ΑρχικήsecurityT-Mobile: Ο Hacker της καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης

T-Mobile: Ο Hacker της καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης

Ο Argishti Khudaverdyan θα περάσει τα επόμενα δέκα χρόνια στη φυλακή μετά την καταδίκη του για παραβίαση των εσωτερικών συστημάτων της T-Mobile. O hacker ξεκλείδωσε και ξεμπλόκαρε χιλιάδες κινητά τηλέφωνα – ένα σχέδιο που του απέφερε πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Ιδιοκτήτης καταστήματος T-Mobile έκλεβε credentials και ξεκλείδωνε τηλέφωνα

T-Mobile

Ο άνδρας που κατηγορήθηκε, ηλικίας 44 ετών, διατάχθηκε να καταβάλει 28.473.535 δολάρια σε αποζημίωση. Ξεκλείδωσε εκατοντάδες χιλιάδες κινητά τηλέφωνα σε διάστημα πέντε ετών για τους “πελάτες” του.

Ο Khudaverdyan ως ιδιοκτήτη του καταστήματος λιανικής Top Tier Solutions T-Mobile στην Καλιφόρνια καταγγέλθηκε από την εταιρεία τον Ιούνιο του 2017. Η αιτία για την καταγγελία του οφειλόταν σε ύποπτη συμπεριφορά, καθώς και σε σχέση με το μη εξουσιοδοτημένο ξεκλείδωμα κινητών τηλεφώνων.

Συνεργαζόμενος με τον πρώην συνεργάτη του και συγκατηγορούμενό του Alen Gharehbagloo, ο Khudaverdyan μπόρεσε να χρησιμοποιήσει διαπιστευτήρια που είχαν κλαπεί από περισσότερους από 50 υπαλλήλους της T-Mobile σε επιθέσεις phishing για να εισέλθει στα εσωτερικά συστήματα υπολογιστών της T-Mobile.

Οι hacker χρησιμοποίησαν τα κλεμμένα διαπιστευτήρια για να αποκτήσουν πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα της T-Mobile και τις περισσότερες φορές, επαναρύθμιζαν τους κωδικούς πρόσβασης, με αποτέλεσμα ο αρχικός ιδιοκτήτης να μην έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του.

Δείτε ακόμα: Το T-Mobile G1 είχε μια οικεία όσο και εκκεντρική εμφάνιση

Hacker

Διαφήμιζαν “άμεσες υπηρεσίες ξεκλειδώματος υψηλής ποιότητας για όλους τους παρόχους τηλεφώνων” σε δυνητικούς πελάτες με διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ειδικών ιστότοπων όπως unlocks247.com, swiftunlocked.com, unlockitall.com, tryunlock.com και πάρα πολλών άλλων.

Οι δύο εγκληματίες παραβίασαν τους λογαριασμούς πελατών της T-Mobile και χρησιμοποίησαν τους αριθμούς IMEI που στάλθηκαν μέσω αυτών των ιστότοπων για να ξεκλειδώσουν εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές Android και iOS.

Το εργαλείο MDU ήταν προσβάσιμο μόνο σε εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της T-Mobile, ενώ το MCare δεν απαιτούσε έλεγχο ταυτότητας, καθώς λειτουργούσε με βάση μπλοκ διευθύνσεων IP που είχαν εκχωρηθεί σε τοποθεσίες της T-Mobile/Metro.

Ο Alen Gharehbagloo, πρώην συνεργάτης του και συνιδιοκτήτης ενός καταστήματος κινητών τηλεφώνων, δήλωσε ένοχος στις 5 Ιουλίου για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης, πρόσβαση σε προστατευόμενο υπολογιστή με σκοπό την εξαπάτηση και συνωμοσία με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ακρόαση για την καταδίκη του Gharehbagloo έχει οριστεί για τις 23 Φεβρουαρίου 2023.

Δείτε επίσης: SpaceX & T-Mobile συνεργασία: Σήμα στα κινητά παντού μέσω Starlink!

Η T-Mobile είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει γίνει γνωστή προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές. Από την αξιόπιστη κάλυψή της μέχρι τις δημιουργικές προσφορές προώθησης, η T-Mobile αναστατώνει τον κλάδο εδώ και χρόνια – και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS