ΑρχικήinetΤο Instagram επεκτείνει το AI πρόγραμμα επαλήθευσης ηλικίας σε Ινδία και Βραζιλία

Το Instagram επεκτείνει το AI πρόγραμμα επαλήθευσης ηλικίας σε Ινδία και Βραζιλία

Το Instagram, αντιμέτωπο με τον έλεγχο από τους υποστηρικτές της ασφάλειας, άρχισε να δοκιμάζει ένα AI πρόγραμμα στις ΗΠΑ νωρίτερα μέσα στην χρονιά για να επαληθεύσει την ηλικία των χρηστών που ισχυρίζονται ότι είναι 18 ετών και άνω. Χρησιμοποιεί τεχνικές συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταυτότητας μέσω της εκτέλεσης βίντεο selfies μέσω ενός συστήματος AI. Η υπηρεσία που ανήκει στη Meta είναι τώρα έτοιμη να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα σε δύο βασικές αγορές του εξωτερικού: την Ινδία και τη Βραζιλία.

Δείτε επίσης: Instagram & Twitter κλείδωσαν τους λογαριασμούς του Kanye West

Αυτές οι χώρες μαζί έχουν περίπου 400 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στο Instagram, σύμφωνα με την πλατφόρμα πληροφοριών αγοράς Sensor Tower, δεδομένα της οποίας ένα στέλεχος του κλάδου μοιράστηκε με την TechCrunch. Το Instagram ανέφερε σε μια ενημερωμένη ανάρτηση ιστολογίου ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει αυτό το AI πρόγραμμα επαλήθευσης ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ πριν από το τέλος του έτους.

Δείτε επίσης: Ψυχική υγεία: Μπορώ να εμπιστευτώ τις συμβουλές σε TikTok και Instagram;

Οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν την ηλικία τους παρέχοντας ένα αναγνωριστικό. Το Instagram έχει μια λίστα με έγγραφα που δέχεται για επαλήθευση.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν ένα βίντεο του εαυτού τους, το οποίο το Instagram τρέχει μέσω ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να προσδιορίσει αν είναι όντως ηλικίας 18 ετών και άνω. Για αυτήν την επιλογή, το Instagram έχει συνεργαστεί με την startup ταυτότητας Yoti με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Μόλις οι χρήστες ολοκληρώσουν τη λήψη μιας selfie βίντεο ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη, η Meta μοιράζεται τη φωτογραφία με τη Yoti για επαλήθευση μέσω της ειδικά εκπαιδευμένης τεχνητής νοημοσύνης της. Και οι δύο εταιρείες λένε ότι διαγράφουν τα δεδομένα στη συνέχεια.

Instagram AI

Πολλές εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν την τεχνολογία εκτίμησης ηλικίας της Yoti για επαλήθευση, καθώς πολλοί χρήστες ενδέχεται να μην έχουν έγκυρο αναγνωριστικό που να είναι αποδεκτό από το Instagram.

Δείτε επίσης: Η Meta δοκιμάζει ευκολότερο account switching μεταξύ Facebook και Instagram

Η κυκλοφορία έρχεται σε μια στιγμή που οι υποστηρικτές της ασφάλειας κατακρίνουν το Instagram επειδή επιτρέπει σε παιδιά κάτω των 13 ετών να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και δεν κάνουν αρκετά για να εμποδίσουν τους εφήβους να βλέπουν δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο. Από την πλευρά του, πέρυσι το Instagram κατέστησε υποχρεωτικό για όλους να εισάγουν τις ημερομηνίες γέννησής τους, αλλά είναι δύσκολο να βασιστείς μόνο σε αυτόν τον παράγοντα, καθώς οι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να παρέχουν ψευδείς πληροφορίες.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS