ΑρχικήinetΟ διαχειριστής πακέτων WinGet της Microsoft δεν λειτουργεί λόγω προβλημάτων CDN

Ο διαχειριστής πακέτων WinGet της Microsoft δεν λειτουργεί λόγω προβλημάτων CDN

Ο διαχειριστής πακέτων WinGet της Microsoft δεν λειτουργεί όταν εγκαθίστανται ή αναβαθμίζονται πακέτα λόγω του ότι το Azure Content Delivery Network (CDN) επιστρέφει ένα αρχείο βάσης δεδομένων 0 byte.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Teams προσφέρει τώρα 30% ταχύτερες συνομιλίες

WinGet

Azure Content Delivery Network (CDN) είναι μια υπηρεσία παράδοσης περιεχομένου που επιταχύνει τη φόρτωση στατικού περιεχομένου για ιστότοπους και εφαρμογές ιστού. Το στατικό περιεχόμενο περιλαμβάνει σελίδες HTML, αρχεία JavaScript, εικόνες και βίντεο. Τα CDN χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της απόδοσης του ιστότοπου μειώνοντας την απόσταση μεταξύ του διακομιστή και του χρήστη.

Ο Windows Package Manager (WinGet), που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2020, επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές απευθείας από τη γραμμή εντολών.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χρήστες των Windows ανέφεραν ότι λάμβαναν διαφορετικά σφάλματα ανάλογα με τη λειτουργία, όταν επιχειρούσαν να εγκαταστήσουν ή να αναβαθμίσουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας το WinGet.

Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσετε winget upgrade, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος που λέει: “Απέτυχε η προσπάθεια ενημέρωσης της πηγής“.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Νέα δυνατότητα File Locksmith στο PowerToys toolset

Ορισμένοι χρήστες των Windows στο GitHub δήλωσαν ότι φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα CDN, όπου αντί για την πλήρη λίστα των εφαρμογών, αποστέλλεται ένα αρχείο μηδενικών byte.

CDN

Το WinGet χρησιμοποιεί ένα προεπιλεγμένο αποθετήριο για την ανάκτηση των διαθέσιμων πακέτων, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση https://cdn.winget.microsoft.com/cache/source.msix. Αυτό είναι παρόμοιο με τον τρόπο λειτουργίας άλλων διαχειριστών πακέτων.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αυτό το αποθετήριο άρχισε να επιστρέφει ένα κενό αρχείο, αντί για το συνηθισμένο πακέτο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το WinGet να μην λειτουργεί πλέον όπως προβλεπόταν.

Ο διαχειριστής προϊόντων της Microsoft, Demitrius Nelon, επιβεβαίωσε αργότερα ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με το CDN που προκαλεί αυτά τα σφάλματα σε ορισμένους χρήστες.

Δείτε επίσης: Microsoft: Η Αναζήτηση Windows γίνεται πιο εύκολη με flyout συμβουλές

Ενώ ορισμένοι χρήστες κατάφεραν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα τροποποιώντας το αρχείο HOSTS για να υποδείξουν μια λειτουργική διεύθυνση IP για το CDN, άλλοι διαπίστωσαν ότι αυτό δεν λειτούργησε.

Η καλύτερη λύση αν χρησιμοποιείτε το WinGet και έχετε πρόβλημα με το CDN είναι να περιμένετε να διορθώσει η Microsoft το πρόβλημα. Αφού το κάνει, ο διαχειριστής πακέτων θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά και πάλι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS