ΑρχικήinetΓιάννης Μαντζουράνης: Έρχεται νέο όνομα που παρακολουθείται με predator!

Γιάννης Μαντζουράνης: Έρχεται νέο όνομα που παρακολουθείται με predator!

Ο κύριος Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο τομέα της Αττικής, μιλά στο SecNews για τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις στην Ελλάδα και σχολιάζει το δικαστικό και νομικό πλαίσιο γύρω από αυτές.

«Οι υποκλοπές είναι εγκληματικές πράξεις, πράξεις οργανωμένες. Διαθέτουν αρχηγό, καταμερισμό αρμοδιοτήτων, εκτελεστές και τόπο εγκατάστασης τα υπόγεια του Μαξίμου» τόνισε ο κύριος Μαντζουράνης.

Οι υποκλοπές και παρακολουθήσεις Ελλήνων και Αμερικανών πολιτών – με πιο πρόσφατη της κυρίας Άρτεμις Σίφορντ– με Predator spyware έχουν απασχολήσει εντόνως το τελευταίο διάστημα την ελληνική κοινωνία μετά την ανάδειξη του θέματος από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη ο οποίος ήταν ένα από τα θύματα.

Θύματα του Predator και της ελληνικής κυβέρνησης υπολογίζεται ότι έχουν υπάρξει 40.000 άνθρωποι και όσοι είχαν επικοινωνία μαζί τους όπως φίλοι, γονείς, παιδία και συνεργάτες.

Στην συνέντευξη ο κύριος Μαντζουράνης αναφέρει ότι η υπόθεση παρακολούθησης της κυρίας Σίφορντ το κινητό της οποίας μολύνθηκε με Predator μέσω παραποιημένου sms από το emvolio.gov, αφήνει να εννοηθεί ότι οι διαχειριστές του predator συνεργάζονται με στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ή Υπουργείου Υγείας είτε  ότι το σύστημα που ορίζονται τα ραντεβού για το εμβόλιο είναι διάτρητο και διαθέτει κενά ασφαλείας που θέτουν σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα υγείας όλων των πολιτών της Ελλάδας.  

Αναφορικά με την κίνηση της κυβέρνησης για αλλαγή του νόμου ώστε να μην μπορεί κάποιος να ενημερωθεί γιατί τέθηκε υπό παρακολούθηση, ο κύριος Μαντζουράνης υπογράμμισε ότι το δικαίωμα δεν αφαιρέθηκε τυχαία από τους πολίτες.

Γιάννης Μαντζουράνης: Έρχεται νέο όνομα που παρακολουθείται με predator!

«Η αλλαγή στον νόμο έγινε όταν ο κύριος Κουκάκης κατέθεσε αίτηση στην ΑΔΑΕ για να λάβει γνώση των στοιχείων που είχε συλλέξει για την υπόθεση του. Ο νόμος απαγορεύει πλέον να δίνει η ΑΔΑΕ στοιχεία χωρίς την σύμφωνη  γνώμη του εισαγγελέα Αρείου Πάγου κύριου Ισίδωρου Ντογιάκου.»

Ο κύριος Μαντζουράνης μας εξηγεί ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο πολίτης για να μάθει τον λόγο που παρακολουθείται.

«Πρόκειται για ναρκοθετημένη διαδικασία σε βάρος των πολιτών!»

Το τελευταίο όνομα θύματος που βγήκε στο φως της δημοσιότητας ήταν της Αμερικανίδας υπηκόου Άρτεμις Σίφορντ αλλά ο κύριος Μαντζουράνης προειδοποιεί ότι οι αποκαλύψεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

“Έρχεται νέο τρανταχτό όνομα που παρακολουθείτο με predator spyware!”

Γιάννης Μαντζουράνης: Έρχεται νέο όνομα που παρακολουθείται με predator!

Επιπλέον, λόγος έγινε για τα δημοσιογραφικά μέσα που έχουν αναδείξει το ζήτημα των παρακολουθήσεων τα οποία δέχονται εκφοβισμούς από την ελληνική κυβέρνηση. Ο κύριος Μαντζουράνης απαντά πως αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν πτοούνται και δεν τους φοβίζουν οι αγωγές και οι εκφοβισμοί.

«Η κυβέρνηση αντί να διερευνά το έγκλημα διερευνά ποιοι απεκάλυψαν το έγκλημα.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για να μάθετε όλα όσα συζητήθηκαν με τον Γιάννη Μαντζουράνη, δικηγόρο και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την συνέντευξη που παραχώρησε στο SecNews εδώ:

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS