ΑρχικήinetWindows 10 21H1: Έφτασαν στο τέλος της υποστήριξής τους

Windows 10 21H1: Έφτασαν στο τέλος της υποστήριξής τους

Η Microsoft εξέδωσε μια υπενθύμιση ότι αρκετές εκδόσεις των Windows 10 21H1 έχουν φτάσει στο τέλος της υποστήριξής τους (EOS) από το Patch Tuesday αυτού του μήνα.

Δείτε επίσης: QBot phishing: Καταχράται το Windows 10 Control Panel για να μολύνει συσκευές

Windows 10 21H1

Η ανακοίνωση της Τρίτης ότι αυτή η έκδοση των Windows θα φτάσει στην ημερομηνία απόσυρσής της στις 13 Δεκεμβρίου 2022 έρχεται μετά από τρεις άλλες προειδοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο. Για βέλτιστη ασφάλεια, οι πελάτες θα πρέπει να αναβαθμίσουν στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 το συντομότερο δυνατό, καθώς το 21H1 δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις. Εάν δεν το κάνετε αυτό, αφήνετε το σύστημα του υπολογιστή σας εκτεθειμένο σε εκμεταλλεύσεις.

Η Microsoft δήλωσε ότι: “Για να σας βοηθήσει να παραμείνετε προστατευμένοι και παραγωγικοί, το Windows Update θα ξεκινήσει αυτόματα μια ενημερωμένη έκδοση λειτουργιών για τις καταναλωτικές συσκευές Windows 10 και τις μη διαχειριζόμενες επαγγελματικές συσκευές που βρίσκονται στο τέλος της υποστήριξης.”

Ο κατάλογος των εκδόσεων Windows 10 21H1 που τερμάτισαν την υποστήριξη αυτή την Τρίτη περιλαμβάνει:

  • Windows 10 Enterprise, version 21H1
  • Windows 10 Enterprise multi-session, version 21H1
  • Windοws 10 Education, version 21H1
  • Windows 10 IoT Enterprise, version 21H1
  • Windows 10 Home, version 21H1
  • Windows 10 Pro, version 21H1
  • Windows 10 Pro Education, version 21H1
  • Windows 10 Pro for Workstations, version 21H1
Δείτε ακόμα: KB5020030: Κυκλοφόρησε το preview update για Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 22H2 (Windows 10 2022 Update) θα ήταν διαθέσιμα στις 18 Οκτωβρίου. Η ενημερωμένη έκδοση της λειτουργίας εισήλθε στην τελική της φάση ανάπτυξης ένα μήνα αργότερα και έχει αναπτυχθεί ευρέως από τις 18 Νοεμβρίου.

υποστήριξη

Για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση της λειτουργίας στις επιλέξιμες συσκευές, μεταβείτε στα Settings > Update & Security > Windows Update και κάντε κλικ στο κουμπί “Check for updates“. Θα δείτε την επιλογή “Download and install” της ενημέρωσης στο σύστημά σας μόλις είναι έτοιμη για τη συσκευή σας.

Η τελευταία έκδοση των Windows 10 είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση με τη λήψη του εργαλείου δημιουργίας μέσων Windows 10. Αυτό θα σας επιτρέψει να αναβαθμίσετε την τρέχουσα έκδοσή σας ή να δημιουργήσετε ένα αρχείο ISO για μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 21H2.

Μπορείτε να προσδιορίσετε αν η συσκευή σας με Windows 10 είναι επιλέξιμη για αναβάθμιση στα Windows 11 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PC Health Check. Ο έλεγχος των προδιαγραφών, των χαρακτηριστικών και των απαιτήσεων του υπολογιστή για τα Windows 11, είναι ένας ακόμα τρόπος για να διαπιστώσετε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση των Microsoft Windows, μην ανησυχείτε! Η Microsoft παρέχει έναν χρήσιμο βήμα προς βήμα οδηγό καθώς και ένα έγγραφο υποστήριξης.

Δείτε επίσης: Godeal24 Black Friday: Γνήσια Windows 10 από 5.62€ και Office 2021 από 13.05€

Οι ενημερώσεις ασφαλείας είναι απαραίτητες για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας ασφαλή από κακόβουλες απειλές και να εξασφαλίζετε τη βέλτιστη απόδοση. Ελέγχοντας τακτικά για ενημερώσεις, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας παραμένει προστατευμένη από όλα τα γνωστά τρωτά σημεία χωρίς να θυσιάζετε την απόδοση ή την ευκολία. Η λήψη αυτών των μέτρων θα σας βοηθήσει επίσης να παραμείνετε προστατευμένοι από τις αναδυόμενες απειλές που θα προκύψουν στο μέλλον, ενώ παράλληλα θα αποφύγετε τις δαπανηρές επισκευές που προκύπτουν από ξεπερασμένα σφάλματα λογισμικού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS