ΑρχικήsecurityΕξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που χάκαρε αυτοκίνητα χωρίς κλειδί

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που χάκαρε αυτοκίνητα χωρίς κλειδί

Οι αρχές από τη Γαλλία, τη Λετονία και την Ισπανία συνέλαβαν 31 υπόπτους που πιστεύεται ότι ήταν μέρος κυκλώματος κλοπής αυτοκινήτων που είχε στόχο οχήματα δύο γαλλικών κατασκευαστών αυτοκινήτων. Ο στόχος της εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε ήταν τα αυτοκίνητα χωρίς κλειδί!

αυτοκίνητα χωρίς κλειδί

Δείτε επίσης: Malware dev ισχυρίζεται ότι πουλά το νέο bootkit BlackLotus Windows UEFI

Οι εγκληματίες στόχευσαν μόνο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν συστήματα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί και τα έκλεψαν αφού εκμεταλλεύτηκαν την τεχνολογία τους χωρίς κλειδί για να ξεκλειδώσουν τις πόρτες και να ξεκινήσουν τους κινητήρες χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τα μπρελόκ.

Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποίησαν ένα δόλιο εργαλείο που προωθήθηκε στο διαδίκτυο ως διαγνωστική λύση αυτοκινήτων για να αντικαταστήσουν το λογισμικό των κλεμμένων αυτοκινήτων και να παρακάμψουν το σύστημα χωρίς κλειδί των οχημάτων για να μπουν και να τα κλέψουν.

Η διοίκηση του κυβερνοχώρου της Γαλλικής Εθνικής Χωροφυλακής (FNG) κατέλαβε και το domain για το δόλιο λογισμικό που χρησιμοποιείται για να χακάρει την τεχνολογία χωρίς κλειδί των αυτοκινήτων. Ωστόσο, το δελτίο τύπου της Europol δεν αναφέρει τη διεύθυνση URL του ιστότοπου ή το domain όπου φιλοξενήθηκε.

Δείτε επίσης: Ένα zero-day στο Windows Mark of the Web αποκτά ανεπίσημη ενημέρωση

Ενώ η Europol δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επιθέσεις κατάφεραν να χακάρουν τα οχήματα χωρίς κλειδί, τα συστήματα remote keyless entry (RKE) είναι ευάλωτα σε διάφορα.

Η έρευνα ξεκίνησε από το Κέντρο Καταπολέμησης του Κυβερνοεγκλήματος της Γαλλικής Χωροφυλακής (C3N), με τις γαλλικές αρχές να ανοίγουν και υπόθεση στην Eurojust τον Σεπτέμβριο του 2022.

Δείτε επίσης: Το νέο ransomware Prestige επηρεάζει οργανισμούς σε Ουκρανία και Πολωνία

Ο οργανισμός δικαστικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης διευκόλυνε τον διασυνοριακό δικαστικό συντονισμό μεταξύ των εθνικών αρχών της Γαλλίας, της Λετονίας και της Ισπανίας που συμμετείχαν στην κοινή επιχείρηση.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS