ΑρχικήinetΗ Microsoft διορθώνει σφάλμα που εμποδίζει ενημερώσεις των Windows 11 22H2

Η Microsoft διορθώνει σφάλμα που εμποδίζει ενημερώσεις των Windows 11 22H2

Όπως ανέφερε η Microsoft, έχει διορθώσει το σφάλμα των Windows 11 που εμποδίζει την προσφορά της πιο πρόσφατης ενημέρωσης, σε συστήματα με εκτυπωτές που χρησιμοποιούν είτε οδηγούς Universal Print Class είτε Microsoft IPP Class.

Δείτε επίσης: Windows Terminal: Η προεπιλεγμένη κονσόλα Windows 11 22H2

Windows 11

Επειδή ορισμένοι εγκατεστημένοι εκτυπωτές ενδέχεται να επιτρέπουν στους πελάτες να χρησιμοποιούν μόνο τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις με χαρακτηριστικά όπως το χρώμα, η εκτύπωση 2 όψεων ή οι υψηλότερες αναλύσεις, η εταιρεία πρόσθεσε μια αναστολή συμβατότητας για να εμποδίσει τα Windows 11 22H2 στα επηρεαζόμενα συστήματα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Microsoft κυκλοφόρησε μία επιδιόρθωση, για την αυτόματη επίλυση του προβλήματος στις επηρεαζόμενες συσκευές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Για την ταχύτερη λήψη του προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων, οι πελάτες θα πρέπει να επανεκκινήσουν τον υπολογιστή τους και να ελέγξουν για ενημερώσεις.

Σύμφωνα με μια ενημέρωση που δημοσιεύθηκε στο health dashboard των Windows, μόλις επιλύσετε το πρόβλημα του εγκατεστημένου εκτυπωτή, θα πρέπει να μπορείτε να αναβαθμίσετε την έκδοση των Windows χωρίς περαιτέρω πρόβλημα.

Δείτε ακόμα: Windows 11 KB5018427: Έφτασε με 30 διορθώσεις σφαλμάτων

Η Microsoft προτρέπει τους πελάτες που έχουν επηρεαστεί από το πρόβλημα να μην προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν χειροκίνητα το Windows 11 2022 Update χρησιμοποιώντας το κουμπί “Ενημέρωση τώρα” ή το Media Creation Tool. Η εταιρεία αναφέρει ότι εργάζεται πάνω σε μια λύση και θα αφαιρέσει τη δικλείδα ασφαλείας μόλις είναι έτοιμη.

ενημερώσεις

Τα Windows γνωρίζουν τις δυσκολίες εκτύπωσης που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες και σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων για να αμβλύνει αυτές τις ανησυχίες. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να παρακάμψετε αυτό το σφάλμα καταργώντας την εγκατάσταση του εκτυπωτή σας και στη συνέχεια εγκαθιστώντας τον εκ νέου. Αυτό θα πρέπει να κατεβάσει νέα προγράμματα οδήγησης που δεν έχουν το πρόβλημα, επιτρέποντάς σας να εκτυπώνετε κανονικά.

Η εταιρεία δίνει οδηγίες για την προσθήκη ενός εκτυπωτή στα Windows: “Εάν τα Windows δεν βρουν αυτόματα ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης μετά την προσθήκη του εκτυπωτή, αναζητήστε ένα στον ιστότοπο του κατασκευαστή της συσκευής και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης“.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να μειώσουν τη διασφάλιση με την απεγκατάσταση εκτυπωτών που χρησιμοποιούν προγράμματα οδήγησης Universal Print Class ή Microsoft IPP Class εγκατεστημένα στις συσκευές τους.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε install και να εκτελείτε Android apps σε Windows 11;

Μόλις διορθωθεί το πρόβλημα ή αφαιρεθούν οι εκτυπωτές που προκαλούν προβλήματα, μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες για να προσφερθεί η ενημέρωση των Windows 11 2022. Αυτό ισχύει μόνο εάν το σύστημα των Windows δεν επηρεάζεται από άλλα προβλήματα συμβατότητας. Η ενημέρωση μπορεί να έρθει πιο γρήγορα αν ελέγξετε για ενημερώσεις μέσω του Windows Update.

Η Microsoft έχει προσθέσει άλλη μια αναστολή συμβατότητας που εμποδίζει την ενημέρωση των Windows 11 2022 να προσφερθεί σε συστήματα με προγράμματα οδήγησης ήχου Intel Smart Sound Technology (SST) λόγω ενός γνωστού προβλήματος που προκαλεί μπλε οθόνες θανάτου (BSOD).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS