ΑρχικήgamingAsus ROG Ally: Ο ανταγωνιστής του Valve Steam Deck

Asus ROG Ally: Ο ανταγωνιστής του Valve Steam Deck

Η Asus έχει καθιερωθεί στον τομέα του gaming, με τη γνωστή σειρά τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών ROG. Τώρα τα βάζει με το Steam Deck της Valve, λανσάροντας τη δική της φορητή κονσόλα gaming (handheld) με το όνομα Asus ROG Ally!

Asus ROG Ally

Το Σάββατο, έγινε η ανακοίνωση του ROG Ally και μέχρι τη Δευτέρα είχε ήδη παρουσιαστεί στο Best Buy, αν και ακόμα δεν μπορείτε να το προπαραγγείλετε. Αν και δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, φαίνεται ότι η νέα handheld gaming συσκευή της Asus μοιάζει με το Steam Deck, αλλά έχει κάποιες βασικές διαφορές που ίσως κάνουν το προϊόν να ξεχωρίσει.

Δείτε επίσης: Resident Evil 4 Remake: Voice actor λαμβάνει κακόγουστα σχόλια

Λεπτομέρειες από επίσημη πηγή δεν έχουμε, αλλά το κανάλι Dave2D στο YouTube έδειξε ένα πρωτότυπο και αποκάλυψε ότι το Asus ROG Ally διαθέτει custom επεξεργαστή AMD Ryzen APU (4nm) που περιλαμβάνει Zen 4 CPU + RDNA 3 GPU (είναι ένα βήμα παραπάνω από την APU Zen 2 του Steam Deck). Και οι δύο συσκευές έχουν οθόνη 7 ιντσών, αλλά του ROG Ally είναι πιο φωτεινή (500nits) με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz. Επίσης, υπάρχει διπλό σύστημα ψύξης που κρατά χαμηλά τη θερμοκρασία, χωρίς όμως να κάνει θόρυβο.

Δείτε επίσης: Tekken 8: Επιστρέφει ο Grandmaster of Drip, Leroy Smith

Σε αντίθεση με το Steam Deck, το Asus ROG Allly δεν θα έχει touchpad, αλλά τα δύο τυπικά analog sticks. Θα τρέχει μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση των Windows 11, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πιο εύκολο να τρέξετε περισσότερα παιχνίδια από το Steam OS. Στο σπίτι, το ROG Ally θα μπορεί να συνδεθεί σε μια εξωτερική GPU που θα παρέχει ακόμα περισσότερη ισχύ όταν παίζετε παιχνίδια.

Valve Steam Deck

Άλλες εταιρείες έχουν, επίσης, προσπαθήσει να ανταγωνιστούν το Steam Deck με δικές τους αντίστοιχες συσκευές. Για παράδειγμα, η Ayaneo, μια μικρή εταιρεία στην Κίνα έχει αναπτύξει το Ayaneo Air και το Ayaneo 2. Η Asus είναι η πρώτη εταιρεία στις ΗΠΑ που προσπαθεί να χτυπήσει τη Valve φτιάχνοντας μια παρόμοια συσκευή με το Steam Deck. Η συσκευή της Valve έχει επιτυχία γιατί επιτρέπει στους παίκτες να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη Steam τους οπουδήποτε και οποτεδήποτε, γεγονός που την καθιστά πιο βολικό και προσιτό τρόπο για να παίζει κάποιος εν κινήσει. Είναι λογικό, λοιπόν, ότι πολλές εταιρείες έχουν ζηλέψει την επιτυχία αυτής της συσκευής.

Δείτε επίσης: Minecraft: Νέα διάσταση; Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση;

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Asus ROG Ally. Δεν είναι, επίσης, γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της handheld gaming συσκευής και η τιμή της. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η τιμή θα είναι κοντά σε αυτή του Steam Deck ώστε να μπορεί να το ανταγωνιστεί.

Πηγή: www.cnet.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS