ΑρχικήinetApollo: Το Reddit app μπορεί να σταματήσει την λειτουργία του

Apollo: Το Reddit app μπορεί να σταματήσει την λειτουργία του

Apollo app on iOS

Ο κατασκευαστής του Apollo, μιας από τις πιο δημοφιλείς third-party εφαρμογές για κινητά για την περιήγηση στο Reddit, ενδέχεται να αναγκαστεί να “κλείσει το κατάστημα” λόγω των νέων όρων τιμολόγησης του API που ανακοίνωσε πρόσφατα το Reddit.

Δείτε επίσης: Reddit: Οι νέοι κανόνες API θα κοστίσουν εκατομμύρια στους προγραμματιστές

Ο προγραμματιστής της εφαρμογής Christian Selig μοιράστηκε σήμερα ότι η τιμολόγηση του API του Reddit φαίνεται να είναι άσχημα νέα για το μέλλον των third-party εφαρμογών του Reddit, καθώς τώρα θα του κοστίσει 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να συνεχίσει να λειτουργεί την επιχείρηση του Apollo ως έχει. Οι αντιδράσεις των πελατών σχετικά με τους όρους του Reddit αυξάνονται ήδη υπό το φως της είδησης, δεδομένου ότι το Apollo έχει μακρά ιστορία με προσεγμένες ενημερώσεις εφαρμογών, φιλικό σχεδιασμό για το iOS και γενική ευκολία χρήσης, γεγονός που έχει καταστήσει την εφαρμογή μια δημοφιλή εναλλακτική λύση για το Reddit.

Η είδηση είναι αναπάντεχη, καθώς το Reddit είχε διαβεβαιώσει τους προγραμματιστές ότι οι αλλαγές στην τιμολόγηση του API δεν θα επηρέαζαν όσους δημιουργούσαν εφαρμογές που βοηθούσαν τους χρήστες να χρησιμοποιούν το Reddit. Αντίθετα, η κίνηση αυτή τοποθετήθηκε ως ένας τρόπος να προστατευτεί ο σημαντικός ιστότοπος διαδικτυακών φόρουμ του Reddit από το να γίνει δωρεάν τροφή για εταιρείες που εκπαιδεύουν τα συστήματα AI τους σε μεγάλες εκτάσεις του διαδικτύου. Ουσιαστικά, το Reddit ήθελε να πληρωθεί για το “σώμα δεδομένων” του, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Steve Huffman στους New York Times σε συνέντευξή του.

Ο προγραμματιστής του Apollo, μοιράστηκε στο Reddit ότι οι όροι του νέου API θα κόστιζαν 50 εκατομμύρια αιτήσεις 12.000 δολάρια. Με 7 δισεκατομμύρια αιτήσεις τον περασμένο μήνα, αυτό θα κόστιζε στο Apollo περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια ανά μήνα ή 20 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος. Ο προγραμματιστής είχε συζητήσεις με εκπροσώπους της Reddit, αλλά είναι “βαθιά απογοητευμένος” με τα αποτελέσματα. Η νέα τιμολόγηση του API θα θέσει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας την Apollo.

Πρόταση: Reddit: Βελτιώνει την κοινή χρήση περιεχομένου στο iMessage

Apollo for Reddit

Το Apollo έχει περίπου 1,3 έως 1,5 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και περίπου 900.000 καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Ο προγραμματιστής λέει ότι τα έσοδα δεν είναι ούτε καν κοντά σε αυτά που χρεώνει το Reddit για την πρόσβαση στο API. Ακόμα και αν μόνο οι συνδρομητές χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή, θα εξακολουθούσε να βρίσκεται στο κόκκινο κάθε μήνα. Η απόφαση του Reddit να υπερτιμολογήσει την πρόσβαση στο API ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση του Twitter, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν ή να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητές τους πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες του Twitter.

Το Twitter εισήγαγε μια νέα βαθμίδα API αξίας 5.000 δολαρίων ανά μήνα για να κάνει την πρόσβαση ελαφρώς πιο προσιτή. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην λύνει το πρόβλημα για τις μικρότερες επιχειρήσεις. Το Apollo ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2017 και προσέφερε μια μοναδική εμπειρία με προσαρμόσιμες χειρονομίες, μια προβολή πολυμέσων, έναν πλήρη επεξεργαστή γραφής Markdown και άλλα χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από τα σχόλια των χρηστών του Reddit. Ο προγραμματιστής υιοθέτησε γρήγορα τα νέα χαρακτηριστικά του iOS και εφηύρε ακόμη και έξυπνα κατοικίδια τύπου Tamagotchi- που ονομάζονται “Pixel Pals” και μπορούσαν να τρέχουν στο notch του iPhone 14 Pro.

Από τότε που μοιράστηκε τις ανησυχίες του στο Reddit πριν από λίγες ώρες, η ανάρτηση του Selig σχετικά με το μέλλον του Apollo έχει λάβει 8,6 χιλιάδες upvotes και συνεχίζει να αυξάνεται. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι fans της εφαρμογής είναι αρκετά αναστατωμένοι με αυτή την είδηση, αποκαλώντας το Reddit άπληστο, απειλώντας να φύγουν και υποσχόμενοι να υποστηρίξουν οτιδήποτε αποφασίσει να φτιάξει ο Selig στη συνέχεια, αν αυτό είναι πραγματικά το τέλος για την αγαπημένη τους εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Reddit: Οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν εικόνες NSFW από υπολογιστή

πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS