ΑρχικήHow ToAndroid: Πώς να προσθέσετε προφίλ χρήστη και να ενεργοποιήσετε το Guest Mode;

Android: Πώς να προσθέσετε προφίλ χρήστη και να ενεργοποιήσετε το Guest Mode;

Αν θέλετε να μοιραστείτε το Android τηλέφωνό σας με φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους, είναι συνετό να δημιουργήσετε πρόσθετα προφίλ ή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επισκέπτη (Guest Mode). Με αυτόν τον τρόπο όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τις προσωπικές σας πληροφορίες και ρυθμίσεις.

Android προφίλ

Με τα πολλαπλά προφίλ και το Guest Mode, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν ένα τηλέφωνο που δεν είναι δικό τους, αλλά δεν έχουν τις ίδιες προσβάσεις με τον πραγματικό κάτοχο της συσκευής.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να δημιουργήσετε πρόσθετα προφίλ σε ένα Android τηλέφωνο και πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Guest Mode.

Δείτε επίσης: Android: Πώς να μπλοκάρετε μηνύματα από συγκεκριμένους χρήστες;

Πώς να δημιουργήσετε πολλαπλά προφίλ χρηστών στο Android;

Όλες οι εκδόσεις του Android υποστηρίζουν πολλαπλά προφίλ χρηστών.

  • Για να ενεργοποιήσετε το User icon, μεταβείτε στα Settings > System > Multiple users και ενεργοποιήστε τη λειτουργία.
  • Από εδώ ή μέσω του εικονιδίου που θα εμφανίζεται τώρα στο μενού Γρήγορες ρυθμίσεις, πατήστε το εικονίδιο Add user. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τρόπους προσαρμογής του πίνακα Γρήγορων ρυθμίσεων στο Android.
  • Ρυθμίστε το νέο προφίλ με τον δικό του λογαριασμό στη Google (μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό απευθείας από τη διαδικασία δημιουργίας χρήστη, αν χρειαστεί).
  • Ρυθμίστε ένα PIN κλειδώματος οθόνης ή ένα δακτυλικό αποτύπωμα για τον νέο χρήστη.
  • Εξατομικεύστε το προφίλ του χρήστη (π.χ. δική του ταπετσαρία, εφαρμογές και άλλα, τα οποία μπορούν να αλλάξουν αργότερα. Μπορείτε ακόμη να εξατομικεύσετε το πληκτρολόγιο και τις γραμματοσειρές του τηλεφώνου σας Android).
  • Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο νέος χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο, αλλά όχι στο λογισμικό, τα αρχεία και άλλες προσωπικές πληροφορίες και δυνατότητες του κατόχου της Android συσκευής.

Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα προφίλ.

Έχετε, επίσης, τη δυνατότητα να διαγράψετε κάποιο προφίλ, επιστρέφοντας στις ρυθμίσεις πολλών χρηστών, επιλέγοντας το προφίλ και πατώντας Διαγραφή χρήστη.

Δείτε επίσης: Android Auto: Ανακαλύψτε πώς να εξατομικεύσετε το UI του

Android Guest Mode

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Guest Mode σε Android συσκευή;

Εάν πρέπει να δώσετε σε κάποιον προσωρινή πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, αλλά θέλετε να είστε ασφαλείς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Guest Mode.

  • Πατήστε το User icon για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα του.
  • Επιλέξτε την επιλογή Add guest.
  • Το τηλέφωνό σας θα ρυθμίσει αυτόματα το υπόλοιπο προφίλ επισκέπτη με προεπιλεγμένες εφαρμογές, ώστε να έχει πρόσβαση το άτομο.

Ένας επισκέπτης έχει τον ίδιο έλεγχο στο προφίλ του ως χρήστης. Έχει, για παράδειγμα, τη δυνατότητα να προσθέτει ή να αφαιρεί εφαρμογές, να ρυθμίζει και να χρησιμοποιεί Google accounts κλπ.

Όταν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Guest Mode, πατήστε Remove guest από το user panel ή απλώς επιστρέψτε στο κύριο προφίλ χρήστη. Ο λογαριασμός επισκέπτη είναι προσωρινός, επομένως θα εξαφανιστεί μόλις βγείτε από αυτόν.

Δείτε επίσης: Αξιοποιήστε τη δυνατότητα διαχωρισμού οθόνης στο Android

Ακόμα και όταν δίνουμε το τηλέφωνό μας σε έναν φίλο ή συγγενή πρέπει να έχουμε στο νου μας την ασφάλεια των εφαρμογών και των δεδομένων μας. Ακόμη και ένας δικός μας άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος και να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα μας.

Πηγή: www.makeuseof.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS