ΑρχικήUpdatesGoogle: Φέρνει το share των digital car keys στο Wallet

Google: Φέρνει το share των digital car keys στο Wallet

Στο μέλλον, θα μπορείτε να μοιράζεστε τα digital car keys σας που είναι αποθηκευμένα στο Google Wallet του Android με άλλους ανθρώπους.

Στο Google I/O το 2021, το ξεκλείδωμα των οχημάτων μέσω NFC ανακοινώθηκε ως επερχόμενη λειτουργία του Android. Με αυτό, θα μπορούσατε να αγγίξετε το τηλέφωνό σας για να ξεκλειδώσετε και να εκκινήσετε το αυτοκίνητό σας – εφόσον η συσκευή σας βρισκόταν σε κατάλληλη απόσταση για το NFC.

Οι σειρές Pixel 6 και 7, καθώς και οι σειρές Samsung Galaxy S21 και S22 μπορούν επί του παρόντος να λειτουργούν ως ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου για επιλεγμένα μοντέλα οχημάτων. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτρέψει στους οδηγούς να εγκαταλείψουν εντελώς το φυσικό κλειδί τους.

Η Google ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τα ψηφιακά κλειδιά του αυτοκινήτου τους με άλλους από το Google Wallet. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε κάποιον που χρειάζεται πρόσβαση στο όχημά σας, μπορείτε να του δώσετε ένα αντίγραφο του κλειδιού σας, αρκεί να διαθέτει είτε ένα τηλέφωνο Pixel με λειτουργικό Android 12 ή νεότερο, είτε ένα iPhone.

Δείτε επίσης: Το νέο Google Play System update φέρνει την ψηφιακή άδεια οδήγησης;

Google: Φέρνει το share των digital car keys στο Wallet
Google: Φέρνει το share των digital car keys στο Wallet

Η Google ανακοίνωσε ότι η λειτουργία θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε “επιλεγμένα τηλέφωνα με εκδόσεις Android 12 και άνω” Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι η Google θα κυκλοφορήσει αυτό το χαρακτηριστικό σε περισσότερες συσκευές Pixel, εκτός από άλλες επιλεγμένες συσκευές Android.

Θα έχετε πάντα τον έλεγχο του ποιος έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητό σας μέσω της “εφαρμογής ψηφιακού πορτοφολιού του τηλεφώνου” Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Wallet για να δώσετε την πρόσβαση σε οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή.

Τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου για Android είναι αναμφισβήτητα ωραία και ελπίζουμε ότι περισσότεροι κατασκευαστές και κατασκευαστές ΟΕΜ θα υιοθετήσουν την τεχνολογία στο μέλλον.

Τι άλλο φέρνει η νέα ενημέρωση εκτός από το share των digital car keys;

Εκτός από την δυνατότητα κοινοποίησης του ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου στο Google Wallet υπάρχουν και άλλα νέα για τους χρήστες Android εκεί έξω – η Google κυκλοφόρησε μερικά νέα emojis με θέμα τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω της λειτουργίας Emoji Kitchen. Και τι είναι ακόμα καλύτερο Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να εκνευρίσετε όλους τους φίλους σας που δεν έχουν κινητά Android! Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα νέα αυτοκόλλητα, απλά πληκτρολογήστε οποιοδήποτε emoji διακοπών στο Gboard και voila!

Google: Φέρνει το share των digital car keys στο Wallet
Google: Φέρνει το share των digital car keys στο Wallet

Το Google Photos λαμβάνει επίσης λίγη από την λάμψη των χριστουγέννων. Η λειτουργία επεξεργασίας κολάζ σας επιτρέπει τώρα να φτιάξετε μια ψηφιακή κάρτα διακοπών από τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας πρότυπα που έχουν δημιουργηθεί από δύο νέους καλλιτέχνες: DABSMYLA και τον Yao Cheng Design. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να δημιουργήσετε μοναδικά δώρα με φωτογραφίες για τις γιορτές. Παρόλο που ζούμε στην ψηφιακή εποχή, νομίζω ότι είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο για να εκτυπώνουμε φυσικά αντίγραφα των αγαπημένων μας αναμνήσεων.

Δείτε επίσης: Fitbit Sense 2 & Versa 4 αποκτούν Google Wallet υποστήριξη για ανέπαφες πλήρωμές

Η νέα ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά που δεν αφορούν τις διακοπές, με το πιο ενδιαφέρον να είναι το Reading Mode (λειτουργία ανάγνωσης) για Android. Η Google δηλώνει ότι αυτό δημιουργεί μια προσβάσιμη εμπειρία ανάγνωσης για όσους έχουν προβλήματα όρασης ή δυσλεξία. Το νέο Reading Mode του Android είναι χρήσιμη για άτομα με κάθε είδους ικανότητες, όχι μόνο για άτομα με προβλήματα όρασης. Η λειτουργία αυτή σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την αντίθεση, το μέγεθος της γραμματοσειράς και τα διαστήματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, καθώς και να επωφελείστε από μια λειτουργία μετατροπής κειμένου σε ομιλία με ελεγχόμενη αναπαραγωγή.

Google: Φέρνει το share των digital car keys στο Wallet
Google: Φέρνει το share των digital car keys στο Wallet

Οι φανατικοί οπαδοί του YouTube, χαρείτε! Το νέο widget αναζήτησης για την αρχική σας οθόνη είναι επιτέλους διαθέσιμο στις συσκευές Android. Και αν παρακολουθείτε Google TV, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να κάνετε cast απευθείας σε μια συμβατή οθόνη στο έξυπνο σπίτι σας. Αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές που τρέχουν Android 6 και νεότερες.

Τι είναι το digital car key;

Ένα ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου (digital car key) δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους από το smartphone τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το τηλέφωνο λειτουργεί ως πλήρως λειτουργικό κλειδί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εκκινήσετε και να σβήσετε τη μηχανή μόνο με το τηλέφωνό σας, εάν δεν μπορείτε να βρείτε το φυσικό μπρελόκ των κλειδιών σας.

Πηγή: 9to5google.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS