ΑρχικήUpdatesChrome για Android: Μπορείτε να κλειδώνετε το incognito tab σας

Chrome για Android: Μπορείτε να κλειδώνετε το incognito tab σας

Η Google δήλωσε σήμερα ότι λανσάρει μια νέα λειτουργία στο Chrome για Android, η οποία απαιτεί από τους χρήστες να παρέχουν το δακτυλικό τους αποτύπωμα πριν από την πρόσβαση σε καρτέλες Incognito.

Δείτε επίσης: Πώς θα εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Ubuntu Linux

Chrome Android incognito

Αυτή η δυνατότητα, που παρουσιάστηκε στο Chrome για iOS στις αρχές του 2021, απαιτεί απλώς να “Ξεκλειδώσετε την ανώνυμη περιήγηση” (Unlock Incognito) με το δακτυλικό σας αποτύπωμα αφού ανοίξετε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης Android. Υπάρχει επίσης η επιλογή “See other tabs” στην οθόνη ανώνυμης περιήγησης, καθώς και ένα μενού overflow για να κλείσετε όλες τις καρτέλες ιδιωτικής περιήγησης ή να ανοίξετε τις ρυθμίσεις. Το αναγκαστικό κλείσιμο του Chrome συνεχίζει να αφαιρεί όλες τις σελίδες ανώνυμης περιήγησης.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7

Αυτή είναι μια προαιρετική λειτουργία και μπορεί να ενεργοποιηθεί από το Chrome Settings > Privacy and security > Lock Incognito tabs όταν φεύγετε από τον Chrome: Χρησιμοποιήστε το κλείδωμα οθόνης για να δείτε ανοιχτές καρτέλες Incognito.

Η ενεργοποίηση ή η απενεργοποίηση απαιτεί επαλήθευση, ενώ μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το PIN σας. Η οθόνη εκκίνησης εμφανίζεται αμέσως μετά την έξοδο από το Chrome. Μπορεί να είναι χρήσιμο όταν δίνετε σε κάποιον το τηλέφωνό σας (εφόσον δεν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας).

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι η λειτουργία “επί του παρόντος διατίθεται στους χρήστες Android” στο πλαίσιο της Data Privacy Day. Δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμο (από τον Chrome 109), αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτό το flag για να αποκτήσετε τη δυνατότητα αμέσως: chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android

Δείτε επίσης: Google Chrome: Θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε τα extensions ανά site

Για να παρέχει ακόμη πιο εξατομικευμένη ασφάλεια στους χρήστες του, ο Chrome έχει επεκτείνει το Safety Check με συστάσεις και υπενθυμίσεις σχετικά με τα δεδομένα που έχουν κοινοποιηθεί προηγουμένως σε ιστότοπους. Με ένα κλικ, μπορείτε εύκολα να ανακαλέσετε δικαιώματα για την προστασία του απορρήτου σας και να ελέγξετε για παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης, επιβλαβείς επεκτάσεις ή απραγματοποίητες ενημερώσεις.

Αν είστε χρήστης Android, τότε γνωρίζετε τη σημασία της ύπαρξης ενός αξιόπιστου προγράμματος περιήγησης ιστού. Με τόσες πολλές επιλογές εκεί έξω, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια θα σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το Chrome Android, η έκδοση της Google για κινητά τηλέφωνα του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης.

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS