ΑρχικήinetApple και Ericsson κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό

Apple και Ericsson κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό

Η Apple και η Ericsson κατέληξαν σε συμφωνία αδειοδότησης που θα δώσει τέλος στη δικαστική τους διαμάχη, η οποία διαρκεί εδώ και χρόνια. Στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι η συμφωνία όχι μόνο περιλαμβάνει διασταυρούμενη άδεια για ορισμένες βασικές πατέντες κινητών τηλεφώνων, αλλά παρέχει και άλλα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας.

Δείτε επίσης: App Store: H Apple ανακοινώνει αλλαγές στη τιμολόγηση

Apple

Το 2015, οι δύο εταιρείες μήνυσαν για πρώτη φορά η μία την άλλη για τις τεχνολογίες 2G, 3G και 4G. Οι κατηγορίες αφορούσαν παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και διαφωνίες για την αδειοδότηση. Η δικαστική διαμάχη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της τεχνολογίας 5G επαναλήφθηκε τον Οκτώβριο του 2021, μετά τον διακανονισμό των αρχικών αγωγών.

Η Ericsson και η Apple είχαν εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη για την παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, με την Ericsson να ζητά σε κάποιο σημείο την απαγόρευση των εισαγωγών iPhone. Η Apple επέκρινε την Ericsson για την υποτιθέμενη χρήση αθέμιτων μεθόδων για να προσπαθήσει να εξαναγκάσει την Apple να παραχωρήσει άδεια χρήσης της κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας επικοινωνίας της.

Με αυτόν τον διακανονισμό, η Ericsson και η Apple ελπίζουν να τερματίσουν τις τρέχουσες νομικές διαφορές τους. Μια δίκη μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Τέξας, όπως αναφέρει η Foss Patents. Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Ericsson και την Apple να συνεργαστούν στενότερα, βελτιώνοντας την τεχνολογική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Δείτε ακόμα: Tim Cook: Η Apple θα χρησιμοποιεί chip παραγόμενα στην Arizona

Ericsson

Αυτό το δελτίο τύπου προέρχεται από την Ericsson και όχι από την Apple. Ααξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι η Apple δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με αυτή τη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών.

Η Ericsson είναι γνωστή ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών σήμερα – δεσμεύεται να παρέχει καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της, ενώ παράλληλα παραμένει μπροστά από τις τεχνολογικές εξελίξεις που συμβαίνουν σε αυτόν τον χώρο παγκοσμίως. Επενδύοντας συνεχώς σε έργα έρευνας και ανάπτυξης ή σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες των τηλεπικοινωνιών, παραμένει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου.

Δείτε επίσης: Nokia και Ericsson αποσύρονται από Ρωσία: Θα ακολουθήσει η Huawei;

Η θέση της Apple σε αυτή τη νομική μάχη είχε ενισχυθεί με την εξαγορά της επιχείρησης μόντεμ της Intel, η οποία της έδωσε πρόσβαση στη δική της συλλογή βασικών πατεντών που σχετίζονται με την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας. Κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια, η Apple θα μεταβεί από τη χρήση μόντεμ Qualcomm στα δικά της μόντεμ εσωτερικού χώρου. Παρά αυτήν την αλλαγή, ωστόσο, η αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από εταιρείες όπως η Ericsson και η Qualcomm θα εξακολουθεί να είναι το κλειδί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS