ΑρχικήsecurityΚατηγορούμενος στα ελληνικά δικαστήρια CEO εταιρείας VPN αντί για τον hacker!

Κατηγορούμενος στα ελληνικά δικαστήρια CEO εταιρείας VPN αντί για τον hacker!

Κατηγορούμενος στα ελληνικά δικαστήρια ιδρυτής και CEO εταιρείας VPN αντί για τον πραγματικό ένοχο. “Αντί να συλλάβουν τον δράστη που πυροβόλησε έπιασαν τον κατασκευαστή του όπλου“, δηλώνει ο δικηγόρος του.

CEO δικαστήρια

Μία υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν άνδρα που έκλεψε πιστωτική κάρτα και έκανε αγορές πήρε διεθνείς διαστάσεις. Ο δράστης που παραμένει άγνωστος αφού έκλεψε την κάρτα, προχώρησε σε διαδικτυακές αγορές ποσών 126,25 ευρώ, 498,68 ευρώ, 0,67 ευρώ και 1.400 ευρώ από ελληνικές εταιρείες του Διαδικτύου.

Δείτε επίσης: Η Interpol συλλαμβάνει 2000 social engineers και δεσμεύει 50 εκατ. δολάρια

Οι αγορές, όμως, ουδέποτε ολοκληρώθηκαν καθώς η Τράπεζα έγκαιρα ακύρωσε τις συναλλαγές. Μετά από μήνυση του νόμιμου κατόχου της πιστωτικής κάρτας, την υπόθεση ανέλαβε η προανάκριση που προσπάθησε να βρει το δράστη της απόπειρας απάτης.

Οι υπεύθυνοι της προανάκρισης στην προσπάθεια τους να παρακολουθήσουν το ηλεκτρονικό ίχνος του δράστη, εντόπισαν την ηλεκτρονική διεύθυνση IP Address, από όπου επιχειρήθηκαν οι αγορές στο Διαδίκτυο.

Η άνω ηλεκτρονική διεύθυνση χρησιμοποιούσε σύνδεση υψηλής ασφάλειας στο Διαδίκτυο VPN (Virtual Private Network), με πάροχο μία διεθνούς φήμης εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη τεχνολογική εταιρεία με έδρα το Ορλάντο Φλόριντας ΗΠΑ αποτελεί πάροχο συνδέσεων υψηλής ασφάλειας στο Διαδίκτυο εικονικού ιδιωτικού δικτύου “VPN-Virtual Private Network“, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ετήσια κέρδη περίπου 5,3 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Joe Biden: Πέφτει από το ποδήλατο και ο hacker RootAyyildiz τον “χτυπάει”

CEO εταιρείας VPN δικαστήρια
Κατηγορούμενος στα ελληνικά δικαστήρια CEO εταιρείας VPN αντί για τον hacker!

Όπως δηλώνει στο Newpost ο δικηγόρος του διευθύνοντα συμβούλου Αλέξης Αναγνωστάκης:
Η προανάκριση αντί να  βρει τον πραγματικό δράστη που έκανε χρήση της σύνδεσης και επιχείρησε τις αγορές, έχρισε ως κατηγορούμενο τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της πολυεθνικής εταιρείας. Τούτο έγινε καθώς έπαψε να αναζητεί το πραγματικό δράστη της πράξης και ενοχοποίησε την ιδιοκτησία της εταιρείας του παρόχου της σύνδεσης. Σχηματικά δηλαδή αντί να συλλάβει το δράστη που πυροβόλησε σε ανθρωποκτονία, ενοχοποίησε την εταιρεία κατασκευής του όπλου“.

Ως αποτέλεσμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της διεθνούς εταιρείας να βρίσκεται αναπάντεχα κατηγορούμενος στην Ελλάδα με κατηγορίες περί απάτης κλπ.
 
Ο Έλληνας συνήγορος του Αμερικανού Διευθύνοντα Συμβούλου υπογραμμίζει το αδιανόητο της κατηγορίας: “Ας φανταστεί κανείς πόσο αδιανόητο  είναι στην περίπτωση μιας εξαπάτησης δια του τηλεφώνου, οι αρχές να καταστήσουν κατηγορούμενο και να συλλάβουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παρόχου πχ ΟΤΕ. Πρόκειται για έντονα ατυχή κατηγορία που εκθέτει τον τρόπο διερεύνησης των υποθέσεων στην Ελλάδα και ταλαιπωρεί χωρίς λόγο, σε διεθνές μάλιστα επίπεδο, ανθρώπους υψηλής αξίας και δραστηριοτήτων“.

Δείτε επίσης: Hacker φυλακίζεται επειδή έκλεψε προσωπικές φωτογραφίες γυναικών

Ο Αμερικανός CEO εκπροσωπείται επιπλέον και από τον πρώην ομοσπονδιακό Εισαγγελέα στις ΗΠΑ και δικηγόρο Vincent Citro.

Πηγή: newpost.gr

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS