ΑρχικήinetΗ Apple σχεδιάζει να αλλάξει την εντολή ενεργοποίησης «Hey Siri» σε απλά...

Η Apple σχεδιάζει να αλλάξει την εντολή ενεργοποίησης «Hey Siri» σε απλά «Siri»

Η Apple σχεδιάζει μια σημαντική αναμόρφωση της φωνητικής βοηθού Siri. Αν και προς το παρόν πρέπει να πείτε “Hey Siri” για να ενεργοποιήσετε τη βοηθό hands-free, αυτό μπορεί να μην ισχύει για πολύ. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μηχανικοί της Apple σχεδιάζουν να καταργήσουν το “Hey” στο “Hey Siri”, ώστε οι χρήστες να χρειάζεται να λένε μόνο “Siri” ακολουθούμενο από μια εντολή.

Δείτε επίσης: Apple: Ένα «μικρό μέρος» των iPhone καταγράφει αλληλεπιδράσεις με τον Siri
Siri

Η Siri είναι μια φωνητική βοηθός που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iPhone 4s το 2011. Έκτοτε, η Siri έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος της Apple, καθώς εμφανίζεται στο iPhone, το iPad, το Apple Watch, το Mac, το HomePod, ακόμα και στα AirPods της εταιρείας.

Η Siri μπορεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να απαντήσει σε γενικές ερωτήσεις, όπως “Πώς είναι ο καιρός σήμερα;” ή “Ποια είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας;” Μπορεί επίσης να εκτελέσει συγκεκριμένες εργασίες, όπως η αποστολή ενός μηνύματος κειμένου ή η ρύθμιση ενός χρονοδιακόπτη. Και χάρη στην ενσωμάτωση με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, η Siri μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα – να κλείσει τραπέζι σε εστιατόριο, να καλέσει ταξί ή να παίξει το αγαπημένο σας τραγούδι από το Spotify.

Δείτε ακόμα: Η Siri πλέον δεν βαθμολογεί τα τραγούδια της Apple Music στο iOS 15

Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού του δελτίου Power On, ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι η επίλυση αυτού του ζητήματος απαιτεί πολλή εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική εργασία. Σύμφωνα με πηγές, η Apple εργάζεται πάνω σε αυτό εδώ και μερικούς μήνες και αναμένεται να το λανσάρει είτε το επόμενο έτος είτε το 2024. Όλα αυτά εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η ανάπτυξη και οι δοκιμές μέχρι τότε.

εντολή ενεργοποίησης

Η Apple εκτελεί αυτή την αλλαγή από τους υπαλλήλους και συλλέγει τα απαιτούμενα δεδομένα κατάρτισης για περαιτέρω εξέταση. Μια δυσκολία είναι να διδάξουν τη Siri να αναγνωρίζει τη λέξη αφύπνισης σε πολλές διαφορετικές προφορές και διαλέκτους.

Δείτε επίσης: Αυτή η 3D θήκη επιτρέπει σύνδεση AirTag στο τηλεχειριστήριο Siri

Εκτός από αυτές τις εξελίξεις, η Apple εργάζεται επίσης για την περαιτέρω ενσωμάτωση της Siri σε άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg, η νέα ενημέρωση θα επιτρέψει στη φωνητική βοηθό να κατανοεί καλύτερα τους χρήστες και να αναλαμβάνει τις κατάλληλες ενέργειες, ενσωματώνοντάς την βαθύτερα σε εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων.

Η πρόσφατη απόφαση της Apple να αλλάξει τη φράση αφύπνισης της Siri, πιθανότατα δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Αν η Google το κάνει αυτό, θα είναι παρόμοιο με τις λειτουργίες της Amazon, όπου το μόνο που χρειάζεται να πείτε είναι “Alexa” αντί για “Hey Alexa”. Επιπλέον, αυτό θα έδινε στην Apple ένα πλεονέκτημα έναντι της Google, όπου η φράση αφύπνισης είναι “Hey Google” ή “OK Google”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS