ΑρχικήinetMicrosoft Intune: Samsung και Google επιλύουν σφάλμα εγγραφής

Microsoft Intune: Samsung και Google επιλύουν σφάλμα εγγραφής

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το πρόβλημα εγγραφής στο Intune που αντιμετώπισαν τα smartphones Galaxy S22 με Android 13 έχει πλέον επιλυθεί από τις Samsung και Google.

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβει;

Microsoft Intune

Το Microsoft Intune είναι μια λύση διαχείρισης κινητών συσκευών (MDM) και εφαρμογών (MAM) που βασίζεται στο cloud και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται με ασφάλεια τις συσκευές, τις εφαρμογές και τα δεδομένα. Απλοποιεί τη διαδικασία διαμόρφωσης και διαχείρισης κινητών συσκευών, επιτρέποντας στα τμήματα IT να εγγράφουν, να διαμορφώνουν, να διαχειρίζονται, να ασφαλίζουν και να υποστηρίζουν εύκολα τις κινητές συσκευές στον χώρο εργασίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές και εφαρμογές Windows, Android, macOS, iOS και iPadOS.

Οι διαχειριστές μπορούν να εφαρμόζουν αβίαστα πολιτικές για συγκεκριμένες συσκευές για τους χρήστες που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες στις προσωπικές τους συσκευές ή στις συσκευές που ανήκουν στην εταιρεία, χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.

Για τις συσκευές S22, οι χρήστες Android αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα κατά την εγγραφή και τη ρύθμιση ενός Προφίλ Εργασίας για τη διαμόρφωση Bring Your Own Device (BYOD).

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην εγγραφή της συσκευής σας, ενδέχεται να εμφανιστεί το μήνυμα σφάλματος “Can’t setup devic. Contact your IT admin for help” , ακολουθούμενο από το μήνυμα “Unable to create Work Profile“.

Την Τετάρτη, η ομάδα υποστήριξης Microsoft Intune ειδοποίησε ότι οι συσκευές S21 και S22 επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα, αλλά ενδέχεται να επηρεαστούν και άλλα μοντέλα.

Δείτε ακόμα: Το Microsoft 365 θέλει να συγκεντρώσει όλες τις ειδοποιήσεις σας σε ένα μέρος

Οι χρήστες με αυτό το γνωστό πρόβλημα προτρέπονται να επανεκκινήσουν τις συσκευές τους, προκειμένου να γίνει αυτόματη λήψη της εφαρμογής Android Device Policy που απαιτείται για την ολοκλήρωση της εγγραφής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

σφάλμα

Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί μετά την επανεκκίνηση, οι χρήστες πρέπει να εγκαταστήσουν χειροκίνητα την εφαρμογή Android Device Policy και να επανεκκινήσουν ξανά για επιτυχή εγγραφή.

Η Samsung επιβεβαίωσε ότι εκδόθηκε ένα patch για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αφού παρείχε στους πελάτες ένα ενημερωτικό έγγραφο υποστήριξης.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, η Samsung συνιστά την επανεκκίνηση της συσκευής πριν από την εγγραφή. Μια διόρθωση από την πλευρά του διακομιστή έχει ήδη παρασχεθεί ως πρόσθετη λύση.

Αν αυτό δεν λειτουργήσει, εγκαταστήστε την εφαρμογή Android Device Policy από το Google Play Store πριν συνεχίσετε με την εγγραφή.

Η Microsoft εξετάζει κι ένα ακόμα σημαντικό σφάλμα εγγραφής στο Intune, το οποίο αναγκάζει τις συσκευές Android Enterprise Samsung Galaxy που τρέχουν Android 11 και μεταγενέστερα να μην είναι συμβατές μετά από ενημερώσεις ή επανεκκίνηση της συσκευής. Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στις επιχειρήσεις που βασίζονται σε αυτές τις συσκευές για τις δραστηριότητές τους και απαιτεί επείγουσα προσοχή από τη Microsoft.

Δείτε επίσης: Play ransomware: Εκμεταλλεύτηκε exploit του Microsoft Exchange

Μετά από μια αναβάθμιση του Android 12, οι συσκευές Samsung που είχαν εγγραφεί στο Intune και χρησιμοποιούσαν ένα προφίλ εργασίας είχαν ελλείποντα πιστοποιητικά που οδηγούσαν σε προβλήματα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τη συνδεσιμότητα VPN. Ευτυχώς, η εταιρεία μπόρεσε να επιλύσει αυτό το ζήτημα γρήγορα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS