ΑρχικήinetΗ Apple χάνει την προθεσμία της διετούς μετάβασης από Intel

Η Apple χάνει την προθεσμία της διετούς μετάβασης από Intel

Η Apple παρόλο που υποσχέθηκε ότι η μετάβαση των Mac από επεξεργαστές Intel σε επεξεργαστές Apple θα γινόταν σε 2 χρόνια, έχασε την διετή προθεσμία.

Στο λανσάρισμα της Apple silicon το 2020, η εταιρεία δεσμεύτηκε για μια διετή μετάβαση από τους επεξεργαστές Intel. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα του τρίτου έτους αυτού του μετασχηματισμού, αλλά το Mac Pro εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τσιπ Intel. Η Apple έχασε την προθεσμία της.

Δεν έχει γίνει καμία αναφορά από την Apple για την αντικατάσταση των επεξεργαστών των συσκευών macOS με την σειρά M. Μερικές λεπτομέρειες όμως διέρρευσαν.

Ήταν Ιούνιος του 2020 όταν το Cupertino ανακοίνωσε επίσημα ότι τα Mac εγκαταλείπουν την Intel. Οι λεπτομέρειες ήταν πρόχειρες σε εκείνο τη χρονική στιγμή – η αποκάλυψη του τσιπ M1 ήταν ακόμη μήνες μακριά – αλλά η Apple υποσχέθηκε ότι «το πρώτο σύστημα θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους, ξεκινώντας μια διετή μετάβαση».

Η Apple χάνει την προθεσμία της διετούς μετάβασης σε Apple chips
Η Apple χάνει την προθεσμία της διετούς μετάβασης σε Apple chips

Δείτε επίσης: Το Google One VPN έρχεται σε υπολογιστές Windows και Mac

Το «πρώτο σύστημα» αποδείχθηκε ότι είναι το MacBook Pro που τρέχει με το M1. Ή ίσως ήταν και το Mac mini που χρησιμοποιούσε το ίδιο τσιπ. Και τα δύο κυκλοφόρησαν στις 10 Νοεμβρίου 2020. Τώρα έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε, και με το Mac Pro να είναι ακόμα με επεξεργαστές Intel, η μετάβαση σαφώς δεν θα γίνει τόσο γρήγορα όσο ήλπιζε η Apple.

Τούτου λεχθέντος, η Apple έδωσε στον εαυτό της λίγο περιθώριο κινήσεων, δηλώνοντας στο κείμενο της ανακοίνωσής της τον Ιούνιο του 2020 ότι θα «ολοκληρώσει τη μετάβαση σε περίπου δύο χρόνια».

Πότε θα είναι εδώ το M-Series Mac Pro;

Θα υπήρχε λιγότερος χώρος για δικαιολογίες για την απώλεια της προθεσμίας, εάν υπήρχε ένα χρονοδιάγραμμα του πότε θα κυκλοφορούσε ο επόμενος σταθμός εργασίας macOS. Έστω και μια υπόδειξη. Αλλά η Apple δεν έχει πει τίποτα γι ‘αυτό.

Αυτό αφήνει όποιον θέλει να αγοράσει το Mac Pro με επεξεργαστή της σειράς M να μαντέψει. Μπορεί να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2023, όταν αναμένονται μοντέλα MacBook Pro με Apple M2 Pro ή M2 Max. Ή η αναμονή θα μπορούσε να είναι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Είναι αλήθεια ότι το Mac Studio που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022 προσφέρει περισσότερη ισχύ από το Mac Pro του 2019 – συγκριτικά η αξιολόγηση το καθιστά 16% πιο γρήγορο. Αλλά το να υπάρχει εξέλιξη σε σύγκριση με ένα σύστημα 3 ετών, δεν είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα. Και οι επαγγελματίες που, για παράδειγμα, δημιουργούν ώρες τρισδιάστατου βίντεο, θέλουν ακόμη περισσότερη δύναμη.

Η Apple χάνει την προθεσμία της διετούς μετάβασης σε Apple chips
Η Apple χάνει την προθεσμία της διετούς μετάβασης σε Apple chips

Δείτε επίσης: Τα νέα MacBook Pro και Mac Mini θα έρθουν μάλλον το 2023

Η Apple προφανώς εργάζεται για να προσφέρει. Πληροφορίες που διαρρέουν από το Cupertino υποδεικνύουν ότι ο επεξεργαστής που βρίσκεται υπό ανάπτυξη για το επόμενο Mac Pro θα είναι δύο φορές πιο ισχυρός ή ακόμη και τέσσερις φορές πιο ισχυρός από το τσιπ Apple M2 Max που θα κυκλοφορήσει στα μοντέλα MacBook Pro που αναμένεται στις αρχές του 2023.

Δεδομένης αυτής της περιγραφής, ο επερχόμενος κορυφαίος επεξεργαστής πιθανότατα θα είναι διαθέσιμος με 24 ή 48 πυρήνες CPU και 76 ή 152 πυρήνες GPU. Για σύγκριση, η πιο ισχυρή έκδοση του τρέχοντος Mac Pro διαθέτει επεξεργαστή Intel Xeon W με 28 πυρήνες CPU.

Όταν τελικά κυκλοφορήσει το Mac Pro της σειράς M, θα ολοκληρώσει τη μετάβαση που ξεκίνησε το 2020.

Πηγή: cultofmac.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS