ΑρχικήgamingThe Day Before: Η καθυστέρηση ήταν προγραμματισμένη

The Day Before: Η καθυστέρηση ήταν προγραμματισμένη

Η Fntastic αρχικά είχε δηλώσει πως θα υπάρξει μια οκτάμηνη καθυστέρηση στο παιχνίδι The Day Before λόγω μιας διαμάχης για το εμπορικό σήμα τους (trademark).

Το The Day Before, ένα open world παιχνίδι επιβίωσης που αναπτύχθηκε από το στούντιο Propnight Fntastic, είχε ένα εξαιρετικά περίεργο “ταξίδι”.
Η διαφημιστική καμπάνια ήταν απίστευτη – ήταν το δεύτερο παιχνίδι με τα περισσότερα «Wishlist» χρηστών στο Steam, πίσω μόνο από το Hogwarts Legacy, παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν είχε γνωστοποιηθεί γι’ αυτό.

Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν η Fntastic κάνει release το πρώτο teasing trailer του gameplay, μετά από δύο χρόνια, το The Day Before αφαιρέθηκε εντελώς από το Steam.

Δείτε επίσης: Steamworld Build: Κυκλοφορεί σύντομα το νέο παιχνίδι κατασκευής πόλεων

Η Fntastic ανακοίνωσε στις 25 Ιανουαρίου ότι το The Day Before αφαιρέθηκε από το site της Steam λόγω μιας «αξίωσης του εμπορικού σήματος» κατά του τίτλου, την οποία έλαβαν γνώση μόλις στις 19 Ιανουαρίου.
Ως αποτέλεσμα της διαμάχης, η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού μεταφέρθηκε από την 1η Μαρτίου στις 10 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, σε μια νέα συνέντευξη με το IGN, οι ιδρυτές της Fntastic, Eduard και Aisen Gotovtsev, δήλωσαν ότι η καθυστέρηση του The Day Before είχε στην πραγματικότητα προγραμματιστεί πριν έρθει στο φως η διαμάχη για το εμπορικό σήμα και πως θα το ανακοίνωναν μέσω του 10λεπτου gameplay trailer που θα έβγαζαν.

Αξίζει να πούμε πως οι Gotovtsevs και η Fntastic κατηγορούνται από πολλούς followers στο Twitter πως όλη αυτή η ιστορία με το The Day Before είναι ένα φιάσκο και, στη πραγματικότητα είναι κάποιο είδος απάτης και δεν υπάρχει καν το παιχνίδι.

Το παιχνίδι χρηματοδοτείται πλήρως από την Mytona, έναν από τους μεγαλύτερους εκδότες κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ο οποίος έλεγχε την κατασκευή του παιχνιδιού σε κάθε σημείο – ορόσημο σύμφωνα με το συμβόλαιό μας.
Όπως αναφέρουν οι ιδρυτές της εταιρείας, δεν πήραν καθόλου χρήματα από τον κόσμο, ούτε από crowdfunding, προ παραγγελίες ή δωρεές.

Δείτε επίσης: NBA All-World: Επιστρέφει το Street basketball gaming

Οι συνθήκες που περιβάλλουν την Fantastic και την Mytona, δύο αξιοσέβαστους προγραμματιστές παιχνιδιών, και τον τίτλο τους The Day Before είναι λίγο περίεργες.
Στο Steam, το παιχνίδι μπορούσε να προστεθεί σε «Wishlist», αλλά δεν ήταν ποτέ διαθέσιμο για προ παραγγελία. Φαίνεται να είναι μια προφανής περίπτωση όπου οι δημιουργοί του παιχνιδιού υποτίμησαν τον χρόνο που χρειαζόταν για την ολοκλήρωση και την κυκλοφορία του παιχνιδιού και ως αποτέλεσμα το καθυστέρησαν.
Προηγουμένως είχε αποδοθεί σε ένα “γνωστό πρόβλημα” που θα διορθωνόταν κατά τη διάρκεια της τακτικής συντήρησης του Steam, αλλά τώρα συνδέεται με μια διαμάχη για το εμπορικό σήμα.

Για αυτή την «ασυνέπεια» όμως υπήρχε κάποιο σχόλιο στη συνέντευξη με το IGN.
Είναι πιθανό η Fntastic να δυσκολεύεται να παρακολουθήσει την κατάσταση και οι εθελοντές που απασχολούν να μην έχουν όλες τις πληροφορίες. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο συντάκτης του προσωπικού Morgan Park στη λεπτομερή ανάλυση του μυστηρίου The Day Before, υπάρχουν αρκετά ύποπτα στοιχεία, ιδίως η έλλειψη πληροφοριών που είναι διαθέσιμες για το παιχνίδι.

Σύμφωνα με τον Park, το επίσημο Discord του The Day Before έχει μια ενότητα ‘Commonly Asked Questions‘ που δεν είναι πολύ καλή στο να απαντά σε βασικές ερωτήσεις όπως “Θα υπάρχουν αποστολές;” και “Υπάρχουν άλλοι τύποι οχημάτων;”.
Δεν απαντάει κανείς.

Fntastic The Day before  καθυστέρηση steam

Η Fntastic δήλωσε ότι θα μοιραστεί το υποσχόμενο gameplay υλικό του παιχνιδιού μόνο αφού πάρει άδεια από τους δικηγόρους, κάτι που φαίνεται ασυνήθιστο στην περίπτωση μιας απλής διαμάχης για το εμπορικό σήμα, αλλά είναι πιθανό να χρειάζεται νομική προφύλαξη.
Ανεξάρτητα από αυτό, πολλοί ανυπομονούν να δουν το gameplay και ελπίζουν να το δουν σύντομα.

Πηγή πληροφοριών: pcgamer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS