ΑρχικήgamingXbox: Ο Phil Spencer βλέπει θετικά την χρήση NFT στο gaming

Xbox: Ο Phil Spencer βλέπει θετικά την χρήση NFT στο gaming

Ο CEO της Microsoft Gaming, Phil Spencer, μοιράστηκε νέο σχόλιο σχετικά με τους μηχανισμούς παιχνιδιών play-to-earn και τα NFT, λέγοντας ότι αισθάνεται «επιφυλακτικός» αλλά δεν θέλει να ακυρώσει καμία νέα τεχνολογία.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Spencer είπε ότι η κατηγορία “play-to-earn” είναι περίεργη. Παραδέχτηκε ότι αυτό δεν είναι καινούργιο στο τοπίο του gaming αλλά τέτοιοι μηχανισμοί που ενσωματώνονται απευθείας στα παιχνίδια αντιπροσωπεύουν ένα νέο βήμα που απαιτεί μια προσεκτική ματιά, είπε.

«Το play-to-earn είναι κάτι για το οποίο είμαι επιφυλακτικός. Δημιουργεί μια εργατική δύναμη από παίκτες που κερδίζουν χρήματα από άλλους παίκτες. Για να είμαστε δίκαιοι, στη βιομηχανία παιχνιδιών, αυτό υπήρχε εδώ και χρόνια. Άνθρωποι που κυριολεκτικά απλώς περνούν το χρόνο τους κάνοντας κάποιο ταπεινό task σε ένα παιχνίδι για να συγκεντρώσουν κάποιο νόμισμα το οποίο στη συνέχεια μπορούν να πουλήσουν σε κάποιον άλλο πλούσιο παίκτη για πραγματικά χρήματα, έτσι ώστε αυτό το άτομο να μην χρειάζεται να ξοδεύει το χρόνο του», είπε. «Αλλά τώρα βρίσκεις παιχνίδια που αρχίζουν να το ενσωματώνουν στην οικονομία του ίδιου του παιχνιδιού.»

Xbox: Ο Phil Spencer βλέπει θετικά την χρήση NFT στο gaming
Xbox: Ο Phil Spencer βλέπει θετικά την χρήση NFT στο gaming

Δείτε επίσης: Sony: Διακόπτει τη PS5 λειτουργία Accolades λόγω περιορισμένης χρήσης

Το franchise της Microsoft στο Minecraft έχει υιοθετήσει σκληρή στάση κατά των μηχανικών play-to-earn και των NFT και ο Spencer το επανέλαβε, λέγοντας ότι δεν θέλει το Minecraft να εμπλακεί με οτιδήποτε «εκμεταλλευτικό». Τούτου λεχθέντος, ο Spencer δεν είναι έτοιμος να ακυρώσει εντελώς τα NFT.

«Νομίζω ότι μερικές φορές όταν εμφανίζονται αυτές οι τεχνολογίες είναι επειδή είναι αναγκαίο. Αλλά η πραγματική ανθρώπινη χρήση ή η χρήση από τους παίκτες αυτών των τεχνολογιών, νομίζω ότι θα μπορούσε να προκαλέσει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα», είπε.

Ο Spencer δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι τα NFT και το blockchain δεν πρέπει να ακυρωθούν εντελώς. Ο πρώην πρόεδρος της Nintendo of America, Reggie Fils-Aime, είπε ότι η υποκείμενη τεχνολογία πίσω από τα NFT και το blockchain «δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ή ταξινομηθεί πλήρως» και ότι υπάρχουν απάτες και κακοί παράγοντες που εκμεταλλεύονται την κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Xbox: Ο Phil Spencer βλέπει θετικά την χρήση NFT στο gaming
Xbox: Ο Phil Spencer βλέπει θετικά την χρήση NFT στο gaming

Δείτε επίσης: Το Far Cry 6 είναι δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο σε κονσόλες και PC

«Σίγουρα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να αποδειχθούν και η τεράστια απώλεια αξίας σε διαφορετικές πλατφόρμες στο περιβάλλον blockchain που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες μας λέει ότι αυτή η τεχνολογία είναι ακόμα ανώριμη. Αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι λόγος να την παραμερίσετε εντελώς και να πείτε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικό ή αξίας», είπε ο Fils-Aime.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Spencer μίλησε για τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η Microsoft προσπαθεί να αγοράσει την Activision Blizzard και είπε ότι μάλλον δεν θα είναι εύκολο να αποκτήσετε μια νέα κονσόλα φέτος στις γιορτές. Σε άλλα νέα, η Sony αύξησε την τιμή του PS5 σε ορισμένες αγορές, αλλά η Microsoft επιβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει το ίδιο για το Xbox.

Πηγή: gamespot.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS