ΑρχικήinetΈρευνα: Εκατομμύρια συνδρομητές θα εγκαταλείψουν το Netflix

Έρευνα: Εκατομμύρια συνδρομητές θα εγκαταλείψουν το Netflix

Μια νέα έρευνα έδειξε ότι ένας στους τέσσερις συνδρομητές του Netflix λέει ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει τη συνδρομητική streaming υπηρεσία φέτος καθώς το κόστος ζωής αυξάνεται συνεχώς και υπάρχουν περισσότερες οικονομικές δυσκολίες.

Netflix συνδρομητές

Το Reviews.org έκανε την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.000 Αμερικανοί. Οι συμμετέχοντες / συνδρομητές απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθειές τους στο Netflix. Το 25% είπε ότι σχεδίαζε να αποχωρήσει από την υπηρεσία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι περισσότεροι από 18 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ θα εξαφανιστούν, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα της δημοφιλούς εταιρείας.

Δείτε επίσης: Το Netflix λέει ότι ανοίγει ένα video game studio στη Φινλανδία

Περίπου το 40% αυτών των χρηστών δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το Netflix λόγω της πρόσφατα ανακοινωθείσας αύξησης των τιμών. Η εταιρεία αυξάνει το κόστος τόσο του basic όσο και του standard και premium plan.

Αυτή η αύξηση, σε συνδυασμό με άλλα έξοδα ενός νοικοκυριού που σχετίζονται με το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, τον πληθωρισμό και πολλά άλλα, δυσκολεύει τους συνδρομητές του Netflix να διατηρήσουν την υπηρεσία.

Άλλοι χρήστες δεν ανέφεραν την αύξηση της συνδρομής αλλά είπαν ότι η αποχώρησή τους είναι άμεσο αποτέλεσμα της γενικότερης κρίσης και του αυξανόμενου κόστους ζωής. Σχεδόν ένας στους πέντε παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε πλέον να αντέξει οικονομικά το Netflix καθώς οι λογαριασμοί που καλούνται να πληρώσουν έχουν εκτοξευθεί στα ύψη φέτος.

Δείτε επίσης: Netflix: Συνδέει τους χρήστες iPhone και iPad με μια εξωτερική σελίδα εγγραφής

Έρευνα: Εκατομμύρια συνδρομητές θα εγκαταλείψουν το Netflix

Λίγο λιγότερο από το 22% δήλωσε ότι δεν ήταν ικανοποιημένο από τη streaming υπηρεσία λόγω έλλειψης εκπομπών ή/και ταινιών, ενώ κάποιοι συμμετέχοντες είπαν ότι θέλουν να αποχωρήσουν από το Netflix γιατί προτιμούν άλλες streaming υπηρεσίες.

Πολλοί χρήστες είναι εγγεγραμμένοι σε πολλές διαφορετικές συνδρομητικές υπηρεσίες (για μουσική, τηλεόραση, ταινίες), αλλά λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν είναι εύκολο να κρατήσουν όλες αυτές τις υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Οι υπηρεσίες video streaming παρουσιάζουν μειωμένη ανάπτυξη

Οι χρήστες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακυρώσουν κάποιες συνδρομές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Netflix δεν είναι στα καλύτερά του. Τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2022 έχασε 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές. Ήταν η πρώτη φορά που καταγράφηκε απώλεια συνδρομητών εδώ και μια δεκαετία. Η εταιρεία έχει κατηγορήσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης και τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία. Το Netflix προσπαθεί να βρει νέους τρόπους να προσελκύσει συνδρομητές και να αυξήσει τα έσοδα. Επιπλέον, τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι από το επόμενο έτος θα χρεώνει τους χρήστες που μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης μεταξύ των νοικοκυριών.

Πηγή: www.the-sun.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS