ΑρχικήsecurityΗ ρωσική ομάδα Killnet «έριξε» το website του πρίγκιπα William

Η ρωσική ομάδα Killnet «έριξε» το website του πρίγκιπα William

Η ρωσική ομάδα hacking Killnet δήλωσε ότι “έριξε” τον ιστότοπο του πρίγκιπα της Ουαλίας – δηλαδή του πρίγκιπα William – επειδή η Μεγάλη Βρετανία συνεχίζει να βοηθά την Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Απατεώνες παρακάμπτουν το 2FA για Coinbase και MetaMask και κλέβουν crypto

Η ομάδα Killnet έκανε την παραπάνω ανακοίνωση στο κανάλι της στο Telegram.

Ωστόσο, η Cloudflare, μια εταιρεία που παρέχει secure web connections, φαίνεται να πραγματοποιεί πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας στη σύνδεση.

Δείτε επίσης: ViperSoftX malware: Εγκαθιστά την επέκταση VenomSoftX και κλέβει crypto

Επιπλέον, η Killnet υποσχέθηκε ότι “όλα τα ιατρικά ιδρύματα, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι διαδικτυακές υπηρεσίες” θα έχουν την ίδια τύχη.

Η επίθεση, η οποία μπορεί να συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, φαινόταν να είναι μια κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας (DDoS) – όταν ένας διακομιστής κατακλύζεται από πολλά ψεύτικα αιτήματα, συνήθως από διακομιστές bot.

Οι Ρώσοι χάκερ έχουν αναλάβει την ευθύνη για αρκετές επιθέσεις εναντίον διαφόρων χωρών από τις αρχές του τρέχοντος έτους – λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Επιπλέον, η ομάδα Killnet πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από μια αποτυχημένη απόπειρα διακοπής του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που διεξήχθη νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι η Cloudflare παρέχει ένα enterprise πλάνο το οποίο προσφέρει advanced ρυθμίσεις ασφαλείας στα website. Αυτές οι ρυθμίσεις θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια επίθεση DDoS και προτείνεται να χρησιμοποιείται καθώς η διαδικασία αποκατάστασης μετά από μια επίθεση μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα κοστοβόρα και χρονοβόρα.

Δείτε επίσης: DraftKings: Χάθηκαν 300.000 δολάρια από credential stuffing

Τι γνωρίζουμε για την ομάδα hacking Killnet

Η Killnet είναι μια ρωσική ομάδα hacking που έγινε παγκόσμια γνωστή κατά τον πρώτο μήνα της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, όταν ξεκίνησαν μια εκτεταμένη -αν και σχετικά απλή- εκστρατεία επιθέσεων Distributed Denial of Service (DDoS), πολιτικής ρητορικής και παραπληροφόρησης.

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τις επιθέσεις DDoS

Ο πρωταρχικός κίνδυνος που συνδέεται με τις επιθέσεις DDoS είναι ο χρόνος διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου ή της υπηρεσίας σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εσόδων λόγω χαμένων ευκαιριών πώλησης, ζημιά στη φήμη λόγω δυσαρέσκειας των πελατών και πιθανές νομικές ενέργειες εναντίον σας από πελάτες που θεωρούν ότι αδικήθηκαν από την αδυναμία σας να παράσχετε την υπηρεσία που υποσχεθήκατε. Επιπλέον, εάν οι επιτιθέμενοι αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημά σας κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης DDoS, ενδέχεται να είναι σε θέση να υποκλέψουν εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως δεδομένα πελατών ή οικονομικά αρχεία.

Πηγή πληροφοριών: theatlasnews.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS