ΑρχικήsecurityApple: Οι χρήστες πρέπει να προσέχουν για να αποφύγουν σοβαρούς κινδύνους

Apple: Οι χρήστες πρέπει να προσέχουν για να αποφύγουν σοβαρούς κινδύνους

Η Apple εξέδωσε μια επίσημη προειδοποίηση, αναφέροντας τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει κλοπή των δεδομένων σας ή καταστροφή των συσκευών σας. Οι κάτοχοι iPhone, iPad ή Mac πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουν τυχόν προβλήματα.

Δείτε επίσης: Apple: Σημαντική αλλαγή στην τιμή επιστροφής συσκευών της
Apple

Η Apple εξέδωσε ένα σημείωμα που προειδοποιεί τους χρήστες για προτροπές που μπορεί να εμφανιστούν στους χρήστες, λέγοντάς τους να κατεβάσουν ένα λογισμικό μέσω του Διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κατεβάσετε περιεχόμενο από μη επίσημες πηγές και όχι από το App Store της Apple.

Είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε iPhone ή iPad, εκτός αν έχετε προηγουμένως κάνει jailbreak στη συσκευή σας, χρησιμοποιείτε μια ειδική εφαρμογή ή κατεβάζετε ένα ακατάλληλο αρχείο που υποτίθεται ότι είναι η εφαρμογή αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν κατεβάζετε οποιοδήποτε αρχείο από το Ιστό σε μια συσκευή Apple.

«Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν κάνετε λήψη περιεχομένου από το διαδίκτυο», προειδοποίησε η Apple.

Αυτό συμβαίνει επειδή, ενώ οι εφαρμογές στο Apple App Store είναι επιμελημένες, τα αρχεία που κατεβάζετε από το διαδίκτυο δεν υπόκεινται στον ίδιο έλεγχο. Μπορεί να πιστεύετε ότι κατεβάζετε κάτι ασφαλές, όταν στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου.

Δείτε ακόμα: Tim Cook για την Apple: Οι μαζικές απολύσεις θα είναι η «έσχατη λύση»

«Ορισμένες λήψεις που βρίσκονται στο διαδίκτυο μπορεί να μην περιέχουν το λογισμικό που ισχυρίζονται ή μπορεί να περιέχουν λογισμικό που δεν περιμένατε ή δεν θέλετε», εξήγησε η Apple.

κίνδυνοι

Αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές που ζητούν την εγκατάσταση προφίλ διαμόρφωσης που μπορούν στη συνέχεια να ελέγχουν τη συσκευή σας.

Εάν εγκατασταθεί, άγνωστο ή ανεπιθύμητο λογισμικό μπορεί να γίνει παρεμβατικό και ενοχλητικό και θα μπορούσε ακόμη και να βλάψει το Mac σας και να κλέψει τα δεδομένα σας.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποφευχθεί αυτό:

  • Ο πρώτος είναι να κατεβάζετε απλά αρχεία μόνο από το Apple App Store. Δεν αποτελεί εγγύηση 100% ότι η εφαρμογή είναι απολύτως ασφαλής και νόμιμη, αλλά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να παρασυρθείτε από επικίνδυνο λογισμικό.
  • Και αν χρησιμοποιείτε Mac και προσπαθείτε να κάνετε λήψη λογισμικού, μπορείτε επίσης να το λάβετε απευθείας από τον ιστότοπο του προγραμματιστή.
  • Η χρήση τοποθεσιών τρίτων για την εύρεση λήψεων λογισμικού μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Δείτε ακόμα: Apple: Αυξημένες πωλήσεις iPhone – Μειωμένες πωλήσεις Mac

Οι συσκευές Apple είναι από τα πιο δημοφιλή και ισχυρά υπολογιστικά εργαλεία στην αγορά σήμερα. Από τα iPhone μέχρι τα MacBook, αυτές οι συσκευές έχουν γίνει βασικό στοιχείο στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Ωστόσο, με την αυξημένη χρήση αυτών των gadget έρχεται ο πραγματικός κίνδυνος παραβιάσεων της ασφάλειας και κλοπής δεδομένων. Η ασφάλεια της Apple είναι ζωτικής σημασίας για τη διαφύλαξη ευαίσθητων πληροφοριών, όπως email, επαφές και οικονομικές λεπτομέρειες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS