ΑρχικήinetΗ Microsoft σταματάει την πώληση αδειών χρήσης των Windows 10

Η Microsoft σταματάει την πώληση αδειών χρήσης των Windows 10

Η Microsoft διακόπτει επίσημα τις πωλήσεις των Windows 10 Home και Pro στις 31 Ιανουαρίου, όπως ανακάλυψε το The Verge. Εκείνη η ημέρα σηματοδοτεί την τελευταία ευκαιρία για την αγορά της συγκεκριμένης έκδοσης των Windows 10 – μαζί με τα κλειδιά άδειας χρήσης – οπότε ίσως πρέπει να δράσετε σύντομα αν ενδιαφέρεστε να την αποκτήσετε. Παρόλο που δεν είναι πλέον διαθέσιμη προς πώληση, η Microsoft θα εξακολουθεί να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2025, όταν τελικά θα διακόψει εντελώς την υποστήριξη.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ χρησιμοποιούν συνημμένα Microsoft OneNote για να διαδώσουν malware

Η Microsoft επιμένει ότι οι πελάτες θα πρέπει να αγοράσουν τα Windows 11 αντί για τον προκάτοχό τους, τονίζοντας ότι έχουν πλέον προθεσμία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023 για να αποκτήσουν τα Windows 10 Home και Pro από τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Ενώ η Microsoft περιορίζει τις δικές της πωλήσεις Windows 10 στους καταναλωτές, είναι πιθανό τα κλειδιά άδειας χρήσης των Windows 10, ακόμη και φορητοί υπολογιστές και υπολογιστές με προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα, να εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα από τρίτους για αρκετό καιρό προτού η Microsoft σταματήσει να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα.

Δείτε επίσης: Η Microsoft σχεδιάζει να σκοτώσει την παράδοση malware μέσω των Excel XLL add-ins

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν το 2015 και θα καταργηθούν μια δεκαετία αργότερα, τον Ιούνιο του 2021. Η Microsoft ανακοίνωσε την ημερομηνία λήξης παράλληλα με την καινοτόμο “σύγχρονη πολιτική κύκλου ζωής” πριν από την κυκλοφορία των Windows 11. Οι κριτικές για αυτό το λειτουργικό σύστημα ήταν κυρίως θετικές λόγω της έλλειψης δημοτικότητας του προκατόχου του – τα Windows 8 δεν ενθουσίασαν τους χρήστες όπως αναμενόταν.

Windows 10

Δείτε επίσης: Microsoft και OpenAI επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Αν και τα Windows 11 έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους με ανάμεικτες κριτικές, με επαίνους για την ποιότητα και κριτική λόγω των ασυνήθιστων κανονισμών αναβάθμισης. Ωστόσο, λίγο μετά την κυκλοφορία, οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος μειώθηκαν– ωστόσο, η μετακίνηση από τα Windows 10 εξακολουθεί να είναι υποτονική, σύμφωνα με πρόσφατες ειδήσεις.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS