ΑρχικήsecurityΤο Καναδικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας παραβιάστηκε από Κινέζους χάκερ

Το Καναδικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας παραβιάστηκε από Κινέζους χάκερ

Το Καναδικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας εντόπισε ότι στις αρχές Οκτωβρίου συνέβη μια παραβίαση ασφάλειας. Η παραβίαση πιστεύεται ότι συνδέεται με μια ομάδα hacking που χρηματοδοτείται από την κινεζική κυβέρνηση.

Διεθνούς Αμνηστίας

Στις 5 Οκτωβρίου, ανακαλύψαμε ύποπτη συμπεριφορά στην υποδομή πληροφορικής μας και στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε παραβιαστεί.

Δείτε επίσης: VTB Bank: Αντιμετωπίζουμε μαζική επίθεση DDoS

Μετά τον εντοπισμό της επίθεσης, η ΜΚΟ προσέλαβε μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας για να ερευνήσει και να ασφαλίσει τα συστήματά της.

“Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η παραβίαση της ψηφιακής ασφάλειας διαπράχθηκε με τη χρήση εργαλείων και τεχνικών που σχετίζονται με συγκεκριμένες ομάδες προηγμένων επίμονων απειλών (APT)”, δήλωσε το Καναδικό παράρτημα της Διεθνούς. Αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιούνται συνήθως από τις ομάδες APTs προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες ή δίκτυα χωρίς να γίνουν αντιληπτές.

Σύμφωνα με την Secureworks, μια κορυφαία διεθνή εταιρεία κυβερνοασφάλειας, η επίθεση πραγματοποιήθηκε πιθανότατα από “μια ομάδα που χρηματοδοτείται από το κινεζικό κράτος”.

Η επίθεση συνδέθηκε με μια κινεζική απειλητική ομάδα με βάση τις τακτικές, τις τεχνικές, τις διαδικασίες και τις πληροφορίες που στόχευαν – όλα ήταν σύμφωνα με τη γνωστή συμπεριφορά και τα εργαλεία των κινεζικών κρατικών χάκερ.

Δείτε επίσης: Rackspace: Η πρόσφατη διακοπή λειτουργίας οφειλόταν σε ransomware

Δεν βρέθηκε καμία ένδειξη ότι διέρρευσαν δεδομένα

Η Secureworks εξακολουθεί να ερευνά αν οι επιτιθέμενοι έκλεψαν δεδομένα δωρητών ή μελών.

Αφού η ΜΚΟ ανακάλυψε την παραβίαση της ασφάλειας, επικοινώνησε με τις διωκτικές αρχές και ενημέρωσε τους υπαλλήλους, τους δωρητές και άλλους εμπλεκόμενους.

Δείτε επίσης: Η Microsoft προειδοποιεί για κύμα από ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

Η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας του Καναδά, Ketty Nivyabandi, δήλωσε: “αυτή η περίπτωση κυβερνοκατασκοπείας μιλά για το όλο και πιο επικίνδυνο πλαίσιο στο οποίο πρέπει να περιηγηθούν σήμερα οι ακτιβιστές, οι δημοσιογράφοι και η κοινωνία των πολιτών”.

Δεδομένων των αναφορών της Διεθνούς Αμνηστίας για συνεχή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κινεζική κυβέρνηση, η επίθεση δεν αποτελεί έκπληξη.

Η Διεθνής Αμνηστία εργάζεται ακούραστα από το 1961 για να διασφαλίσει ότι τα άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους. Με την υποστήριξη των μελών της και των δωρητών της σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Αμνηστία συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην εξασφάλιση ότι όλοι μπορούν να ζουν χωρίς φόβο ή καταπίεση, ανεξάρτητα από το πού ζουν ή ποιες μπορεί να είναι οι πεποιθήσεις τους. Αν θέλετε να συμμετάσχετε σε αυτόν τον αγώνα κατά της αδικίας, τότε σκεφτείτε να γίνετε μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας σήμερα! Η μικρή σας συνεισφορά μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά!

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS