ΑρχικήinetSamsung Galaxy S23: Ίσως έρχεται με καλύτερο σύστημα ψύξης

Samsung Galaxy S23: Ίσως έρχεται με καλύτερο σύστημα ψύξης

Η Samsung ίσως να προσθέσει καλύτερο σύστημα ψύξης στην σειρά Galaxy S23 με αποτέλεσμα να μην απαιτείται το throttling της CPU.

Ίσως να θυμάστε ότι ο tipster της Samsung Ice Universe επισήμανε ότι οι χαμηλές βαθμολογίες Geekbench για τη σειρά Galaxy S23 έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά με το overclocked τσιπ Snapdragon 8 Gen 2 που τροφοδοτεί τα μοντέλα Galaxy S23. Το Geekbench είναι μια δοκιμή benchmark που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση και τη σύγκριση της μονάδας επεξεργασίας CPU στα chipset που τροφοδοτούν smartphone.

Η βαθμολογία του Galaxy S23 single-core Geekbench ήταν σύμφωνη με τις βαθμολογίες single-core που δημιουργήθηκαν από άλλα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το ίδιο SoC. Ωστόσο, οι βαθμολογίες multi-core δεν ήταν ικανοποιητικές, κάτι που είναι περίεργο, δεδομένου ότι ο πυρήνας υψηλής απόδοσης X-3 στο overclocked Snapdragon 8 Gen 2 θα πρέπει να παράγει υψηλότερες βαθμολογίες Geekbench από άλλα μοντέλα που χρησιμοποιούν την κανονική έκδοση του τσιπ.

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S23: Ίσως έρχεται με καλύτερο σύστημα ψύξης
Samsung Galaxy S23: Ίσως έρχεται με καλύτερο σύστημα ψύξης

Προηγούμενες δοκιμές Geekbench έδειξαν ότι η Samsung έκανε throttling στην CPU του Snapdragon 8 Gen 2 για τη σειρά S23

Και δεδομένου ότι καμία από τις δοκιμές Geekbench multi-core για τη σειρά Galaxy S23 δεν ξεπέρασε το σκορ 5.000, οδήγησε σε ανησυχίες ότι η Samsung πρέπει να κάνει throttling στον επεξεργαστή στο Galaxy S23 που είναι κάτι που θα γινόταν αν το chipset υπερθερμανόταν.

Ας βουτήξουμε λίγο πιο βαθιά στο chipset Snapdragon 8 Gen 2 που χρησιμοποιείται από τη σειρά Galaxy S23. Υπάρχουν δύο παραλλαγές. Αυτό που θα χρησιμοποιούν τηλέφωνα όπως το Motorola X40 και το OnePlus 11, κατασκευάζεται από την TSMC χρησιμοποιώντας το process node 4 nm και έναν πυρήνα υψηλής απόδοσης X-3 clocked στα 3,2 GHz. Η έκδοση που θα χρησιμοποιηθεί για τη σειρά Galaxy S23 θα κατασκευαστεί από το Samsung Foundry χρησιμοποιώντας το process node 4 nm και με έναν overclocked πυρήνα υψηλής απόδοσης X-3 που τρέχει στα 3,32 GHz.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Android Headlines, μια πρόσφατη δοκιμή Geekbench για το Galaxy S23 Ultra συγκέντρωσε μια βαθμολογία multi-core των 5.179 πόντων και τελικά ξεπέρασε το όριο των 5.000. Αυτό δείχνει ότι οποιοδήποτε πρόβλημα θέρμανσης που θα μπορούσε να ανάγκασε τη Samsung να μειώσει την ταχύτητα του επεξεργαστή μπορεί να έχει ξεπεραστεί.

Samsung Galaxy S23: Ίσως έρχεται με καλύτερο σύστημα ψύξης
Samsung Galaxy S23: Ίσως έρχεται με καλύτερο σύστημα ψύξης

Ένας tipster του Twitter με το όνομα Ahmed Qwaider (@AhmedQwaider888) λέει ότι το μοντέλο Galaxy S23 θα διαθέτει ένα βελτιωμένο σύστημα ψύξης που είναι 1,6 φορές καλύτερο από το σύστημα ψύξης στο Galaxy S22. Η βελτίωση για το Galaxy S23+ θα είναι 2,8 φορές καλύτερη από το σύστημα ψύξης στο Galaxy S22+ και το Galaxy S23 Ultra θα έχει σύστημα ψύξης 2,3 φορές καλύτερο από αυτό του Galaxy S22 Ultra.

Το νέο chipset και τα συστήματα ψύξης θα πρέπει να προστατεύουν τη σειρά Galaxy S23 από την υπερθέρμανση

Το συμπέρασμα είναι ότι σε περιόδους έντονης χρήσης, τα βελτιωμένα συστήματα ψύξης θα μπορούν να προστατεύουν τη σειρά Galaxy S23 από την υπερθέρμανση χωρίς να χρειάζεται να κάνετε throttle τον επεξεργαστή. Και σε τελική ανάλυση, ποιο θα ήταν το νόημα να έχετε overclocked chipset Snapdragon 8 Gen 2, εάν αυτά τα SoC πρέπει ούτως ή άλλως να έχουν throttle;

Δείτε επίσης: Η Samsung έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει το One UI 5.1

Ο tipster επισημαίνει ότι χάρη στο βελτιωμένο σύστημα ψύξης και το νέο Snapdragon 8 Gen 2 SoC, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα βελτιωθεί στα μοντέλα Galaxy S23 και θα παράγεται λιγότερη θερμότητα. Λέει επίσης ότι η απόδοση της CPU θα αυξηθεί κατά 36% σε σύγκριση με το τσιπ Snapdragon 8 Gen 1 που χρησιμοποιείται στη σειρά Galaxy S22, η απόδοση γραφικών (GPU) θα αυξηθεί κατά 48% και η απόδοση του Neural Processing Unity (NPU) θα αυξηθεί κατά 60% για τη βελτιωμένη χρήση των χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Samsung Galaxy S23: Ίσως έρχεται με καλύτερο σύστημα ψύξης
Samsung Galaxy S23: Ίσως έρχεται με καλύτερο σύστημα ψύξης

Για τους λάτρεις των παιχνιδιών για κινητά, τα επερχόμενα τηλέφωνα πιθανότατα θα βελτιώσουν την απόδοση ακόμη και κάτω από βαριά απαιτητικά παιχνίδια. Αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό ζήτημα που ταλαιπώρησε τα μοντέλα Galaxy S22, με το GOS να εμφανίζεται κάθε φορά που ξεκινούσε ένα παιχνίδι. Ενώ η Samsung εξήγησε ότι το GOS είχε σκοπό να ελαχιστοποιήσει την υπερθέρμανση, η εταιρεία κατηγορήθηκε για ψεύτικες βαθμολογίες benchmark. Το πρόβλημα throttling, στην πραγματικότητα, εμπόδισε την οθόνη του τηλεφώνου να επιτύχει έναν ομαλό ρυθμό ανανέωσης (τα μοντέλα Galaxy S22 έχουν όλα οθόνη 120 Hz).

Η σειρά Samsung Galaxy S23 φημολογείται ότι είναι προεγκατεστημένη με τη διεπαφή One UI 5.1, η οποία περιλαμβάνει νεότερες λειτουργίες Android 13 που κυκλοφόρησαν από την Google με το Android 13 Quarterly Platform Release 1 που κυκλοφόρησε στις αρχές του περασμένου μήνα. Η διεπαφή One UI έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους χρήστες να προσεγγίζουν στοιχεία στην οθόνη που συνήθως τοποθετούνται μακριά από χρήστες που φέρουν τηλέφωνο με μεγάλη οθόνη. Αυτό γίνεται κρατώντας τα περισσότερα στοιχεία κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης.

Πηγή: phonearena.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS