ΑρχικήinetΗ Apple καταργεί το app του ρωσικού social network VK από το...

Η Apple καταργεί το app του ρωσικού social network VK από το App Store

Η Apple απέσυρε την εφαρμογή του ρωσικού κοινωνικού δικτύου VK από το App Store της παγκοσμίως. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι η εφαρμογή VKontakte «δεν είναι διαθέσιμη για λήψη και ενημέρωση στο App Store». Ωστόσο, οι εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένες σε συσκευές Apple θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με τις πληρωμές και τις ειδοποιήσεις. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο VK μέσω του ιστότοπου για κινητά.

Δείτε επίσης: Η Apple εξηγεί γιατί το Duplicate Photos album δεν εμφανίζεται σε όλους

Δείτε επίσης: Apple Watch Ultra: Τεστ αντοχής με πτώσεις, καρφιά και σφυρί

«Η VK θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να υποστηρίζει εφαρμογές για iOS. Οι ειδικοί μας κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν και να συνεχίσουν να βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών», ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς θα διανεμηθούν αυτές οι εφαρμογές χωρίς να βρίσκονται στο App Store, καθώς η Apple δεν επιτρέπει στους χρήστες να φορτώνουν εφαρμογές. Πέρυσι, σε συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους, η Apple συμπεριέλαβε το VK στην ενότητα προτεινόμενων εφαρμογών που εμφανίστηκε κατά την εγκατάσταση ενός iPhone στη Ρωσία.

Η Apple αφαίρεσε την εφαρμογή του ρωσικού social network VK από το App Store λόγω των κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου σε ρωσικές εταιρείες.

VK App Store

Η εφαρμογή VK είναι ακόμα διαθέσιμη στο Google Play Store.

Σε απάντηση στην κατάργηση της εφαρμογής VK από την Apple, το ρωσικό υπουργείο Ψηφιακής Ενημέρωσης είπε στον κρατικό οίκο μέσων ενημέρωσης RT ότι ζήτησε από την Apple τον λόγο για την κατάργηση. Προειδοποίησε επίσης ότι έχει ένα απροσδιόριστο «σχέδιο δράσης» με βάση την απάντηση. Συγκεκριμένα, η Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές των μέσων ενημέρωσης RT και Sputnik από το App Store τον Μάρτιο.

Δείτε επίσης: Η Apple μετακινεί την παραγωγή των iPhone σε Βιετνάμ και Ινδία

Αφού η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Apple ανέστειλε τις πωλήσεις των προϊόντων της και σταμάτησε τις διαφημίσεις αναζήτησης στο ρωσικό App Store.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS