ΑρχικήUpdatesΟ Google Chrome δοκιμάζει τη δυναμική θεματοποίηση μενού στο desktop

Ο Google Chrome δοκιμάζει τη δυναμική θεματοποίηση μενού στο desktop

Οι περισσότεροι χρήστες του προγράμματος περιήγησης Chrome της Google μπορεί να μην γνωρίζουν τη σημαντική οπτική ενημέρωση που διαφαίνεται στον ορίζοντα, αλλά είναι κάτι σαν ανοιχτό μυστικό για όσους παρακολουθούν τις σχεδόν συνεχείς αλλαγές του Chrome Canary. Η τελευταία βελτίωση του νέου σχεδιασμού μεταφέρει τη δυναμική θεματοποίηση στο επόμενο επίπεδο, με μια μικρή αλλαγή στα overflow menus.

Chrome desktop
Ο Chrome δοκιμάζει τη δυναμική θεματοποίηση μενού στο desktop

Στο Android, το σύστημα δημιουργεί μια δυναμική παλέτα θεματοποίησης από την ενεργή ταπετσαρία σας, δημιουργώντας αυτόματα ένα σχήμα που είναι βελτιστοποιημένο για αντίθεση και εύκολα αναγνώσιμο κείμενο τόσο σε σκοτεινά όσο και σε φωτεινά θέματα, χωρίς να βασίζεται σε βαρετό παλιό μαύρο κείμενο σε λευκό φόντο. Η εταιρεία φέρνει μια παρόμοια μέθοδο στο Chrome για την επιφάνεια εργασίας, όπου η παλέτα βασίζεται στο θέμα του προγράμματος περιήγησης Google Chrome και όχι στην ταπετσαρία σας. Ως πρώτο βήμα, ο έγκριτος ερευνητής χαρακτηριστικών @Leopeva64 σημείωσε στο Twitter ότι τα χρώματα του κειμένου και των εικονιδίων στα overflow menus ταιριάζουν τώρα με το θέμα. Όταν το δοκιμάσαμε μόνοι μας, φαίνεται να είναι ενεργό μόνο όταν χρησιμοποιείτε dark theme αυτήν τη στιγμή.

Αυτή η αλλαγή είναι ορατή στην έκδοση 114 του Chrome Canary και ελέγχεται από την αγαπημένη μας σημαία του Chrome αυτό το μήνα – αυτή που είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση όλων των αλλαγών που ενσωματώνονται στην ανανέωση 2023.

Η δυναμική θεματοποίηση για τα στοιχεία του μενού μπορεί να φαίνεται σαν μια πολύ λεπτή, σχεδόν απαρατήρητη αλλαγή στον Chrome, ωστόσο είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εάν η Google θέλει να φέρει την χαρακτηριστική γλώσσα Material Design 3 στον Chrome, πρέπει επίσης να προσθέσει δυναμική θεματοποίηση. Ο Chrome διαθέτει ήδη τη γραμμή διευθύνσεων Material Design και τα στρογγυλεμένα κουμπιά που αντικαθιστούν τα απλά, παλιά ορθογώνια κουμπιά, οπότε ένα θεματικό UI είναι το κερασάκι στην τούρτα που λείπει. Με τους περιορισμούς στο πόσο βαθιά μπορεί να συνδεθεί ο Chrome για desktop με το σύστημα, το να βασιστεί ο σχεδιασμός στο πρόγραμμα περιήγησης και όχι στην ταπετσαρία σας έχει νόημα. Μέχρι τότε, ο Chrome v113 beta έχει πολλά χαρακτηριστικά για να σας κρατήσει απασχολημένους.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS