ΑρχικήinetIntel: Ο Raja Koduri αποχωρεί από την εταιρία

Intel: Ο Raja Koduri αποχωρεί από την εταιρία

 Raja Koduri in Intel

Ο CEO της Intel, Pat Gelsinger ανακοίνωσε στο twitter πως ο Raja Koduri, ο Chief Architect της εταιρίας, θα παραιτηθεί με σκοπό να ιδρύσει μια επιχείρηση παιχνιδιών με generative AI λογισμικό. Η έξοδος του Koduri έρχεται μετά από πέντε χρόνια στην Intel και μετά την αναδιάρθρωση της μονάδας γραφικών AXG της Intel η οποία είχε ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Δείτε επίσης: Κίνα: Γυναίκα μεταφέρει λαθραία 200 Intel CPU κάνοντας την έγκυο

Ο Koduri, ήταν ο επικεφαλής της AXG πέρσι όμως επέστρεψε στη θέση του Chief Architect μετά την αναδιάρθρωση, μια θέση που είχε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην εταιρία το 2017.

“Σε ευχαριστούμε @RajaXg για τις πολλές συνεισφορές σου στην τεχνολογία και την αρχιτεκτονική της Intel – ειδικά με τα γραφικά υψηλής απόδοσης που βοήθησαν να κυκλοφορήσουν 3 νέες σειρές προϊόντων στην αγορά το ’22. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία καθώς δημιουργείς μια νέα εταιρεία λογισμικού γύρω από το generative AI για παιχνίδια, μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγία”, ανέφερε ο Gelsinger στο Twitter.

Ο Raja Koduri απάντησε, ευχαριστώντας τον Gelsinger και την Intel για το χρόνο του στην εταιρία. Ο Koduri επίσης υποσχέθηκε να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες για τις νέες του περιπέτειες τις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Intel έχει ήδη αναδιαρθρώσει τη μονάδα γραφικών, οπότε η εταιρεία μας λέει ότι δεν εκκρεμούν οργανωτικές αλλαγές λόγω της αποχώρησης του Koduri. Ο Jeff McVeigh της Intel θα συνεχίσει να υπηρετεί στον τρέχοντα ρόλο του ως προσωρινός επικεφαλής της ομάδας AXG, καθώς η Intel αναζητά μόνιμο επικεφαλή.

Πρόταση: Η Apple χάνει την προθεσμία της διετούς μετάβασης από Intel

Ο Koduri μπήκε στην Intel την ίδια περίοδο με το πρώην AMD μέλος, Jim Keller. Σε συνεργασία με τους Keller και Murthy Renduchintala, ο Koduri βοήθησε στο σχεδιασμό και την ευθυγράμμιση του portfolio σιλικόνης της Intel στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής έξι πυλώνων, η οποία αξιοποιούσε τα δυνατά σημεία της IP της εταιρείας. Δυστυχώς, αυτή η πρωτοβουλία έχασε την ισχύ της μετά την αποχώρηση του Keller και στη συνέχεια του Renduchintala.

 Raja Koduri and Jim Keller

Ο Koduri βρέθηκε ως επικεφαλής στις θέσεις Architecture, Software και Graphics και εν τέλει έλαβε προαγωγή στη θέση του Executive Vice President τον Απρίλιο του 2022.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, οδήγησε στη δημιουργία και την κυκλοφορία των Intel Arc και Ponte Vecchio καρτών γραφικών. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την ανάπτυξη του πρώτου Bitcoin-mining ‘Blockscale’ ASICs της Intel που πλέον είναι στο στάδιο μεταφοράς. Από τη μία μεριά αν σκεφτείτε πως ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρία που στα 25 χρόνια μπήκε στο χώρο, η είσοδος της Intel στην αγορά των GPUs ήταν κυρίως επιτυχής. Παρ’ όλα αυτά η πολυαναμενόμενη Ponte Vecchio ήρθε αργά και η εταιρία αποφάσισε πρόσφατα να καταργήσει τον διάδοχο της, Rialto Bridge.

Στο μεταξύ, οι κάρτες γραφικών της σειράς Arc για τα desktop PC ήρθαν και αυτές αργά, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ψηλά σε θέση ως αγαπημένες σε σχέση με αυτές της Nvidia και της AMD. Η Intel, έχει σταδιακά ρίξει τις τιμές της καθώς αναβαθμίζει τους drivers και την απόδοση μετά την κυκλοφορία, κάτι το οποίο θα συνεχίσει και μετά την παραίτηση του Koduri.

Ο Koduri, έχει υπάρξει τέσσερα χρόνια στην Apple, δύο θητείες στην AMD συνολικής διάρκειας 13 χρόνων και πεντέμισι χρόνια στην Intel. Πλέον, έχει σκοπό να ιδρύσει μια εταιρία γύρω από το δημιουργικό AI.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: AMD και Nvidia περιορίζουν τις πωλήσεις AI chip στην Κίνα

πηγή πληροφοριών: tomshardware.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS