ΑρχικήinetBob Lee: Ο δημιουργός του Cash app δολοφονήθηκε

Bob Lee: Ο δημιουργός του Cash app δολοφονήθηκε

Ο Bob Lee, ο δημιουργός του Cash app και πρώην CTO της Square, δολοφονήθηκε.

Bob Lee Cash app δολοφονήθηκε Crazy Bob
Bob Lee: Ο δημιουργός του Cash app δολοφονήθηκε

Ο Bob Lee, ο Chief Product Officer της MobileCoin, δολοφονήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Ξημερώματα της Τρίτης, στις 2:35 π.μ., το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο έλαβε μια κλήση για ένα περιστατικό κοντά στο τετράγωνο 300 της Main Street στη SoMa. Ο Bob Lee μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: Μπορείτε να παίζετε παιχνίδια multiplayer κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων

Λίγο αργότερα, το NBC Bay Area επιβεβαίωσε ότι το θύμα ήταν ο Bob Lee, 43 ετών. Η MobileCoin, η εταιρεία στην οποία εργαζόταν τώρα, επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία σε δήλωση που έστειλε στο Bloomberg και στο ABC7 News.

Σύντομο βιογραφικό

Πριν ενταχθεί στην MobileCoin, ο Bob Lee είχε εργαστεί στην Google κατά τα πρώτα χρόνια του Android. Τότε, είχε εξειδικευτεί στο core library development. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Square, της γνωστής εταιρείας πληρωμών που πλέον έχει μετονομαστεί σε Block. Εκεί ασχολήθηκε με την ανάπτυξη της εφαρμογής Android για την υπηρεσία. Έγινε ο πρώτος CTO της εταιρείας, ενώ υπήρξε και ο δημιουργός του Cash App.

Δείτε επίσης: Alcaseca: Ο πιο επικίνδυνος χάκερ της Ισπανίας συνελήφθη

Με το παρατσούκλι “Crazy Bob“, ο Bob Lee ήταν ενθουσιώδης επενδυτής σε τεχνολογικές startups, επενδύοντας κυρίως στις SpaceX, Clubhouse, Tile, Figma, Faire και πολλές άλλες. Το προφίλ του στο LinkedIn μαρτυρά το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών του.

Ο Bob Lee δολοφονήθηκε

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Lee προκάλεσε μεγάλη θλίψη στην τεχνολογική κοινότητα. “Είναι αλήθεια. Σπαρακτικό. Ο Bob έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Square και την εφαρμογή Cash“, έγραψε ο Jack Dorsey, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Block.

Πολύ λυπηρό που ακούω τον πρόωρο θάνατο του @crazybob. Τον συνάντησα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2006 — δεν τον ένοιαζε που ήμουν μόνο 14 και μιλήσαμε για τον προγραμματισμό. Κρατήσαμε επικοινωνία όλα αυτά τα χρόνια και ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές της Figma. Είναι τόσο δύσκολο να πιστέψεις ότι έφυγε“, έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Figma, Dylan Field.

Δείτε επίσης: NICKMERCS: Οι gamers που “κλέβουν” πρέπει να οδηγούνται στη φυλακή

Πολλοί άλλοι άνθρωποι του τεχνολογικού κόσμου στράφηκαν στα social media για να εκφράσουν τη λύπη τους για τον πρόωρο χαμό του Lee.

Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για την υπόθεση και το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Η συνεισφορά του Bob Lee στη βιομηχανία της τεχνολογίας ήταν σίγουρα πολύ σημαντική.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS