ΑρχικήsecurityΧάκερ: Ο Lukashenko δεν έκανε τεστ PCR COVID-19 πριν συναντηθεί με τον...

Χάκερ: Ο Lukashenko δεν έκανε τεστ PCR COVID-19 πριν συναντηθεί με τον Putin

Χάκερ βρήκαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο Alexander Lukashenko, ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Λευκορωσίας, μπορεί να μην είχε κάνει το τεστ COVID-19 PCR πριν από τη συνάντησή του με τον Vladimir Putin.

Δείτε επίσης: Η Zoho προτρέπει τους admins να διορθώσουν άμεσα ένα ManageEngine bug

Lukashenko putin

Οι χάκερ, που αυτοαποκαλούνται United Resistance Headquarters, διέρρευσαν περισσότερα από 70 αρχεία από το ιατρικό κέντρο για τη διαχείριση των υποθέσεων του Alexander Lukashenko, σύμφωνα με το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Meduza με έδρα τη Λετονία.

Η Mirror, ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο της Λευκορωσίας, ανέφερε ότι ο Alexander και ο γιος του Nikolai λάμβαναν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα των PCR τεστ για τον COVID-19 για να πραγματοποιούν τα ταξίδια τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο της Λευκορωσίας, όλα τα έγγραφα επιβεβαιώθηκαν ως γνήσια με έναν κωδικό QR που συνέδεε κάθε αρχείο με την ιστοσελίδα του ιατρικού κέντρου διαχείρισης υποθέσεων του Lukashenko. Τα πιστοποιητικά παρείχαν αποδεικτικά στοιχεία για τα τεστ από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Bluebottle στοχεύει τράπεζες σε Γαλλόφωνες χώρες

Η έκθεση αποκάλυψε τα πιστοποιητικά που έλαβαν οι Alexander και Nikolai λίγο πριν από τις συναντήσεις με τον Putin.

Η Pravda ανέφερε ότι τα πιστοποιητικά είχαν πολλαπλές παρατυπίες. Ειδικότερα, τα έγγραφα της εξέτασης του Lukashenko αποκάλυπταν δύο διαφορετικούς αριθμούς διαβατηρίου, ενώ του Nikolai τρεις!

Επιπλέον, συνήθως και οι δύο λάμβαναν τα πιστοποιητικά τους την ίδια ημέρα και ώρα, γεγονός που προκάλεσε υποψίες ότι οι εξετάσεις είχαν παραποιηθεί, διατηρώντας ωστόσο τη συνέπεια στην έκδοση των εγγράφων.

Lukashenko putin covid 19

Αν και συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον ώρες για να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης PCR, πολλά πιστοποιητικά έχουν τον ίδιο χρόνο εξέτασης και έκδοσης.

Σύμφωνα με την ανάλυση των χάκερ United Resistance Headquarters, φαίνεται ότι ο Alexander δεν υποβλήθηκε σε τεστ για τον COVID-19.

Δείτε επίσης: Χάκερ έκλεψαν τα ιδιωτικά GitHub αποθετήρια κώδικα του Slack

Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ταξίδεψε στο Μινσκ για να συναντήσει τον Λευκορώσο ηγέτη Lukashenko. Στην ανατολική της πλευρά, η Λευκορωσία συνορεύει με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Πηγή πληροφοριών: ibtimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS