ΑρχικήUpdatesΤα Windows 12 ενδέχεται να λαμβάνουν ταχύτερες ενημερώσεις

Τα Windows 12 ενδέχεται να λαμβάνουν ταχύτερες ενημερώσεις

Η Microsoft εξετάζει τρόπους συρρίκνωσης των Windows 12, προκειμένου να διευκολύνει τις συχνότερες ενημερώσεις.

Windows 12

Τα επερχόμενα Windows 12 της Microsoft έχουν σχεδιαστεί για να είναι ένα αρθρωτό σύστημα που επιτρέπει γρήγορες, τακτικές ενημερώσεις χωρίς να απαιτείται μεγάλη συμμετοχή του χρήστη. Μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε αυτά τα συναρπαστικά νέα!

Σύμφωνα με μια έκθεση του Windows Central, η Microsoft εισάγει την έννοια “CorePC” με σκοπό τον εξορθολογισμό της τελευταίας έκδοσης των Windows 12. Αυτό το σχέδιο απηχεί μια προηγούμενη προσπάθεια εκσυγχρονισμού των windows μέσω του 10X–αλλά αυτή τη φορά, θα υποστηρίζεται από κρίσιμα under-the-hood components για απλούστερο OSing. Δυστυχώς, οι τελευταίες προσπάθειες δεν ήταν επιτυχείς και οδήγησαν στην ακύρωσή του- ωστόσο, ορισμένα τμήματα έχουν διατηρηθεί ως μέρος των Windows 11.

Το CorePC βασίζεται στην καινοτόμο τεχνική του “state separation”, η οποία χωρίζει ένα λειτουργικό σύστημα σε ξεχωριστές θέσεις αποθήκευσης. Δεν είναι βέβαιο αν αυτές οι κατατμήσεις θα είναι προσβάσιμες στους χρήστες ή όχι. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρει αυτή η προσέγγιση είναι το γεγονός ότι ο διαχωρισμός των components σε ξεχωριστά τμήματα επιτρέπει τη διαχείριση και ενημέρωση κάθε διαμερίσματος ξεχωριστά, επιτρέποντας έτσι μια ταχύτερη και ομαλότερη διαδικασία ενημέρωσης για το λειτουργικό σύστημα Windows.

Τα Windows ήταν κάποτε ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεγάλης κλίμακας που λάμβανε ενημερώσεις μέσω πακέτων υπηρεσιών και εκδόσεων λειτουργιών. Ωστόσο, το 2020 η Microsoft λάνσαρε το Windows Feature Experience Pack, το οποίο έδινε πρόσβαση σε ορισμένα χαρακτηριστικά καθώς και σε “experiences” – αυτές οι εμπειρίες ανανέωναν ορισμένα από τα βασικά στοιχεία των Windows ανεξάρτητα από την κανονική δομή των ενημερώσεων. Ακόμη και εφαρμογές όπως ο Microsoft Edge έχουν πλέον τη δική τους ξεχωριστή διαδρομή εξέλιξης εκτός από τις κανονικές εκδόσεις χαρακτηριστικών.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Microsoft θα κάνει τα Windows σταδιακά πιο αρθρωτά. Το CorePC θα βοηθήσει διαχωρίζοντας μέρος του κώδικα, γεγονός που θα διευκολύνει την εφαρμογή αυτής της σύγχρονης προσέγγισης. Επιπλέον, ένα επίπεδο συμβατότητας γνωστό ως Neon θα μπορούσε να βοηθήσει τις παλαιότερες εφαρμογές να προσαρμοστούν καλύτερα και να μεταβούν σε αυτό το νέο σχήμα.

Αυτή η νέα προσέγγιση θα έχει μια σειρά πιθανών πλεονεκτημάτων: μια ακόμη προσπάθεια της Microsoft να αντιμετωπίσει τα Chromebook και το Chrome OS της Google στην αγορά υπολογιστών χαμηλού επιπέδου, ενώ δυνητικά θα εισάγει πιο απαιτητικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στα πιο ισχυρά ανώτερα κλιμάκια.

Πηγή πληροφοριών: pcworld.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS