρια και τέσσερις δακτυλίους. Κατά τη μελέτη του Ποσειδώνα, το Voyager 2 ανακάλυψε μια καταιγίδα διαστάσεων 13.036 x 6.600 χιλιόμετρα, με ανέμους που φτάνουν τα 2.092 χιλιόμετρα/ώρα. Αυτή η καταιγίδα μαίνεται στο σημείο του Ποσειδώνα, γνωστό και ως το Μεγάλο Σκοτεινό Σημείο.

Δείτε επίσης: Voyager 1: Η NASA ανίχνευσε ένα βουητό πέρα από το ηλιακό σύστημα

Τον Απρίλιο του 2023, η NASA ανακοίνωσε ότι το Voyager 2 θα αναβάλει για τουλάχιστον τρία χρόνια τον προγραμματισμένο τερματισμό της λειτουργίας του οργάνου του, προκειμένου να συνεχίσει να συλλέγει πολύτιμα δεδομένα στο βαθύ διάστημα έως το 2026 τουλάχιστον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS