Η γερμανική νεοσύστατη εταιρεία Volocopter εξασφάλισε 182 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Σειράς Ε, για να συνεχίσει να κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Εκτός από τα 170 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε η Volocopter τον Μάρτιο, ο νέος αυτός γύρος αποτιμά την εταιρεία στα 1,87 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη λήξη του προγράμματος.
Δείτε επίσης: Θα πετάξει τελικά στους ουρανούς το ιπτάμενο ταξί της NASA;
Τα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), είναι μια νέα κατηγορία αεροσκαφών που αναπτύσσονται για να επιτρέψουν την ασφαλή, αποτελεσματική και αθόρυβη αστική εναέρια μετακίνηση. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ελικόπτερα, τα eVTOL εκμεταλλεύονται την ηλεκτρική πρόωση για να επιτύχουν κατακόρυφη πτήση. Αυτό τους επιτρέπει να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά και πιο αθόρυβα από τα παραδοσιακά ελικόπτερα, καθιστώντας τα ιδανικά για χρήση σε κατοικημένες περιοχές.
Η Volocopter βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία δοκιμών του διθέσιου αεροταξί VoloCity για να πληροί τις απαιτήσεις που έχει θέσει ο Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA).Η νέα εισροή μετρητών θα βοηθήσει στην πληρωμή των δοκιμών της εταιρείας για να πλησιάσει περισσότερο στην πιστοποίηση για αεροσκάφη VTOL μικρής κατηγορίας. Αυτό, με τη σειρά του, θα φέρει ένα βήμα πιο κοντά την εμπορευματοποίηση. Η Volocopter δήλωσε ότι σκοπεύει να πιστοποιήσει τα αεροσκάφη της έως το 2023 και να παρέχει διαδρομές που αποφέρουν έσοδα έως το 2024.
H Newpark Resources χτυπήθηκε από Ransomware
Πρόστιμο ΜΕΤΑ: Παράνομη Συλλογή Δεδομένων στην Νότια Κορέα
Έργο τέχνης του ρομπότ Ai-Da πωλήθηκε για $ 1,3 εκατ.
Δείτε ακόμα: Uber Air: Τα ιπτάμενα ταξί έφτασαν μέχρι την Αυστραλία!
Ο EASA έχει ήδη χορηγήσει έγκριση φορέα σχεδιασμού Volocopter το 2019 και έγκριση φορέα παραγωγής το 2021 – δύο προϋποθέσεις για την απόκτηση πιστοποίησης για το VoloCity και την εμπορική του διάθεση.
Με αυτή την πρόσφατη αύξηση της χρηματοδότησης, η Volocopter όχι μόνο θα είναι σε θέση να συνεχίσει να προετοιμάζει το οικοσύστημα της αστικής εναέριας κινητικότητας – συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως οι υποδομές και η ευαισθητοποίηση του κοινού – αλλά θα είναι επίσης ένα βήμα πιο κοντά στην πιστοποίησή της. Μόλις πιστοποιηθεί, η Volocopter σχεδιάζει να προσφέρει άμεσα διαδρομές.
Δείτε επίσης: CES 2021: Δείτε τα ιπτάμενα οχήματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση
Η Volocopter ολοκλήρωσε την πρώτη της δημόσια δοκιμαστική πτήση με πλήρωμα νωρίτερα αυτό το μήνα από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης την ψηφιακή της πλατφόρμα VoloIQ κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, η οποία όπως λέει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για κρατήσεις και για τη διαχείριση των πτητικών λειτουργιών. Η Ρώμη είναι η πρώτη επιλογή της Volocopter για το λανσάρισμα στην αγορά, αλλά άλλοι υποψήφιοι είναι πόλεις όπως η Σιγκαπούρη, το Παρίσι και η Neom.