ΑρχικήsecurityGTA Online bug στην PC έκδοση δημιουργεί πρόβληματα στα account

GTA Online bug στην PC έκδοση δημιουργεί πρόβληματα στα account

Πληθαίνουν οι αναφορές από παίκτες του Grand Theft Auto (GTA) Online οι οποίοι έχασαν την πρόοδό τους στο παιχνίδι, τους έκλεψαν τα εικονικά τους χρήματα και αποκλείστηκαν από τους servers εξαιτίας μιας υποτιθέμενης ευπάθειας στην έκδοση PC του παιχνιδιού.

GTA Online

Δείτε επίσης: Η Microsoft σχεδιάζει να σκοτώσει την παράδοση malware μέσω των Excel XLL add-ins

Το GTA Online είναι το multiplayer spin της δημοφιλούς σειράς παιχνιδιών δράσης-περιπέτειας της Rockstar Games, που κυκλοφόρησε αρχικά τον Οκτώβριο του 2013, με νέο περιεχόμενο να προστίθεται σε αυτό μέσω δωρεάν ενημερώσεων τίτλου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μια πρόσφατα ανακαλυφθείσα ευπάθεια “απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα” στο πρόγραμμα-πελάτη του παιχνιδιού για PC αξιοποιήθηκε από τον κατασκευαστή της απάτης “North” Grand Theft Auto V για να τροποποιήσει τα στοιχεία του λογαριασμού των παικτών εξ αποστάσεως (όπως να επαναφέρει το ποσό των χρημάτων τους), να προκαλέσει ζημιά στους λογαριασμούς, ακόμη και να κάνει ban τους παίκτες.

Οι λογαριασμοί χρηστών επιβεβαιώνουν ότι οι παίκτες στο διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο ίδιο λόμπι πολλαπλών παικτών ή όχι, μπορούν να επηρεαστούν από αυτό το exploit. Επομένως, οποιοσδήποτε είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο μπορεί δυνητικά να πέσει θύμα αυτών των επιθέσεων.

Σύμφωνα με ένα ημερολόγιο αλλαγών που είδε το BleepingComputer, ο cheat developer του North GTA Online πρόσθεσε αυτές τις νέες «χαρακτηριστικές στις 20 Ιανουαρίου 2023, ως μέρος της κυκλοφορίας του 2.0.0.

Η υποτιθέμενη ευπάθεια έχει λάβει αριθμό CVE, συγκεκριμένα CVE-2023-24059, και παρακολουθείται ως τέτοια.

Δείτε επίσης: CISA: Κρίσιμο ManageEngine RCE bug χρησιμοποιείται σε επιθέσεις

Στις 21 Ιανουαρίου, ο προγραμματιστής του North GTA Online cheat ζήτησε ταπεινά συγγνώμη για όλο το χάος που προκάλεσε και έσπευσε να εξαλείψει κάθε καταχρηστική δυνατότητα από τον κώδικά του.

Δυστυχώς, το reversal δεν έχει κάποιο νόημα αφού πολλοί χρήστες έχουν ήδη επηρεαστεί από αυτό το ζήτημα.

Τα φόρουμ υποστήριξης των Rockstar Games έχουν πλημμυρίσει από αναφορές χρηστών που ισχυρίζονται ότι αντιμετώπισαν προβλήματα λογαριασμού από την κυκλοφορία του cheat.

Η αναπαραγωγή σε υπολογιστή δεν είναι ασφαλής.

Η επίσημη δήλωση από την Rockstar Games είναι η παραπάνω η οποία παραδέχεται ότι πρόκειται για κάποιο ζήτημα ασφαλείας και θα κυκλοφορήσει μια διόρθωση. Ένα πρόβλημα ασφαλείας θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των λογαριασμών του GTA Online όσο και των υπολογιστών που εκτελούν το παιχνίδι.

Ο Tez2, ένας αφοσιωμένος οπαδός της Rockstar Games στο Twitter, προειδοποίησε τους χρήστες είτε να εγκαταστήσουν έναν κανόνα firewall είτε να απέχουν από το παιχνίδι.

Αν έχετε να κάνετε με έναν κατεστραμμένο λογαριασμό, δοκιμάστε να διαγράψετε το φάκελο “Rockstar Games” από το φάκελο Documents των Windows και, στη συνέχεια, να επανεκκινήσετε το παιχνίδι για να αναζωογονήσετε τα δεδομένα του προφίλ. Αυτή η μέθοδος έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για ορισμένους παίκτες που αναζητούν μια άμεση λύση.

Δείτε επίσης: Google Ads invitations: Γίνονται abuse για την διάδοση κακόβουλων link

Η Speyedr, ο δημιουργός του “Guardian“, ενός προσαρμοσμένου προγράμματος τείχους προστασίας για το GTA V, προειδοποίησε ότι οι επιτιθέμενοι μπορεί σύντομα να ανακαλύψουν μια ολοκληρωμένη διαδρομή απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα για τις ατέλειες που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα.

Παρ’ όλα αυτά, η Speyer προειδοποίησε ότι ο Guardian πρέπει να οργανωθεί με ακρίβεια, ώστε να προστατεύσει τους χρήστες από το exploit.

Η Rockstar Games είναι προγραμματιστής και εκδότης μερικών από τους πιο επιτυχημένους τίτλους βιντεοπαιχνιδιών στην πρόσφατη μνήμη. Από το “Grand Theft Auto” έως το “Red Dead Redemption”, η εταιρεία αυτή έχει γίνει ένα οικείο όνομα συνώνυμο των ποιοτικών εμπειριών gaming.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS