ΑρχικήsecuritySun Pharmaceuticals: Επιβεβαίωσε την επίθεση ransomware

Sun Pharmaceuticals: Επιβεβαίωσε την επίθεση ransomware

Η Sun Pharmaceuticals, η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ινδία και η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία εξειδικευμένων γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων παγκοσμίως, αποκάλυψε ότι ορισμένα από τα συστήματα αρχείων της παραβιάστηκαν σε επίθεση ransomware, με αποτέλεσμα την κλοπή εταιρικών πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το The Record, έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο από εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future.

Δείτε επίσης: Dark Power ransomware: Όσα ξέρουμε για τη νέα απειλή

“Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού, απομονώσαμε προληπτικά το δίκτυό μας και ξεκινήσαμε τη διαδικασία ανάκαμψης. Ως αποτέλεσμα αυτών των μέτρων, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας έχουν επηρεαστεί”, δήλωσε η Sun Pharmaceuticals, η οποία επίσης σημείωσε τον αρνητικό αντίκτυπο της επίθεσης στα έσοδά της, καθώς και αυξημένες δαπάνες ασφάλισης στον κυβερνοχώρο και πιθανές δικαστικές δαπάνες.

Δείτε επίσης: Crown Resorts: Παραβιάστηκε από το Clop ransomware μέσω GoAnywhere zero-day

Ενώ η Sun Pharmaceuticals δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα των επιτιθέμενων, ο φαρμακευτικός γίγαντας είχε προστεθεί από την επιχείρηση ransomware BlackCat/ALPHV στον ιστότοπο διαρροής της στις 24 Μαρτίου.

Sun Pharmaceuticals: Επιβεβαίωσε την επίθεση ransomware

Δείτε επίσης: Φόβοι για κλοπή δεδομένων παιδιών στην επίθεση ransomware Fortra

Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης στοχοποιούνται συνεχώς από το BlackCat/ALPHV, με το δίκτυο υγείας Lehigh Valley στην Πενσυλβάνια και το NextGen Healthcare να είναι τα πιο πρόσφατα θύματά του. Η επιχείρηση BlackCat/ALPHV έχει επίσης εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των ΗΠΑ και άλλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Bandai Namco, Moncler και Jakks Pacific.

Πηγή πληροφοριών: scmagazine.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS